EUROLEAGUE

Ο Περπέρογλου... γύρισε στο 2009

Ο Περπέρογλου... γύρισε στο 2009

Ο Στράτος Περπέρογλου έκανε ένα ταξίδι στο χρόνο. Σταμάτησε στο 2009 και το Final Four του Βερολίνου, για να θυμηθεί όσα έγιναν την πρώτη φορά που πάτησε στην κορυφή της Ευρώπης, με τον Παναθηναϊκό (2009).

Η Euroleague TV είχε καλεσμένο στη στήλη "Euroleague Moments" τον Στράτο Περπέρογλου. Του ζήτησαν να θυμηθεί τι έγινε το 2009 στο Βερολίνο και εκείνος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ανακαλέσει κάθε μικρή λεπτομέρεια.

Όπως ακούγεται να λέει ο "παρουσιαστής" της εκπομπής Weekly Show "όλοι οι παίκτες θυμούνται το πρώτο Final Four, ως κάτι ιδιαίτερο και ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Στράτος Περπέρογλου δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Στη δεύτερη σεζόν του στη Euroleague, είχε εξελιχθεί από part time player σε starter στο Final Four του 2009, με τον Παναθηναϊκό, στο ημιτελικό με τον "αιώνιο" αντίπαλο Ολυμπιακό. Εκείνο το σαββατοκύριακο στο Βερολίνο, ήταν οτιδήποτε παρά ψύχραιμος, εικόνα που "βγάζει" έκτοτε. "Σαφέστατα και θυμάμαι ό,τι είχε γίνει. Ήταν το πρώτο μου Final Four και στον ημιτελικό παίξαμε με τον Ολυμπιακό. Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα νευρικός, πριν ένα ματς".

Αφότου ο ΠΑΟ πέρασε... το τεστ του ημιτελικού, συνάντησε στον τελικό την κάτοχο του τίτλου, ΤΣΣΚΑ. Παιχνίδι που έμοιαζε εύκολο, τη στιγμή που οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 23 πόντους, λίγο μετά το ημίχρονο. Όπως επέστρεφε ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ, ο Περπέρογλου ξέχασε το άγχος του, όπως σκόραρε τους πιο σημαντικούς -έως τότε- πόντους, στην καριέρα του, στην τέταρτη περίοδο.

θελα να προσφέρω στην ομάδα μου. Η ΤΣΣΚΑ επέστρεφε στη διεκδίκηση της νίκης και εγώ είχα κάποια ελεύθερα σουτ. Σκόραρα έξι πόντους". Κάθε ένας εξ αυτών των πόντων, ήταν κρίσιμος, με την ΤΣΣΚΑ να 'χει ακόμα την ευκαιρία να αντιστρέψει την εις βάρος της εικόνα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα μπορούσε να ισοφαρίσει ή ακόμα και να "πάρει" το ματς. Συμπτωματικά, η μπάλα πήγε στον Ραμούνας Σισκάουσκας, τον παίκτη που είχε αντικαταστήσει ο Περπέρογλου στον Παναθηναϊκό δυο καλοκαίρια νωρίτερα. Συνήθως ο "Πέρπε" ήταν εκείνος που έπαιζε άμυνα στον Σισκάουσκας, όχι όμως και στην τελευταία επίθεση εκείνου του τελικού.

Ο Περπέρογλου... γύρισε στο 2009

" Είχαμε προβάδισμα δυο πόντων και ο κόουτς αποφάσισε να παίξουμε άμυνα και όχι να κάνουμε φάουλ (ακούγεται στο video ο Ομπράντοβιτς να λέει "παιδιά, ας παίξουμε άμυνα, ας είμαστε επιθετικοί") και έπρεπε να αλλάξουμε παίκτη σε κάθε pick. Νομίζω πως ο Ντρου Νίκολας κατέληξε στο να είναι αυτός που έπεσε πάνω στον Σισκάουσκας, στο τελευταίο σουτ". Σαν να μην μπορούσε το δραματικό του πράγματος να είναι μεγαλύτερο, ο "Σίσκα" βρήκε χώρο, για να κάνει ένα "καθαρό" τρίποντο στην εκπνοή.

" Θυμάμαι την μπάλα να φεύγει από το χέρια του Σισκάουσκας και όλοι περιμέναμε να δούμε αν θα καταλήξει στο καλάθι ή όχι. Ήμουν κάτω από το καλάθι, προσπαθώντας να να κρατήσω μακριά από το ριμπάουντ τον Σμόντις και όταν είδα την μπάλα να βγαίνει εκτός άρχισα να πανηγυρίζω".

Ο Περπέρογλου... γύρισε στο 2009

Έκτοτε, πήρε άλλα δυο τρόπαια στη Euroleague, ένα ακόμα με τον Παναθηναϊκό και ένα με τον Ολυμπιακό.

Ο Περπέρογλου... γύρισε στο 2009

Μολονότι λοιπόν, την εμπειρία που έζησε στο Βερολίνο... την ξαναέζησε, ακόμα και σήμερα δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να θυμηθεί ό,τι έγινε την πρώτη του φορά. " Είναι κάτι που μένει στο μυαλό σου. Ό,τι και αν έχεις κατακτήσει μέσα στα χρόνια, το να κατακτάς τη Euroleague είναι σίγουρα κάτι το απίστευτο. Μπορώ να ξαναπαίξω όλο το παιχνίδι στο μυαλό μου, κάθε στιγμή του".

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ