EUROLEAGUE

Ο Περάσοβιτς επισκέπτεται το... σπίτι του

Ο Περάσοβιτς επισκέπτεται το... σπίτι του

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς πέρυσι οδήγησε την Μπασκόνια στο Final Four της EuroLeague. Τώρα καλείται να την κερδίσει με την Αναντολού Εφές στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Η καλώς (ή κακώς αν δεν τον συμπαθείς) εννοούμενη τρέλα του είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Μοιάζει όμως να έχει μία... σταθερά στην ζωή του: Την Μπασκόνια.

Ο νυν τεχνικός της Αναντολού Εφές πέρασε τέσσερα χρόνια στους Βάσκους ως παίκτης (1993-1997) όταν ακόμα η ομάδα λεγόταν Ταουγκρές. Δεν έμεινε όμως εκεί. Έκανε και δύο περάσματα ως τεχνικός, ένα όταν η ομάδα λεγόταν Ταού Κεράμικα (2005-2007) οδηγώντας την ομάδα σε ισάριθμα Final Four και ένα την περσινή σεζόν (2015/16) όταν – υπό την ονομασία Λαμποράλ Κούτσα πλέον – οδήγησε ξανά την ομάδα στο Final Four της EuroLeague. Τώρα ωστόσο θέλει να κάνει κάτι που δεν θα του είναι καθόλου εύκολο: Να κερδίσει την αγαπημένη του ομάδα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Κροάτης τεχνικός άφησε την αγαπημένη του Μπασκόνια, πηγαίνοντας (με το... αζημίωτο) στην Αναντολού Εφές. Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στην πρεμιέρα του στην EuroLeague με τη νέα του ομάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την... πρώην! Και ξέρει ότι αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Θα είναι μία πολύ συναισθηματική στιγμή για εμένα” παραδέχθηκε πρόσφατα ο ίδιος με δηλώσεις του σε Τουρκικό μέσο , ξέροντας ότι λογικά ο κόσμος θα του έχει επιφυλάξει βροντερή υποδοχή ως ένδειξη αναγνώρισης για αυτά που έχει προσφέρει στον σύλλογο.

Ο Περάσοβιτς ξέρει βέβαια ότι δεν θα έχει την πολυτέλεια να μελαγχολήσει για πολύ. Σίγουρα θα συγκινηθεί που θα βρεθεί στα παλιά του λημέρια, σίγουρα θα έχει άγχος, αλλά όταν ξεκινήσει το παιχνίδι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος για χάρη της Αναντολού Εφές. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να “σκοτώσει” ένα κομμάτι του εαυτού του στην προσπάθειά του να κερδίσει την ομάδα που αγαπάει.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ