EUROLEAGUE

Ο Ντάνστον ξανάγινε... θηρίο

Ο Ντάνστον ξανάγινε... θηρίο

Έπειτα από μία πρώτη σεζόν στην Αναντολού Εφές όπου ήταν σκιά του εαυτού του, ο Μπράιαντ Ντάνστον έχει επιστρέψει φέτος στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, όντας ένας εκ των κορυφαίων ψηλών της EuroLeague.

Η σεζόν 2015/16 ήταν επιεικώς μέτρια για τον Μπράιαντ Ντάνστον. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έδειξε να έχει πρόβλημα προσαρμογής στο... συνονθύλευμα που είχε δημιουργηθεί στην Αναντολού Εφές, μην καταφέρνοντας ουσιαστικά να βρει ποτέ τον ρόλο του, όντας μία από τις απογοητεύσεις της σεζόν. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι έκλεισε καλά την σεζόν αρκούσε ώστε η Αναντολού Εφές να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Και δεν το έχει μετανιώσει.

Την φετινή σεζόν ο Ντάνστον μοιάζει με άλλο παίκτη. Βασικά, δεν είναι άλλος παίκτης. Είναι ο παίκτης τον οποίο είχαν στο μυαλό τους ότι απέκτησαν οι δευτεραθλητές Τουρκίας όταν του έδιναν ένα... καράβι λεφτά για να αφήσει τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά. Και η τελευταία απόδειξη για αυτό ήρθε στον τελευταίο αγώνα της ομάδας στην Euroleague κόντρα στη Μπασκόνια ( νίκη με 96-85 ), όπου ο Ντάνστον έκανε... πλάκα στην αναιμική γραμμή ψηλών των Βάσκων (Μπαρνιάνι, Βόιτμαν, Ντιόπ), ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κοψίματα, με την τελευταία επίδοση να αποτελεί ρεκόρ καριέρας.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση – η καλύτερη φετινή του – ήρθε την ιδανική στιγμή για τον Ντάνστον, που έδειξε να συνέρχεται από την.. χειρότερη εμφάνισή του μία αγωνιστική νωρίτερα, όταν είχε μόλις 1 πόντο, 4 ριμπάουντ και 4 λάθη στην δύσκολη νίκη με 90-86 επί της Αρμάνι Μιλάνο. Εμφανίσεις όμως όπως αυτή κόντρα στη Μιλάνο είναι η εξαίρεση για τον φετινό Ντάνστον, σε αντίθεση με πέρυσι, όπου φαινόταν να έχει πρόβλημα επειδή μοιραζόταν την θέση του σέντερ με τον (νυν παίκτη της Γαλατασαράι) Άλεξ Τάιους.

Την φετινή σεζόν όμως ο Ντάνστον ξέρει ότι ουσιαστικά είναι... αναντικατάστατος, αφού από πίσω του υπάρχει ουσιαστικά ο νεοαποκτηθείς Άλεξ Κερκ. Και αυτό φαίνεται ότι τον έχει βοηθήσει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, με αποτέλεσμα να αριθμεί φέτος 10.3 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1.2 κοψίματα μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής, σε μία σεζόν αντίστοιχη με την πρώτη του στην EuroLeague με την φανέλα του Ολυμπιακού (2013/14) όταν και εκτοξεύτηκε η αξία του.

Δε μπορεί να ξέρει κανείς πώς θα καταλήξει η σεζόν για την Αναντολού Εφές και τον Ντάνστον. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι με τις φετινές του εμφανίσεις έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί ξανά στην ελίτ των ψηλών της EuroLeague. Και αυτό δεν είναι μικρή υπόθεση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ