EUROLEAGUE

Ντάνστον: "Πέρασα υπέροχα στον Ολυμπιακό αλλά..."

Ντάνστον: "Πέρασα υπέροχα στον Ολυμπιακό αλλά..."

O Bryant Dunston μιλά στο Euroleague Greece για το παρελθόν, το παρόν, τονίζει ότι "δεν περίμενα να γίνει ό,τι έγινε με τον Ολυμπιακό" και για τη συνομιλία του με τον Βασίλη Σπανούλη, αφότου είχε υπογράψει στην Αναντολού Εφές.

Η συνεργασία του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς "είναι πιο απλή από ό,τι είχα ακούσει". Γενικότερα βέβαια, δεν είναι περίεργος τύπος. Συν τοις άλλοις, στην Κωνσταντινούπολη δεν πήγε μόνος.

Διαβάστε τι είχε να πει ο Bryant Dunston στο Euroleague Greece για τη μετακόμιση του στην Αναντολού Εφές, για τον τρόπο που έφυγε από τον Ολυμπιακό και για τον Βασίλη Σπανούλη.

Πως ήταν η προσαρμογή στην Τουρκία, την Κωνσταντινούπολη και την Εφές;
"Η προσαρμογή στην Τουρκία ήταν αρκετά εύκολη. Δεν είμαι… δύσκολος άνθρωπος ενώ και οι άνθρωποι εδώ με έχουν βοηθήσει αρκετά. Έχω ακόμα πολλά πράγματα να μάθω ενώ έχω στη διάθεσή μου ό,τι ακριβώς θα ήθελα. Η προσαρμογή στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της Εφές ήταν εξίσου εύκολη. Το προπονητικό τιμ και όλοι όσοι εργάζονται στον οργανισμό κάνουν τα πάντα ώστε να νιώσω άνετα. Η ομάδα έχει έναν πραγματικά ισχυρό δέσιμο, από τις υψηλές θέσεις ως τον τελευταίο εργαζόμενο, εντός κι εκτός παρκέ. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος στην Εφές".

Πόσο σε έχει βοηθήσει το γεγονός ότι έχεις παίξει μπάσκετ στην Κορέα, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία και… ξανά πίσω στην Ελλάδα; Πόσο σημαντική είναι για σένα η εμπειρία του να παίζεις σε διαφορετικά μέρη και να προσαρμόζεσαι άμεσα;
"Έχω βρεθεί σε πολλά μέρη στο παρελθόν ενώ έχω προσαρμοστεί σε διαφορετικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Όλες αυτές οι πρότερες εμπειρίες με έχουν βοηθήσει αρκετά. Για την ακρίβεια, με έχουν κάνει πιο… ευέλικτο. Ίσως, βέβαια, να παίζει ρόλο και ο τρόπος που έχω μεγαλώσει".

Επίσης, πόσο σημαντικό για σένα το ότι δεν είσαι μόνος και ότι έχεις έναν άνθρωπο στο πλευρό σου να μοιράζεσαι τη νέα σου πραγματικότητα;
"Είναι τεράστια υπόθεση το ότι έχω μαζί μου την Άννα. Γενικά, η παρουσία της εδώ κάνει τα πράγματα πιο απλά. Ειδικά σε περιόδους μεγάλης πίεσης, όταν πρέπει να ξεχάσεις ό,τι έχει συμβεί και να προχωρήσεις. Στη δική μου περίπτωση, είναι η κοπέλα μου. Για άλλους, μπορεί να είναι η σύζυγος, τα παιδιά, η οικογένεια".

Ντάνστον: "Πέρασα υπέροχα στον Ολυμπιακό αλλά..."

Τι γίνεται με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς; Φαντάζομαι ότι είχες ακούσει διάφορες ιστορίες για αυτόν και τη συνεργασία του με άλλους παίκτες. Πλέον, πως είναι να παίζεις για αυτόν; Πόσο εύκολο είναι να παίζεις για έναν θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ;
"Είναι πιο εύκολο σε σχέση με ό,τι είχα ακούσει. Πολύ δουλειά, σίγουρα, αφού αυτό ακριβώς χρειάζεται για να πετύχεις. Είναι ένας δάσκαλος με μεγάλη εμπειρία. Μας δίνει να καταλάβουμε τι χρειάζεται για να γίνεις ομάδα, να αποκτήσεις καλύτερο feeling σε ό,τι έχει να κάνει με τη ψυχολογία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι πράγματα που εμείς μαθαίνουμε από τον κόουτς Ίβκοβιτς. Όταν καταφέρουμε να τα βγάλουμε στο παρκέ, θα κάνουμε κάτι πραγματικά σπουδαίο!".

Πόσο πίεση υπάρχει φέτος στην Εφές, με δεδομένο ότι η ομάδα διαθέτει ένα πραγματικά σπουδαίο ρόστερ και είναι λογικό για τους φιλάθλους της να έχουν απαιτήσεις;
"Δεν θα έπρεπε να υπάρχει πίεση σε εμάς. Έχουμε κι εμείς προσδοκίες και ξέρουμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι να είμαστε ομάδα, να μείνουμε ενωμένοι, να παίζουμε απελευθερωμένα και να τα δίδουμε όλα. Η πίεση μόνο πίσω μπορεί να μας κρατήσει!"

Πλέον ήλθε η ώρα να παίξεις απέναντι στους φίλους σου (12/11, 20:00). Φαντάζομαι πως παρά το ότι εσύ και ο Σλούκας δεν είστε πια εκεί κι ενώ ήλθαν νέοι παίκτες στη θέση σας, ξέρεις τη φιλοσοφία του κόουτς Σφαιρόπουλου και μπορείς να δώσεις σημαντικές συμβουλές στην Εφές. Μπορείς, λοιπόν, ένα TOP-5 των όσων πρέπει να προσέξει η ομάδα σου για να πάρει το παιχνίδι;
"Λοιπόν, δεν μπορώ να πω ακριβώς το πλάνο της ομάδας μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε όλες τις μάχες. Τις χαμένες μπάλες, τα ριμπάουντ… Γενικώς, τα πράγματα που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική όμως δίνουν σημαντική ώθηση"
.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος εξήγησε προ ημερών ότι "μετά την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό πήγαμε να γιορτάσουμε και στις 5 το πρωί, ο ατζέντης του Ντάνστον ήλθε, έμεινε μαζί μας 10 λεπτά κι εν συνεχεία έφυγε από την Ελλάδα το επόμενο πρωί, τονίζοντας πως έχουμε συμφωνήσει με άλλη ομάδα! Επομένως, τι μπορούμε να πούμε για τον Ντάνστον;" . Θα θέλαμε το σχόλιό σου, από τη στιγμή που δεν έχεις πει τίποτα στο παρελθόν παρά μόνο ότι ήταν ζήτημα επικοινωνίας (ενώ είχες ξεκαθαρίσει πρόωρα ότι ήθελες να μείνεις) και κάτι… χάθηκε στην πορεία. Επίσης σε μια συνέντευξή του μαζί μας, ο εκπρόσωπός σου είπε ότι το μόνο που ζήτησες ήταν διετές συμβόλαιο. Ό,τι δεν είπες τίποτα για τα χρήματα, παρά μόνο ότι ήθελες δυο χρόνια. Επομένως για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση μια καλή, μπορείς να μοιραστείς τη δική σου εκδοχή επί του θέματος;
"Δεν έχω καμία ανάγκη να αλλάξω ό,τι έχω πει. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν έχω άσχημα συναισθήματα για ΚΑΝΕΝΑΝ στον Ολυμπιακό. Μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στην Euroleague για πρώτη φορά στην καριέρα μου και τους ευχαριστώ για αυτό. Φτάσαμε ως τον τελικό του Final Four. Κατακτήσαμε μαζί τα ελληνικό πρωτάθλημα με sweep για πρώτη φορά! Δεν περίμενα να εξελιχτούν έτσι τα πράγματα, όμως συνέβη. Πέρασα υπέροχα στον Ολυμπιακό όμως ο χρόνος δεν σταματάει ποτέ".

Ντάνστον: "Πέρασα υπέροχα στον Ολυμπιακό αλλά..."

Συνάντησες τον Σπανούλη στο Βελιγράδι λίγες μέρες αφού υπέγραψες συμβόλαιο με την Εφές, στα εγκαίνια του γηπέδου που φέρει το όνομά του. Μπορείς να μας αποκαλύψεις τι είπε ο ένας στον άλλον, αφού θεωρούμε ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ σας;
"Ο Μπίλι είναι πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος. Τον σέβομαι και εκτιμώ για όσα με δίδαξε τα χρόνια που τον ξέρω. Ειλικρινά, ένιωσα κάπως περίεργα όταν έμαθα ότι θα τον συναντήσω στο Βελιγράδι ενώ είχα μόλις υπογράψει σε άλλη ομάδα. Δεν ήμουν σίγουρος για την αντίδρασή του! Όμως με έπιασε και μου είπε το εξής: «είσαι χαρούμενος εκεί;». Του απάντησα «Ναι». Και μου εξήγησε: «Τότε πήρες τη σωστή απόφαση. Συγχαρητήρια!». Για αυτό ακριβώς ο Σπανούλης είναι αυτός που είναι".

Τι κάνει τον Σπανούλη τόσο καλό παίκτη; Έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών; Είναι το ταλέντο, το know-how, η νοοτροπία; Όλα μαζί; Κάτι παραπάνω;
"Το ταλέντο παίζει μεγάλο ρόλο. Όμως, πόσους παίκτες παγκοσμίως γνωρίζεται που έχουν τεράστιο ταλέντο όμως δεν βρίσκονται στο επίπεδο του Μπίλι; Είναι ο χαρακτήρας, η θέληση, ο… εθισμός στη δουλειά, η γνώση του μπάσκετ. Είμαι τυχερός που λέω ότι υπήρξα συμπαίκτης του! Είναι πολύ όμορφο ότι θα τον δω ξανά μαζί με τα παιδιά από την ομάδα στο μεταξύ μας παιχνίδι"
.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ