EUROLEAGUE

Η κακή άμυνα της Εφές πληγώνει την επίθεση της

Η κακή άμυνα της Εφές πληγώνει την επίθεση της

Η Αναντολού Εφές είναι στην 10η θέση της EuroLeague, αλλά σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης, είναι η 3η καλύτερη σε απόδοση ομάδα στην διοργάνωση. Το πρόβλημα της όμως είναι η άμυνα.

Η Αναντολού Εφές έχει ρεκόρ 8 νίκες και 10 ήττες στην EuroLeague. Στην κατάταξη της διοργάνωσης βρίσκεται στην 10η θέση. Όμως, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης (ranking), η τουρκική ομάδα είναι η 3η (!) καλύτερη σε απόδοση ομάδα με 92.7 βαθμό, όντας πίσω από τις ΤΣΣΚΑ (99.3) και Ρεάλ (101.8). Είναι ψηλότερα τόσο από την Μπασκόνια (88.9), όσο και από την Φενέρμπαχτσε (88.5), αλλά και από τον Ολυμπιακό (88.3). Που οφείλεται όμως το γεγονός αυτό;

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η Αναντολού Εφές ναι μεν είναι μία ομάδα με έφεση, ικανότητα και ταλέντο στην επίθεση, αλλά έχει αδυναμία και πρόβλημα στην άμυνα (στο +/- έχει -21). Η παρέα του Μπράιαντ Ντάνστον έχει την 3η καλύτερη επίθεση στην EuroLeague με 83.7 πόντους μέσο όρο, όντας και η 5η κορυφαία στον τομέα της δημιουργίας, έχοντας μέσο όρο 18.3 ασίστ ανά παιχνίδι. Επίσης, είναι 4η στα ριμπάουντ με 36.2 (και 1η στα επιθετικά με 13.5), αλλά και 3η στον συσχετισμό ασίστ/λάθη. Όλα αυτά δείχνουν ιδανικά για μία ομάδα ώστε να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Η κακή άμυνα της Εφές πληγώνει την επίθεση της

Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ της, Ντέρικ Μπράουν, πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν, όντας αυτή την στιγμή ο 6ος καλύτερος παίκτης της EuroLeague σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης (17.5 βαθμό, με 12.8 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ, 1.3 κλεψίματα), είναι επίσης εξαιρετικός ο Τάιλερ Χάνεϊκατ (9π, 8ρ, 2.3 ασ, 1.2κλ), όπως και ο Μπράιντ Ντάνστον (10.1π, 6.1ρ), αλλά και ο Τόμας Ερτέλ (13π, 5.2ασ). Παρά το γεγονός αυτό, όμως, η Εφές δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό, κυρίως γιατί δεν έχει σταθερότητα και σκληράδα στην άμυνα. Στα τελευταία 7 παιχνίδια της μετρά 5 ήττες, δεχόμενη στα μετόπισθεν 83.5 πόντους, παρουσιάζοντας και μία έλλειψη νοοτροπίας νικητή σε καθοριστικά σημεία των αγώνων της.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ