EUROLEAGUE

Η Εφές ψάχνει το... restart με τον Ολυμπιακό

Η Εφές ψάχνει το... restart με τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Πόλη την Αναντολού Εφές (19:30), η οποία στην 14η "στροφή" της EuroLeague θέλει να κάνει επανεκκίνηση στη διοργάνωση και το Sport24.gr μπαίνει στο μυαλό του Εργκίν Αταμάν.

Η σεζόν άρχισε με πολλές φιλοδοξίες για την Αναντολού Εφές, η οποία, όμως, δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και αναγκάστηκε μάλιστα να ανακατέψει κατά πολύ την... τράπουλα. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη έχοντας ως παράσημο μία εκπληκτική σεζόν με την Μπάσκονια - την οποία είχε οδηγήσει στο Final Four - αλλά μετά την εντός έδρας ήττα από τους Βάσκους αποχώρησε από την Εφές που υπο τις οδηγίες του παρέμεινε μακριά από την κατάκτηση των τίτλων.

Το "τιμόνι" της τουρκικής ομάδας έχει περάσει πλέον στα χέρια του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος απέναντι στον Ολυμπιακό θα επανεμφανιστεί στον πάγκο της Εφές σε εντός έδρας αναμέτρηση ύστερα από επτά χρόνια, καθώς την είχε κοουτσάρει και στο ματς με την Χίμκι. H Εφές διεκδίκησε τις πιθανότητές της απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά ο Σεργκέι Μόνια οδήγησε την Χίμκι στο 70-58 στο 34' και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα για την Εφές.

Οι... πινελιές του Αταμάν φάνηκαν με το "καλημέρα", γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους Πειραιώτες. "Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση πρώτο παιχνίδι της αντιπάλου μας με τον Αταμάν στον πάγκο. Είδαμε ότι έχει βάλει δύο νέα συστήματα. Σίγουρα θα βάλει κι άλλα και θα τα αντιμετωπίσουμε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η Εφές έχει ατομική ικανότητα και ταλέντο. Διαθέτει καλούς σκόρερ. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπλοκάρουμε το παιχνίδι τους. Έχουν ταλέντο και είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας του για την Τουρκία.

Το... οπλοστάσιο της Εφές κάθε άλλο παρά φτωχό είναι, καθώς στο ρόστερ της συναντάμε μεταξύ άλλων τους Ντέρικ Μπράουν, Ερικ ΜακΚόλουμ, Μπράιαντ Ντάνστον, Ρίκι Λίντο, Κρούνοσλαβ Σιμόν, Μπροκ Μότουμ, Τζος Ανταμς, Ζόραν Ντράγκιτς και τον κορυφαίο της παίκτη την φετινή σεζόν, Βλάντιμιρ Στίματς (μ.ο. 13,3 πόντοι, 8,1 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ, 0,6 κλεψίματα, 1 λάθος, 0,4 τάπες). Η ποιότητα, η αθλητικότητα και η εμπειρία δεν λείπουν από την Εφές. Αυτό που λείπει είναι το... δέσιμο, το οποίο αποτελεί το "στοίχημα" που καλείται να κερδίσει ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Αταμάν μάλιστα στην Εφές και μεταξύ άλλων συνάντησε ένα πολύ γνώριμο για εκείνον πρόσωπο, καθώς συνεργάζεται και πάλι με τον Ερικ ΜακΚόλουμ, με τον οποίο συνυπήρξε στη Γαλατάσαραϊ (2015-16, 2017). Ο πρώην γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας και του Πανιωνίου υπό τις οδηγίες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς αγωνιζόταν για 23:21, αλλά στο παιχνίδι της Μόσχας με την Χίμκι πάτησε παρκέ για 31:55 και δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του, καθώς ολοκλήρωσε έχοντας στη συγκομιδή του 20 πόντους (6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/5 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 λάθη, 6 κερδισμένα φάουλ και 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Εφές ψάχνει το... restart με τον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

Η Αναντολού Εφές, όμως, περιμένει και την άνοδο του Ντέρικ Μπράουν, ο οποίος στην αρχή της σεζόν τραυματίστηκε στον μηνίσκο και πραγματοποίησε το φετινό του ντεμπούτο στην EuroLeague στην 11η "στροφή" της. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ακόμα δεν έχει βρει τα... πατήματά του (μ.ο. 4 πόντοι, 2,3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος), αλλά όσο περνάει ο καιρός και όπως είναι λογικό, θα πλησιάζει στα γνωστά του στάνταρ.

O Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Πόλη με ρεκόρ 10-3, αλλά η Αναντολού Εφές μέχρι στιγμής έχει ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία και μετράει μόλις 3 νίκες και 10 ήττες. Η τουρκική ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και την Μπάμπεργκ (29/12) έχει την ευκαιρία να κλείσει με ρεκόρ 5-10 τον πρώτο γύρο, να ξεφύγει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για να προλάβει το... τρένο των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα τον... τρόπο του, αλλά η αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές κρύβει πολλούς κινδύνους, καθώς το κίνητρο των γηπεδούχων είναι τεράστιο. Η Εφές λίγο πριν το 2017 δώσει την θέση του στο νέο έτος, θέλει να αρχίσει την ανοδική της πορεία, για την οποία "χτίστηκε" και το φετινό καλοκαίρι. Θα τα καταφέρει; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε. Αυτό, όμως, που είναι σίγουρο είναι πως η τουρκική ομάδα έχει να καλύψει αρκετό χαμένο έδαφος για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες...

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ