EUROLEAGUE

Η Αναντολού Εφές και το "two-men show" της περιφέρειας

Η Αναντολού Εφές και το "two-men show" της περιφέρειας

Μετά από πέντε σερί ήττες, ήρθαν τα δύο διαδοχικά "διπλά" για την Αναντολού Εφές, που δείχνει πως "ξύπνησε". Όλα βέβαια έχουν (στατιστική) εξήγηση.

Οι πέντε σερί ήττες της Αναντολού Εφές στην εκκίνηση της EuroLeague δεν ήταν ό,τι ακριβώς περίμεναν όλοι από την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο μεγάλος προϋπολογισμός και οι αρκετές "φανταχτερές" μεταγραφές δεν συνηγορούσαν σε ένα τόσο κακό ξεκίνημα. Στην πράξη όμως, αποδείχθηκε πως οι "μπλε" χρειάζονταν λίγο παραπάνω χρόνο (από τις υπόλοιπες ομάδες) έως ότου βρουν ρυθμό. Κι όταν "γύρισε ο διακόπτης", έδειξαν μέρος των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Παρότι η ψυχολογία όλων εντός της ομάδας βρισκόταν στα τάρταρα (ελέω του 0/5), η εμφάνιση στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" πριν από μία εβδομάδα πρόδιδε ένα σύνολο που ένιωθε πολύ σίγουρο. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ και ο Ρίκι Λέντο ήταν αυτοί που τράβηξαν το κάρο από την λάσπη. Μαζί με τον Βλάντιμιρ Στίματς, ο οποίος βέβαια από την αρχή κιόλας της σεζόν έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση.

Τα δύο νέα "εργαλεία" της περιφέρειας όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν απέδειξαν σε πρώτο χρόνο πως μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας. Όχι γιατί υπήρχε έλλειμμα ποιότητας, όσο επειδή παρουσίασαν δυσκολία στο να μπουν στους νέους ρόλους τους. Αποτέλεσμα; Ήταν οι βασικοί υπαίτιοι των πέντε σερί ηττών, επειδή ήταν πολύ άστοχοι.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε 15/37 δίποντα και 2/16 τρίποντα, ενώ ο Ρίκι Λέντο είχε 8/32 δίποντα και 4/17 τρίποντα. Σύνολο δηλαδή 29/102 σουτ (28.4%). Τι έκαναν οι δυο τους στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όπου η Αναντολού Εφές πήρε ισάριθμες εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι; Ο πρώτος είχε 5/13 δίποντα και 12/15 τρίποντα, ενώ ο δεύτερος είχε 6/16 δίποντα και 6/14 τρίποντα. Στο σύνολο δηλαδή, είχαν 29/58 σουτ (50%). Η διαφορά στην αποτελεσματικότητα καταδεικνύει πώς από πρόβλημα έγιναν λύση για την ομάδα τους.

Η Αναντολού Εφές και το "two-men show" της περιφέρειας

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως απόψε (16/11, 19:30) η βασική αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods είναι να περιορίσει τη δική τους εκτελεστική δράση. Όχι απαραίτητα περιορίζοντας τη συνολική δημιουργία της τουρκικής ομάδας, αλλά οδηγώντας τους σε σουτ υπό δύσκολες προϋποθέσεις. Αμφότεροι άλλωστε είναι εξαιρετικά ικανοί στο "ένας με έναν", οπότε η προσωπική άμυνα είναι το βασικότερο όλων για το "τριφύλλι".

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει αρκετούς παίκτες για να ρίξει στη μάχη ως αναλώσιμους. Θα πρέπει όμως ο κάθε ένας εξ αυτών να είναι "εκεί", πνευματικά και σωματικά για να βγάλει σε πέρας την αποστολή του. Γιατί, όπως κατάλαβαν καλά κι οι παίκτες της Μακάμπι, αν ο Έρικ ΜακΚόλουμ (κυρίως αυτός) και ο Ρίκι Λέντο βρουν ρυθμό, μετά δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουν. Θα σκοράρουν με κάθε πιθανό τρόπο...

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ