EUROLEAGUE

Η Εφές άφησε ελεύθερο τον Τάιους που είναι στόχος του Παναθηναϊκού

Η Αναντολού Εφές πραγματοποίησε μία απογοητευτική σεζόν, θέλει να κάνει μία νέα αρχή και μέσα στις αλλαγές που κάνει, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Άλεξ Τάιους, για τον οποίο ενδιαφέρεται "ζεστά" ο Παναθηναϊκός.

Η Αναντολού Εφές πραγματοποίησε μία απογοητευτική σεζόν στην Euroleague, μένοντας εκτός playoffs, ενώ και στην Τουρκία έχασε στους τελικούς το πρωτάθλημα από την Φενέρμπαχτσε, αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας.

Η τουρκική ομάδα θέλει να κάνει μία νέα αρχή, έχοντας για προπονητή τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος άφησε την Λαμποράλ Κούτσα για την Αναντολού Εφές. Μέσα στις αλλαγές που κάνει στο ρόστερ, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Άλεξ Τάιους, μη ανανεώνοντας την συνεργασία μαζί του. Μάλιστα, ο σύλλογος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, γνωστοποιώντας το "διαζύγιο" τους.

Ο 28χρονος Αμερικανός σέντερ, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των αθλητικών "5αριών", έμεινε μόλις για μία σεζόν στην Αναντολού Εφές, ενώ είχε προηγηθεί μία διετία (2013-2015) στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατακτώντας μαζί της την Euroleague το 2014.

Η περίπτωση του Άλεξ Τάιους απασχολεί "ζεστά" τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός σέντερ είναι ένας εκ των δύο βασικών στόχων των "πρασίνων" για την θέση "5" , (με δεύτερο τον Τρεβόρ Εμπάκουε της Μακάμπι) με τον παίκτη να διαθέτει παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά με εκείνα του Στεφάν Λάσμε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, άλλωστε, θέλει να δουλεύει με σέντερ που ξεχωρίζουν για τα αθλητικά τους προσόντα, με "ψηλούς" που έχουν ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη και ο Άλεξ Τάιους συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ