EUROLEAGUE

Γιλμάζ: "Κι ο Ολυμπιακός φοβάται την Αναντολού Εφές"

Γιλμάζ: "Κι ο Ολυμπιακός φοβάται την Αναντολού Εφές"

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Αναντολού Εφές, Αλπέρ Γιλμάζ, μίλησε σε τουρκική ιστοσελίδα για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, εξηγώντας πως η ομάδα του μπορεί να κάνει την ανατροπή. Τι είπε για το συμβόλαιο του Μπράιαν Ντάνστον.

Λίγο πριν ταξιδέψει στην Αθήνα για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ο Αθλητικός Διευθυντής της Αναντολού Εφές, Αλπέρ Γιλμάζ, μίλησε στο Sporx για τις μονομαχίες με τους "ερυθρολεύκους". Στάθηκε στο γεγονός πως η ελληνική ομάδα φοβάται κι εκείνη την Αναντολού Εφές, εξήγησε πως θα είναι λάθος να εστιάσουν όλοι στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο μέλλον του Μπράιαν Ντάνστον (σ.σ.: το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι) και σε αυτό του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, για την επιλογή του οποίου δήλωσε δικαιωμένος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Ολυμπιακό: "Είναι μια ομάδα που ξέρουμε καλά. Είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά όπως και να έχει δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες που ξέρουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους. Ξέρουμε τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής μας. Θα είναι πολύ δύσκολα, όπως επίσης το ίδιο ισχύει για την ελληνική ομάδα όταν θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος μας είναι να κάνουμε τρεις νίκες στη σειρά, αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει να παλέψουμε σκληρά για κάθε μπάλα. Μας φοβούνται κι αυτοί, όχι μόνο εμείς εκείνους. Ξέρουμε τη δύναμή τους. Ελπίζω πως η ομάδα μου θα φτάσει στο Final Four".

Για τον Βασίλη Σπανούλη και το ρόστερ των Πειραιωτών: "Συνήθισε να παίζει χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη για μεγάλο διάστημα της regular season. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό, με πολύ ταλέντο και εμπειρία. Είναι σπάνια περίπτωση περιφερειακού παίκτη. Ο Ολυμπιακός όμως είναι μια ομάδα που έχει πολλούς σπουδαίους παίκτες. Αν λείπει εκείνος, υπάρχει ο Έρικ Γκριν, υπάρχει ο Γιώργος Πρίντεζης. Είναι γεμάτος ποιοτικούς παίκτες ο Ολυμπιακός, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι εύκολο να εστιάσεις σε έναν μόνο παίκτη".

Για το γεγονός ότι ελάχιστοι παίκτες της Αναντολού Εφές έχουν πάει σε Final Four: "Αυτό μπορεί να είναι πλεονέκτημα, από την στιγμή που υπάρχει η δίψα για κάτι τέτοιο. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Final Four, σίγουρα αυτή την στιγμή έχουμε μειονέκτημα και λιγότερες πιθανότητες έναντι του Ολυμπιακού, αλλά είμαστε μια ομάδα που μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα και να δείξει στο παρκέ τη φιλοδοξία που έχει, την ενέργειά της".

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Αμπντί Ιπεκτσί (σ.σ.: πρόκειται να κατεδαφιστεί): "Είναι μια κατάσταση την οποία παρακολουθούμε. Δεν έχουμε δικαίωμα πάνω στο γήπεδο, αφού συνεργαζόμαστε απλά με τη διοίκησή του. Έχουμε πάντως εναλλακτικές επιλογές, δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Βάσει του συμβολαίου που έχουμε υπογράψει με την EuroLeague, πρέπει να παίζουμε σε γήπεδο που είναι τουλάχιστον 10.000+ θέσεων. Υπάρχουν το Sinan Erdem, η Ulker Arena και το Abdi Ipekci που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Το γεγονός ότι το πρώτο έχει ανακαινιστεί για τις ανάγκες του Final Four και του EuroBasket, το καθιστά αυτόματα πιο ελκυστική επιλογή".

Για το μέλλον του Μπράιαν Ντάνστον: "Είναι ένας παίκτης που παίζει καλά αυτή τη διετία. Ένας παίκτης που αγαπά την ομάδα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο της, αφού δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση και αγώνα. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι, αλλά είναι ένας από τους παίκτες που θέλουμε να κρατήσουμε για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την στιγμή όμως, δεν μπορούμε να πούμε κάτι, γιατί είμαστε σε κρίσιμη φάση σε ό,τι αφορά την πορεία της ομάδας. Τα playoffs έφτασαν, στο τουρκικό πρωτάθλημα είμαστε σε οριακό σημείο. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με πολύ θετικό τρόπο, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση".

Για τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς: "Δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει, εγώ απλά κάνω τις προτάσεις μου. Υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο που καλείται να πάρει τις όποιες αποφάσεις για ζητήματα σαν κι αυτό. Το καλοκαίρι μίλησα με οκτώ προπονητές, αλλά πρότεινα τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, γιατί θεώρησα πως είναι ο πιο κατάλληλος για τη δουλειά. Υπογράψαμε τη συμφωνία μαζί του και αυτή την στιγμή μπορώ να σου πω ότι νιώθουμε δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα που βλέπουμε. Η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, το πιο σημαντικό κομμάτι της αρχίζει τώρα. Δεν είχε πάντως πρόβλημα προσαρμογής, αφού ήξερε πρόσωπα και καταστάσεις εντός της ομάδας. Η συμφωνία μας έχει ισχύ για έναν ακόμη χρόνο, φυσικά θα θέλαμε να τον κρατήσουμε κοντά μας περισσότερα χρόνια, να υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας και καλός προπονητής ".

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ