EUROLEAGUE

Άντεξε και νίκησε η Αναντολού Εφές

Άντεξε και νίκησε η Αναντολού Εφές

Ο Ρίκι Λέντο (28π.) ήταν ασταμάτητος, αλλά η Αναντολού Εφές χαμογέλασε στο τέλος απέναντι στη Γεσιλγκιρεσούν (84-76), για να παραμείνει στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η κούραση από τις back to back αναμετρήσεις της EuroLeague επηρέασε σημαντικά την Αναντολού Εφές απέναντι στη Γεσιλγκιρεσούν, αλλά δεν της στοίχισε. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που υποδέχεται τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (30/3), άντεξε στο σφυροκόπημα του Ρίκι Λέντο (28π.) και πήρε την εκτός έδρας νίκη (84-76) που τη διατήρησε στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος.

Ο γκαρντ των γηπεδούχων δεν πήρε ανάσα (σ.σ.: έπαιξε σε όλο το παιχνίδι), αλλά αυτό δεν τον προβλημάτισε, αφού σκόραρε κατά ριπάς. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 28 πόντους (με 9/15 δίποντα, 2/10 τρίποντα και 4/4 βολές), 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, για να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της -επιθετικής- δουλειάς για την ομάδα του, η οποία όμως στο τέλος δεν είχε τις απαντήσεις στον πλουραλισμό της Αναντολού Εφές.

Οι "μπλε" στηρίχθηκαν στους Τσεντί Οσμάν (17π.), Ντέρικ Μπράουν (10π.), Τζέισον Γκρέιντζερ (14π.), Τομά Ερτέλ (13π.) και Μπράιαν Ντάνστον (11π., 9ριμπ.), με τον πρώτο να "μιλάει" στο φινάλε με το καθοριστικό τρίποντο που έβαλε. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η ομάδα του ήταν στο +3, την ώρα που η Γεσιλγκιρεσούν έδειχνε ικανή να κάνει την ανατροπή και την έκπληξη. Ευστόχησε όμως σε σουτ τριών πόντων στα 44'', για να πάει τη διαφορά στο +6 και να βάλει τέλος σε κάθε φιλοδοξία των γηπεδούχων, που δέχθηκαν με αυτόν τον τρόπο το τελειωτικό χτύπημα.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ