EUROLEAGUE

Η Άλμπα δεν έρχεται στην Αθήνα, για να χάσει

Η Άλμπα δεν έρχεται στην Αθήνα, για να χάσει

Εν όψει του ταξιδιού που θα κάνει η Άλμπα στην Αθήνα, προκειμένου να παίξει με τον Παναθηναϊκό (2/4, 21.45), για την 13η αγωνιστική του ΤΟΡ16 και... μάθει το μέλλον της, ο Μάρκο Μπάνιτς εξήγησε τι θέλει η παρέα του.

Ο Μάρκο Μπάνιτς ανανέωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και έγραψε για το ματς στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό.

"Ήταν μια καλή εβδομάδα για εμάς. Νικήσαμε εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα, για την 6η νίκη μας στο ΤΟΡ16. Ήταν σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς διατηρούμε τις ελπίδες πρόκρισης στα playoffs. Επίσης, δεν ήταν εύκολο να νικήσουμε μια τόσο ταλαντούχα ομάδα, όπως είναι ο Ερυθρός. Είναι κυρίαρχη στην Αδριατική λίγκα και έχει εξαιρετικούς παίκτες, με πρώτους και καλύτερους τους Μάρκους Ουίλιαμς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ειλικρινά, κάναμε πολύ καλή δουλειά, αλλά πάθαμε blackout στην τρίτη περίοδο. Έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης, έως ότου αντιδράσουμε και νικήσουμε. Θα έπρεπε να αποφύγουμε αυτό το τελείωμα, δεδομένου ότι είχαμε προηγηθεί με 17 πόντους στο ημίχρονο, αλλά το σημαντικό ήταν πως βρήκαμε τον τρόπο να επικρατήσουμε {...}.

{...} Είμαστε υπερήφανοι για την σεζόν μας στην Ευρωλίγκα. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά και στην γερμανική λίγκα, καθώς ισοβαθμούμε με την Μπάμπεργκ στην πρώτη θέση. Εχουμε πολύ σημαντικά ματς μπροστά μας και φυσικά διατηρούμε τις ελπίδες μας για να προκριθούμε στα playoffs της Euroleague.

Όλα εξαρτώνται από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ έμπειρη ομάδα που έχει επιβιώσει από πολλές μάχες και διαθέτει σπουδαίους φιλάθλους, οι οποίοι μετατρέπονται το σε έκτο παίκτη για αυτούς. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε την άμυνά μας και πιθανώς να χρειάζεται να χρειάζεται να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι μας για να φύγουμε με τη νίκη. Στα καλά νέα είναι πως έχουμε πλήρη ομάδα, για πρώτη φορά έπειτα από εβδομάδες. Ήταν δύσκολο να κάνουμε προπονήσεις, χωρίς διάφορους παίκτες. Τώρα είμαστε γεμάτοι και βέβαιοι πως ο ένας θα βοηθήσει τον άλλον και όλοι μαζί θα δείξουμε καλύτεροι. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, είναι εξαιρετική.

Έχουμε τις πιθανότητές μας και δεν θα πάμε στην Αθήνα για να χάσουμε. Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας. Πρέπει όμως να παίξουμε σπουδαία αφού μιλάμε για μία ομάδα που κέρδισε την Ρεάλ με 20 πόντους διαφορά.

Διαθέτουν έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς κι έναν αληθινό ηγέτη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι το μπασκετικό μου ίνδαλμα και μαζί με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι από τους παίκτες που μου αρέσουν πολύ".

TAGS EUROLEAGUE ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ