EUROLEAGUE

Η Euroleague επέστρεψε στη Limoges

Η Euroleague επέστρεψε στη Limoges

H Limoges ετοιμάζεται για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στην Euroleague για τη φετινή σεζόν και ο Adrien Moerman, μέσω του blog του στο επίσημο site της διοργάνωσης μοιράζεται τις σκέψεις του.

Το παιχνίδι απέναντι στην Cedevita (24/10, 21:00) είναι ιστορικό για την Limoges. Η γαλλική ομάδα θα δώσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, μετά το 1998. Για το λόγο αυτό ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, ο Adrien Moerman, παίκτης με εμπειρία στον θεσμό, φρόντισε να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του για το παιχνίδι με την κροατική ομάδα.

Το blog του Γάλλου φόργουορντ:

"Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ συναρπαστικό να είσαι μέρος αυτής της κατάστασης. Επέστρεψα στην Euroleague, όπως και η Limoges, για πρώτη φορά μετά το 1998. Είναι σπουδαίο για την ομάδα και για εμάς, τους παίκτες. Η Limoges κέρδισε την Euroleague το 1993 και οι φίλαθλοί μας, η πόλη και η ομάδα, είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση, ειδικά μετά την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν. Αυτές είναι καλές στιγμές για την ομάδα και η επιστροφή στην Euroleague το αποδεικνύει. Οι φίλαθλοί μας είναι πραγματικά χαρούμενοι, επειδή το γαλλικό μπάσκετ βρίσκεται σε άνοδο. Αυτή΄είναι καλή στιγμή για το γαλλικό μπάσκετ. Η Εθνική μας ομάδα κέρδισε το Eurobasket 2013 και το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του καλοκαιριού. Η Limoges επέστρεψε στην Euroleague με τη φιλοδοξία να προκριθεί στο Top 16 και να φτιάξουμε μια καλή ομάδα που θα πετύχει τον στόχο αυτό.

Είναι πολύ ωραίο να παίζεις για την Limoges. Είναι μια μπασκετική πόλη, είναι το νούμερο ένα άθλημα εδώ. Οι φίλαθλοι, όταν παίζουμε εντός έδρας, δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και είναι πολύ καλό. Έχουμε κοντά μας 6.000 φιλάθλους και είναι πολύ συναρπαστικό να παίζουμε για αυτό το κοινό. Είναι μια ιστορική ομάδα, η μοναδική που κατάφερε να κατακτήσει την Euroleague, μαζί με άλλους τέσσερις Ευρωπαϊκούς τίτλους. Έχει τεράστια ιστορία και αυτό φέρνει λίγο άγχος, αλλά στο είδος που θέλουμε, δηλαδή καλή πίεση. γνωρίζοντας ότι παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα.

Η Limoges είναι μια ήσυχη πόλη και είναι εύκολο να εστιάσεις στο μπάσκετ. Όλοι αγαπούν το μπάσκετ και αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα, επίσης. Όπως είπα, είναι πολύ, πολύ ωραίο να παίζεις μπάσκετ σε ένα μέρος σαν αυτό. Όταν έφυγα από την Bilbao, η προτεραιότητά μου ήταν να παίξω για την Limoges.Ήξερα για την ομάδα, την ιστορία της και φυσικά τους οπαδούς της. Ήξερα ότι όταν επέστρεφα στη Γαλλία θα ήθελα να παίξω για τη Limoges.

Το πρώτο μας παιχνίδι ήταν απέναντι στην Maccabi Tel Aviv στη Nokia Arena. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος να παίξεις μπάσκετ με 11.000 κόσμου να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Ήταν η πρώτη μου φορά στη Nokia Arena, ήταν μια σπουδαία εμπειρία κάτι για να θυμάμαι. Κάποιοι από τους παίκτες μας έπαιξαν για πρώτη φορά στη Euroleague απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς και οι εμπειρίες πάντα σε κάνουν δυνατότερο. H Maccabi έχει φοβερούς φιλάθλους και η Nokia Arena ήταν γεμάτη. Ξεκινήσαμε καλά, όμως δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη.

Τώρα ήρθε η ώρα να παίξουμε εντός έδρας απέναντι στην Cedevita Zagreb. Ο κόσμος περίμενε αυτό το παιχνίδι για πολύ, πολύ καιρό. Το παιχνίδι είναι sold out και κανένα εισιτήριο δεν είναι διαθέσιμο από την προηγούμενη εβδομάδα! Αυτό θα είναι πολύ ωραίο για εμάς , έχοντας 6.000 φιλάθλους στις εξέδρες, έτοιμους να μας βοηθήσουν. Χρειαζόμαστε τη νίκη, επειδή όπως είπα, η ήττα μας απέναντι στην Maccabi μας αναγκάζει να κερδίσουμε παιχνίδια. Μια νίκη θα μας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε. Χρειαζόμαστε τη νίκη στην έδρα μας, εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να προκριθούμε στο Top 16.

Η ιδέα της πρόκρισης της ομάδας στο Top 16 έκανε τον σύλλογο να φέρει καλούς παίκτες στην ομάδα, όπως ο Leo Westermann, o Ramel Curry, o Jamar Smith, o JP Batista και τώρα o James Southerland. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι έμπειροι παίκτες θα μας δώσουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο Westermann είναι νέος, αλλά πολύ έμπειρος και πολύ από τους παίκτες έπαιξαν στην Euroleague στο παρελθόν. Ο Southerland είναι καλός παίκτης, ήρθε στην ομάδα και χρειάζεται λίγο να προσαρμοστεί. Δεν είναι εύκολο να παίζει στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Euroleague, έτσι έχοντας έναν ακόμα παίκτη στο rotation μας επιτρέπει να παίξουμε με περισσότερη ένταση και στις δύο διοργανώσεις.

Δεν έχει παίξει στην Euroleague από το 2012. Είχα προηγούμενες εμπειρίες με Orlean και Nancy. Είναι πολύ καλό που επέστρεψα, όλοι στην Γαλλία ξέρουν ότι είναι το κορυφαίο επίπεδο που μπορείς να παίξεις, κόντρα στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Επιστρέφοντας στην Euroleague είναι πολύ σημαντικό και για εμένα. Μου αρέσει να παίζω σε αυτό το επίπεδο, το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πιο αθλητικό αλλά η Euroleague είναι διαφορετική. Οι παίκτες είναι πιο έμπειροι και θα πρέπει να είσαι πραγματικά έξυπνος για να πετύχεις. Χαίρομαι που επέστρεψα!

Όλοι στο γαλλικό μπάσκετ θα μας παρακολουθούν αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, όπως κάνουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Ξέρουμε ότι έχουμε κορυφαίες ομάδες στον όμιλό μας, όπως η CSKA Moscow και η Maccabi Tel Aviv, έτσι κάθε νίκη θα είναι καθοριστική και δύσκολη. Για την ώρα πρέπει να εστιάσουμε στην Cedevita και αυτό είναι το μόνο πράγμα στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ