EUROLEAGUE

Βατούτιν: "Η Χίμκι μπορεί να φτάσει στο Final Four"

Βατούτιν: "Η Χίμκι μπορεί να φτάσει στο Final Four"
CSKA MOSCOW TWITTER

Ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Χίμκι, εξήγησε γιατί η άνοδός της αποτελεί κέρδος για τη VTB League, ενώ ζήτησε... υπομονή για να δουν όλοι τις πραγματικές δυνατότητες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Χίμκι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Gomelsky Cup, νικώντας την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στον φετινό τελικό (84-77). Η φιλική επικράτηση έχει την ελάχιστη δυνατή σημασία εν όψει της συνέχειας (ειδικά από την στιγμή που απουσίαζαν οι Μάλκολμ Τόμας και Τόμας Ρόμπινσον), πλην όμως δείχνει ένα μέρος των δυνατοτήτων της ρωσικής ομάδας.

Κάτι που αναγνώρισε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, μιλώντας στο Tass λίγο μετά από το φινάλε του τελικού: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Χίμκι για τη νίκη της, είναι μια ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά στην off season και δημιούργησε ένα πολύ δυναμικό και αποτελεσματικό σύνολο, που έχει τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι το Final Four. Θα βοηθήσει η άνοδός της στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πλαισίου και τη δημιουργία υψηλού ανταγωνισμού", δήλωσε αρχικά για να προσθέσει αναφερόμενος στον Αλεξέι Σβεντ: " Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Συνεχίζει να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και να δείχνει το ταλέντο του, είναι ένας πραγματικός αστέρας του ρωσικού μπάσκετ".

Όταν ρωτήθηκε για τη νέα προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και σημαντικότερη όλων την αποχώρηση του Μίλος Τεόντοσιτς, απάντησε πως " η ομάδα προπονείται με γεμάτο ρόστερ τις τελευταίες ημέρες, για την ακρίβεια έχει γίνει όλη κι όλη μόνο μία προπόνηση με όλα τα παιδιά. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση στον βαθμό ετοιμότητας των παικτών, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για την εκκίνηση της σεζόν. Κάτι πιο σαφές για τις δυνατότητες της ομάδας μπορεί να ειπωθεί μετά το τέλος του α' γύρου της EuroLeague, όπου θα είναι πιο σαφή τα δείγματα. Αυτή την στιγμή έχουμε πολλά νέα παιδιά, κι οι προπονητές έχουν πολλή δουλειά να κάνουν για να τους εντάξουν όλους στο δικό τους πλαίσιο και φιλοσοφία. Θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί "χημεία" εντός κι εκτός παρκέ", για να καταλήξει λέγοντας:

" Νομίζω ότι το αγωνιστικό πλάνο θα είναι κάπως διαφορετικό σε σχέση με πέρσι, αλλά είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε, πριν αναθέσει τους ρόλους ο προπονητής. Όλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή για να "δέσει" η ομάδα και να παίξει".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ