EUROLEAGUE

Βατούτιν: "Δεν υπάρχει κόμπλεξ με τον Ολυμπιακό"

Βατούτιν: "Δεν υπάρχει κόμπλεξ με τον Ολυμπιακό"

Ο Αντρέι Βατούτιν παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ρωσικό σάιτ, όπου μίλησε για τη φιλία του με τους Αγγελόπουλους και τον Σφαιρόπουλο, εκδήλωσε το σεβασμό του για τον Σπανούλη και ξεκαθάρισε ότι δεν... μισεί τον Ολυμπιακό.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρει απέναντι της στον ημιτελικό του Final Four τον Ολυμπιακό και πολύ λογικό είναι να επιστρέφουν τα... φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Αντρέι Βατούτιν, πάντως, δεν συμφωνεί επ' αυτού. Ο Πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ είπε σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ rg.ru ότι δεν αισθάνεται κόμπλεξ απέναντι στον Ολυμπιακό, ούτε... μισεί τους “ερυθρόλευκους” και τον Βασίλη Σπανούλη για τις ήττες του πρόσφατου παρελθόντος.

" Δεν έχω κανένα κόμπλεξ. Δεν υπάρχει μίσος για τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει κανένα μίσος για τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι έξοχος παίκτης με ντόμπρο χαρακτήρα. Είναι άνθρωπος που λέει πάντα την αλήθεια κατάμουτρα, ανεξάρτητα από το εάν είσαι συμπαίκτης ή πρόεδρος άλλης ομάδας. Τον σέβομαι πολύ. Δεν υπάρχουν κόμπλεξ και δεν κοιτάζω τι έγινε στο παρελθόν. Είναι απλά ένα παιχνίδι και χρειάζεται χαρακτήρα, ικανότητα και τύχη για να το κερδίσεις" τόνισε ο Βατούτιν.

"Έχω πολύ καλή σχέση με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι φίλος μου, εργάστηκε και στην ΤΣΣΚΑ. Είναι σαφές, πάντως, ότι στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μία μάχη, για δύο ώρες θα ξεχάσουμε τη φιλία μας" πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ, που είπε ακόμα ότι περιμένει “ δύο φορές λιγότερους” Ρώσους να πάνε στην Κωνσταντινούπολη για το Final Four λόγω του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων, αριθμός που μεταφράζεται γύρω στα 200-250 άτομα, όσοι θα είναι δηλαδή κατά προσέγγιση και οι Μαδριλένοι. " Η ασφάλεια είναι θέμα. Έπειτα από όλα αυτά τα γεγονότα στην Τουρκία, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να μείνουν στο σπίτι τους" υπογραμμίζει ο Βατούτιν.

"Λοταρία το Final Four, άδικο και παράλογο"

Ο Βατούτιν τόνισε επίσης ότι το νέο σύστημα διεξαγωγής της κανονικής περιόδου είναι η “ καλύτερη δυνατή λύση και θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό πριν. Ήταν μία κίνηση που δημιούργησε περισσότερα απρόβλεπτα αποτελέσματα και αυτό είναι που θέλει να δει ο θεατής. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το νέο σύστημα θα υφίσταται για πολλά χρόνια”. Ωστόσο χαρακτήρισε... “ λοταρία και εν πολλοίς παράλογο και άδικο” το Final Four, υπογραμμίζοντας ότι ο τίτλος θα έπρεπε να κρίνεται σε σειρά αγώνων και όχι σε ένα παιχνίδι.

Ο Πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ αποκάλυψε επίσης ότι έχει μιλήσει με την EuroLeague για το ενδεχόμενο να ενσωματώσει στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν "περιοδείες" για τις ομάδες, προκειμένου να παίζουν περισσότερους διαδοχικούς αγώνες εκτός έδρας, μειώνοντας παράλληλα τα ταξίδια. Κάτι όμως που -όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος- ίσως είναι δύσκολο με τις 16 ομάδες που συνθέτουν την EuroLeague.

"Δεν μπορώ να επιβάλλω παίκτες στον Ιτούδη"

Ο Βατούτιν είπε επίσης ότι ο “ Ιτούδης έχει δικό του μοντέλο, δεν μπορώ να του επιβάλλω παίκτες” (σε ερώτηση για το αν η ΤΣΣΚΑ χρειάζεται ένα κλασικό πεντάρι στο ρόστερ), ενώ διέψευσε μεταξύ άλλων και τις φήμες για προσθήκη του Σβεντ και του Καράσεβ. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να κυνηγήσει τους καλύτερους Ρώσους που θα μπορέσει να αποκτήσει το προσεχές καλοκαίρι.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ