EUROLEAGUE

Τζάκσον: "Ο Ιτούδης με άλλαξε ως παίκτη"

Τζάκσον: "Ο Ιτούδης με άλλαξε ως παίκτη"

Ο Άαρον Τζάκσον εξηγεί πώς έγινε ο παίκτης "που μπορεί να λύσει προβλήματα", για την επιθυμία του "να τακτοποιήσω το λογαριασμό με τον Ολυμπιακό", πριν καταλήξει στο ότι "είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης" και δη της ΤΣΣΚΑ.

Ξεκίνησε ως ο τρίτος της παρέας και κατέληξε ως ο μόνος που μπορούσε να διαχειριστεί απαιτητικές (δύσκολες) καταστάσεις. Αυτός που είχε το καθαρό μυαλό, ώστε να ανταπεξέλθει. Ο Άαρον Τζάκσον εξηγεί στην sovsport.ru πως ο Δημήτρης Ιτούδης ευθύνεται για τη... μετάλλαξη του, σε συνέντευξη που ολοκληρώνεται με ερώτηση που αφορά το μέλλον του.

Κατ' αρχάς, εξήγησε πως " πήραμε τον τίτλο στη VTB United League, φτάνοντας στους τελικούς σε εξαιρετική κατάσταση και κάναμε "σουίπ". Προς το τέλος της σεζόν, βελτιώθηκε η "χημεία" της ομάδας. Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα να τη βρούμε από την εκκίνηση. Μια χαρά πήγε και η κανονική περίοδος στη Euroleague, αλλά και πάλι δεν πήραμε τον τίτλο. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Πολύ σκληρό. Είναι παρήγορο πως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό, μείναμε ενωμένοι και πήραμε την εγχώρια λίγκα. ΟΚ, δεν ήταν ο κύριος στόχος μας, αλλά ήταν στη λίστα με τα "πρέπει".

Όταν του είπαν ότι δεν τον είχαν συνηθίσει να κάνει ντράιβ, αποκάλυψε ότι "ή ταν κάτι που δεν ήθελα να κάνω. Στην αρχή της χρονιάς, προσπαθούσα να καταλάβω τα συστήματα του Ιτούδη, διότι στο ρόστερ υπήρχαν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες που μπορούσαν να σκοράρουν με τον όποιον τρόπο. Εγώ είχα αρκεστεί στο να τους βρίσκω την κατάλληλη ώρα, στην κατάλληλη θέση. Δεν ήθελα να είμαι ο τύπος που μπαίνει στο ματς και αρχίσει τα απανωτά σουτ. Ήθελα να βοηθώ τους πάντες να βελτιώνουν τα στατιστικά τους. Ο Ιτούδης ήλθε και μου ζήτησε να γίνω πιο επιθετικός, να πηγαίνω προς το καλάθι. Μου είπε πως κάνω μια χαρά δουλειά στην άμυνα, αλλά ότι δεν ήμουν το ίδιο καλός στην επίθεση και κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ε, άλλαξε".

Ο Τζάκσον πριν τον Μάιο ήταν ένας διαφορετικός παίκτης από τον μετά-Μάιο Τζάκσον. " Έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή. Όταν πήγαμε στο Final Four ένιωθα πιο έτοιμος από ποτέ. Δεν ήθελα να φτάσουν τα πράγματα στο κρίσιμο φινάλε, για τρίτη διαδοχική σεζόν, αλλά... τελικά εκεί πήγαν. Έκανα τα πάντα για να το αποτρέψω αυτό. Δυστυχώς, χάσαμε ξανά. Τώρα που έχουμε ηρεμήσει όλοι, δεν νιώθω την πίεση που ένιωθα μετά τον ημιτελικό και για τις επόμενες ημέρες. Επικέντρωσα στο να μπορώ να βοηθώ την ομάδα, σε όλους τους τομείς. Διαπίστωσα πως και οι συμπαίκτες μου περίμεναν πράγματα από εμένα, οπότε ο ρόλος μου άλλαξε φυσιολογικά. Τώρα με αντιμετωπίζουν ως τον παίκτη που μπορεί να τους λύσει προβλήματα και αυτό μου δίνει κίνητρο να γίνω ακόμα καλύτερος".

"Η ημέρα με τη νύχτα ο Ιτούδης με τον Μεσίνα"

Ο Μεσίνα δεν ήταν από τους κόουτς που τον βοήθησαν ιδιαίτερα. " Σε σύγκριση με τον Ιτούδη, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Η βασική τους διαφορά ήταν στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο τρόπος του Ιτούδη είναι απλός και δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους, γιατί αν είσαι σε καλή θέση, μπορείς να σουτάρεις. Ο Μεσίνα δεν άφηνε χώρο για πρωτοβουλίες". Είναι ευχαρίστηση να δουλεύει με τον Ιτούδη; " Ναι. Είναι από τους κόουτς που θα σου μιλήσουν, που θα σε παροτρύνουν να γίνεις καλύτερος, που έχει τον έλεγχο του ματς. Ο Μεσίνα έχει απίστευτο ταλέντο, αλλά κάποιες φορές κάνει δύσκολη την επικοινωνία. Με τον Ιτούδη ξέρεις ότι και να υπάρχει διαφωνία, θα βρεις τον τρόπο να επικοινωνήσεις".

Ο δημοσιογράφος του είπε πως ήταν απίστευτος στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Εκείνος ομολόγησε ότι " ήθελα να... τακτοποιήσω το λογαριασμό που είχαμε με τον Ολυμπιακό, μετά τα όσα μας είχε κάνει στον τελικό της πρώτης μου χρονιάς στην ΤΣΣΚΑ. Προσπάθησα να προετοιμαστώ με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το σώμα μου, αλλά και το πνεύμα μου. Είναι κρίμα που χάσαμε πάλι".

Μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό, ο Καούν είχε πει πως "η ΤΣΣΚΑ δεν έχει ηγέτη". " Κατά μία έννοια, έχει δίκιο. Είναι δύσκολο να λειτουργείς ως ο μόνος ηγέτης ομάδας που διαθέτει πλειάδα εξαιρετικών παικτών. Όλοι θα μπορούσαν να 'χουν παίξει το ρόλο του ηγέτη".

Έχει πτυχίο ψυχολογίας και δεδομένου ότι ο Βατούτιν παραδέχθηκε πως σκέφτεται να προσλάβει ειδικό , είναι... μια λύση. Μάλιστα, έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή. "Ναι, είναι κάτι που είπα, ότι διατίθεμαι να βοηθήσω. Μπορώ να καταλάβω τους προβληματισμούς των παιδιών και πώς η επικοινωνία θα γίνει καλύτερα μεταξύ τους, ώστε να είναι όλοι άνετοι. Έτσι, το περιβάλλον θα είναι ιδανικό".

Θέλει να μείνει στη Μόσχα, αλλά " αυτή είναι ερώτηση που πρέπει να κάνετε στην ομάδα. Ξέρουν τι μπορώ να κάνω, μαζί και ότι θέλω να συνεχίσω εδώ. Όλα εξαρτώνται από το αν με βλέπουν στην ομάδα του χρόνου".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ