EUROLEAGUE

Το ιστορικό "μηδέν" του Ντε Κολό

Το ιστορικό "μηδέν" του Ντε Κολό

Το παιχνίδι με τη Χίμκι απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για τον Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν έβαλε ούτε ένα καλάθι εντός παιδιάς.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε τη Χίμκι στον ρωσικό εμφύλιο της εβδομάδας στην EuroLeague, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης στην EuroLeague. Τα κατάφερε μάλιστα, έστω κι αν στο γ' δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν έβαλε ούτε ένα καλάθι, σκοράροντας αποκλειστικά από την γραμμή των βολών (14/16).

Η ουσία μετράει βέβαια, κι αυτή λέει πως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε αυτό που έπρεπε, δίχως να πάρει μάλιστα μεγάλη βοήθεια από τους δύο καλύτερους παίκτες της. Τον Νάντο Ντε Κολό και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο πρώτος είχε 0/6 σουτ, ο δεύτερος 1/7 σουτ και κάπως έτσι καταγράφηκε η χειρότερη βραδιά της κοινής τους περιόδου στη ρωσική ομάδα.

Κι αν το δείγμα γραφής του περιφερειακού διδύμου της "ομάδας του στρατού" είναι μικρό (από την στιγμή που άρχισαν να συνυπάρχουν μόλις πριν από τρεις μήνες), το "μηδέν" του Νάντο Ντε Κολό στα εντός παιδιάς σουτ είναι ιστορικού χαρακτήρα. Βλέπετε, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του 30χρονου γκαρντ στην EuroLeague που δεν καταφέρνει να βάλει ούτε ένα καλάθι εντός παιδιάς.

Στις πέντε σεζόν που αποτελεί μέρος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ουδέποτε ως τώρα δεν ήταν τόσο άστοχος. Σε σημείο να μην βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, παρά μόνο με βολές.

Εφτά είναι τα παραδείγματα που ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε σημειώσει ένα (1) εντός παιδιάς καλάθι σε προηγούμενες αναμετρήσεις στην EuroLeague, με την πλειονότητα να καταγράφεται στην παρθενική του παρουσία στη διοργάνωση (2010-'11), όταν ακόμη φορούσε τη φανέλα της Βαλένθια.

Στην τετραετία που αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, η ικανότητά του στο επιθετικό παιχνίδι είναι αξιομνημόνευτη, σε σημείο που τον έχει καταστήσει έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ της διοργάνωσης. Κι επειδή πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, σε δύο περιπτώσεις είχε επίσης μόλις ένα εντός παιδιάς καλάθι.

Πριν φτάσουμε στο απόλυτο μηδέν, στην χθεσινή (22/12) αναμέτρηση με τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Εκεί όπου είχε 0/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα σε 16'00'' συμμετοχής. Ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε μετά το τέλος της αναμέτρησης πως ο παίκτης του είχε πρόβλημα με έντονους πονοκεφάλους και γι αυτό δεν αγωνίστηκε πολύ, με την εικόνα του στο παρκέ να εξηγεί πολλά.

Αναλυτικά οι χειρότερες βραδιές του Νάντο Ντε Κολό στην EuroLeague:

Το ιστορικό "μηδέν" του Ντε Κολό
TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ