EUROLEAGUE

Το "ευχαριστώ" της ΤΣΣΚΑ στον Καούν

Το "ευχαριστώ" της ΤΣΣΚΑ στον Καούν

Οι της ΤΣΣΚΑ διοργάνωσαν βραδιά "Σάσα Καούν", με τον Ρώσο να επαναλαμβάνει πως τελείωσε με την Ευρώπη. Όχι με το μπάσκετ γενικά. Τι είπε για τον Παπαλουκά και τον Σχορτσιανίτη.

Οι διοικούντες την ΤΣΣΚΑ αποχαιρέτησαν με κάθε επισημότητα τον Σάσα Καούν, σε τελετή που διοργάνωσαν στο γήπεδο της ομάδας.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, διευκρίνισε ότι "εγκαταλείπω την καριέρα στην ΤΣΣΚΑ και την Ευρώπη. Διατηρώ το ενδιαφέρον που είχα για το ΝΒΑ, μολονότι δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες στην παρούσα φάση. Δεν μπορώ καν να ξεκινήσω διαπραγματεύσεις. Τα δικαιώματα μου ανήκουν στο Κλίβελαντ, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει, γιατί μπορεί οι Cavs να με ανταλλάξουν. Ανυπομονώ να μάθω τι θα γίνει στις αρχές του Ιουλίου. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά".

Δήλωσε ευτυχής για τον Τιμοφέι Μοζγκόφ που παίζει με τους "Ιππότες" στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά "και για τον Ντέιβιντ Μπλατ που έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο, μολονότι "έχασε" τον Κάιρι Ίρβινγκ, με τραυματισμό. Είμαι μαζί τους, όπως θα ήμουν με κάθε παίκτη της Ρωσίας που θα είχε τη δυνατότητα να φορέσει το δαχτυλίδι".

Είχε πει πως "έχασα το ενδιαφέρον μου για το μπάσκετ". Δεδομένου ότι... κρυφοκοιτάζει το ΝΒΑ, τι ακριβώς εννοούσε ; " Δεν έχω χάσει τελείως το ενδιαφέρον μου. Περισσότερο κουράστηκα να είμαι στο ίδιο μέρος, επτά χρόνια. Αποφάσισα πως ήλθε η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα, να πάω στο επόμενο επίπεδο. Στα 30 μου, έκρινα πως θα ήταν χρήσιμο να ξεκινήσω κάτι καινούργιο, κάτι που να με εμπνέει, που να είναι πιο ενδιαφέρον. Αν τα καταφέρω, θα είμαι ευτυχής. Αν δεν τα καταφέρω, θα κρεμάσω τη φανέλα μου. Δεν θα γυρίσω στην Ευρώπη. Θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα. Αν έχετε κάτι υπ' όψιν σας, να μου πείτε".

Έχει ήδη προετοιμαστεί για την ιδέα να μην ξαναπατήσει σε παρκέ και όπως είπε " τα πόδια ορίζουν έως πότε παίζει ο κάθε παίκτης. Ήθελα να φύγω, όταν είμαι σε καλή κατάσταση. Δυο άλλα παιδιά που ξέρετε και αγαπάτε, οι Σμόντις και Παπαλουκάς εγκατέλειψαν όταν είχαν πάψει να είναι ο εαυτός τους. Φυσικά και ήταν πάλι χαρά μας να τους βλέπουμε και σέβομαι απόλυτα την απόφαση τους, αλλά εγώ ήθελα κάτι άλλο για εμένα. Ήθελα να φύγω όταν ήμουν στο πικ".

Ενημέρωσε πως είναι εισοδηματίας (" έχω επενδύσει σε ακίνητα, έχω κάποια διαμερίσματα στις ΗΠΑ, συν το σπίτι μου στο Κολοράντο, έχω διαμερίσματα στη Μόσχα και το Τομσκ, τη γενέτειρα μου. Πιστεύω θα είμαι μια χαρά. Δοκίμασα να πάρω μετοχές στο Facebook, αλλά δεν είναι κάτι που θα ξαναδοκίμαζα. Προτιμώ να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου"), πριν καταλήξει στο ότι " είχα πάντα επαφές με το Κλίβελαντ. Σε κάθε option που υπήρχε στα συμβόλαια με την ΤΣΣΚΑ, συζητούσαμε. Πιστεύω πως έδωσα ό,τι είχα στην ΤΣΣΚΑ".

Αποκάλυψε πως "απ' όταν ήλθε ο Δημήτρης (Ιτούδης) στη Μόσχα, του είχα πει ότι αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν. Δεν ήθελα να με υπολογίζει για περισσότερο. Του υποσχέθηκα ωστόσο, πως θα δώσω το 100%. Ήθελα να φύγω, με καλές αναμνήσεις και για αυτό ήμουν ειλικρινής". Στο πλαίσιο λοιπόν, της γενικότερης ειλικρίνειας, εξήγησε ότι " δεν βλέπω να πηγαίνω στο Eurobasket. Κατ' αρχάς, δεν ξέρω αν θα παίζω του χρόνου. Δεύτερον, νιώθω κουρασμένος και πρέπει να προφυλάξω το κορμί μου. Μίλησα με τον Εβγκένι Πασούτιν και ξέρω πως θέλει να "χτίσει" ομάδα για ολυμπιακό κύκλο. Οπότε δεν μπορεί να με υπολογίζει".

Στους πιο δύσκολους προσωπικούς αντιπάλους που είχε " ήταν ο Κάιλ, λόγω του ύψους και του χαμηλού κέντρου βάρους, μαζί και της δύναμης που έχει. Έχω παίξει με τους καλύτερους. Με τους αδελφούς Γκασόλ, τον Χάουαρντ, τον Μοζγκόφ, τον Τόμιτς, τον Σπλίτερ και φυσικά τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ