EUROLEAGUE

Ροντρίγκεθ: "Ο Ιτούδης έχει δείξει πως έχει τον τρόπο του"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πρώτα "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό Superfoods κι εν συνεχεία μίλησε στο Sport24.gr για τα στοιχεία που θα κρίνουν αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Άμα τη επιστροφή του στην EuroLeague για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για τη νέα του ομάδα. Ο έμπειρος πλεϊμέικερ έχει πάρει από νωρίς την "μπαγκέτα", παρουσιάζεται ηγετικός στο παρκέ και δίνει στον Δημήτρη Ιτούδη το δικαίωμα να νιώθει πιο σίγουρος όταν τον έχει στο παρκέ.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods τον είδαμε να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους (25) , με τη συνέπειά του στο περιφερειακό σουτ να είναι καταλυτική προκειμένου η ρωσική ομάδα να κερδίσει εντός έδρας το "τριφύλλι" για ένατη διαδοχική φορά. Ο "Τσάτσο" γύρισε στην Ευρώπη για να κατακτήσει μια ακόμη φορά την EuroLeague, κι όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αφήσει κάποιον ή κάτι να μπει στον δρόμο του προς την κορυφή.

Αποστολή στη Μόσχα: Γιώργος Οικονόμου

Παρότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, παρότι γνωρίζει καλά ότι αυτή η κουβέντα θα συνοδεύει την ομάδα του μέχρι το Final Four, ο ίδιος απέφυγε με... ντρίμπλα να κοιτάξει τόσο μακριά. Κι ο λόγος είναι απλός, κατά τον ίδιο: " Είναι πολλά τα παιχνίδια μπροστά μας, δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα. Σίγουρα, έχουμε ταλέντο και παίκτες με προσωπικότητα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να φτάσεις στην κορυφή. Στόχος μας είναι να βρεθούμε σε ένα επίπεδο που θα ξέρουμε ότι κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο, κι ειδικά στην άμυνα. Εκεί θα κριθούν όλα, να είμαστε επιθετικοί και αποφασιστικοί σε κάθε φάση, για να μην δίνουμε δικαιώματα στους αντιπάλους μας".

Η κουβέντα που είχε με το Sport24.gr λίγη ώρα μετά την άνετη επικράτηση της "αρκούδας" βέβαια δεν περιορίστηκε σε αυτό, αφού ήταν λογικό να ερωτηθεί για το πως αισθάνεται σε ένα νέο περιβάλλον, μακριά από την Ισπανία. " Αισθάνομαι υπέροχα εδώ, νομίζω η ομάδα έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά, αλλά θέλω ακόμη χρόνο για να προσαρμοστώ πλήρως. Είμαστε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά για να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι κάθε φορά στο παρκέ. Έτσι όπως είναι δομημένο το πρόγραμμα της EuroLeague δεν μπορείς να κοιτάξεις μακριά και να κάνεις σχέδια μαζί με διαχείριση του υλικού, αφού όλα πρέπει να γίνουν "εδώ και τώρα". Κάθε εβδομάδα είναι πολύ απαιτητική", απάντησε πριν του ζητηθεί να συγκρίνει τον Πάμπλο Λάσο με τον Δημήτρη Ιτούδη:

" Η βασική που μπορώ να σου πω είναι ότι με τον Πάμπλο Λάσο συνεργάστηκα για μία εξαετία, ενώ με τον Δημήτρη Ιτούδη είμαστε μαζί περίπου δύο μήνες. Οπότε μην ζητάς πολλά από μένα. (γελάει) Είναι ένας έμπειρος τεχνικός, με έργο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ακολουθούμε αυτά που μας λέει και τον δρόμο που μας δείχνει, γιατί έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο του".

Ενώ πρόσθεσε: " Είμαστε χαρούμενοι για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου. Μας στέλνει πολύ θετική διάθεση και αυτό βοηθάει".

Για το φινάλε, δεν θα μπορούσε παρά να γίνει ερώτηση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο βρήκε μπροστά του πέρσι, όσο ακόμη φορούσε τη φανέλα των Philadelphia Sixers. Κι ο "Τσάτσο" απάντησε με ειλικρίνεια πως " ο Γιάννης είναι τρομερός, κάτι ιδιαίτερο για το ίδιο το άθλημα. Όταν τον βλέπεις πως τρέχει το γήπεδο, καταλαβαίνεις γιατί είναι μοναδικός. Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, ακόμη κι εντός της σεζόν αντιλαμβάνεσαι πως εξελίσσει το παιχνίδι του. Είναι ικανός να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση και αγώνα".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ