EUROLEAGUE

Οι "Splash Brothers" έστειλαν την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο!

Οι "Splash Brothers" έστειλαν την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο!

Η ΤΣΣΚΑ έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Final Four και το Euroleague Greece γράφει για το δίδυμο των Τεόντοσιτς, Ντε Κολό, το 0/6 του Σέρβου στην τελική φάση και τις ατυχίες της τελευταίας στιγμής (VIDEOS).

Αν υπάρχει μια ομάδα που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ότι δεν τελειώνει τίποτα... πριν τελειώσει (πριν, δηλαδή, γίνει η απονομή), αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

H ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε αθόρυβα στο Final Four της Euroleague για 13η φορά τα τελευταία 14 χρόνια ωστόσο οι παίκτες και ο Έλληνας κόουτς ουδόλως έχουν ενθουσιαστεί. Τουναντίον, έπειτα από κάθε παιχνίδι υπενθυμίζουν πως τα πιο δύσκολα έρχονται και ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί! Βλέπετε, το πρόβλημα της ΤΣΣΚΑ είναι ότι μόνο δυο παιχνίδια κρίνουν αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη: Ο ημιτελικός και ο τελικός της Euroleague!

Ο Ανδρέας Πιστιόλης, ο άμεσος συνεργάτης του κόουτς Ιτούδη στο σταφ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στον Sport24 Radio 103.3 λίγες ώρες πριν από το Game 3 της προημιτελικής σειράς με τον Ερυθρό Αστέρα στην Kombank Arena του Βελιγραδίου: " Δεν μας αρέσει να προτρέχουμε! Φέτος η ομάδα μας έχει χτιστεί με διαφορετική λογική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τη μεγάλη πίεση ενός Final Four και να πετύχουμε τον στόχο μας".

Οι "Splash Brothers" έστειλαν την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο!

Δυο κορυφές και sweep

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λοιπόν, έκανε το 3-0 στη σειρά με τους "ερυθρόλευκους" του Βελιγραδίου και πλέον ταξιδεύει στο Βερολίνο με συνολικό ρεκόρ 22-5, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Λοκομοτίβ - Μπαρτσελόνα. Παρεμπιπτόντως, οι Μοσχοβίτες τερμάτισαν στην κορυφή των ομίλων τους στις δυο πρώτες φάσεις της Euroleague. Αρχικώς, στον Δ' όμιλο της regular season με ρεκόρ 9-1 (σ.σ. μοναδική ήττα εκείνη από την Ουνικάχα Μάλαγα, εντός έδρας) κι εν συνεχεία στον "όμιλο του θανάτου" (10-4), αφήνοντας πίσω τους τη Λαμποράλ Κούτσα, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι "Splash Brothers" έστειλαν την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο!

Πρώτη σε επίθεση και τρίποντα

Ο τρόπος που παίζει τα τελευταία χρόνια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Δημήτρη Ιτούδη στηρίζεται στην ελευθερία των παικτών στην επίθεση. Σημειωτέον, οι 91.2 πόντοι μ.ό. που μετρούσαν οι Ρώσοι πριν από τον τελευταίο προημιτελικό με τον Ερυθρό Αστέρα συνιστούσαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετέχουν στην εφετινή Euroleague! Επίσης, η ΤΣΣΚΑ ηγείτο στο σύστημα αξιολόγησης (107.0) και τα εύστοχα τρίποντα (260). Σε γενικές γραμμές, οι Ρώσοι παίζουν γρήγορα, επιθετικά και πιέζουν την άμυνα των αντιπάλων τους όπως ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη.

Οι "Splash Brothers" έστειλαν την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο!

Οι "Splash Brothers" της ΤΣΣΚΑ

Εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του, Έτορε Μεσίνα, ο Ιτούδης έχει δώσει... λευκή επιταγή, ειδικά στα γκαρντ. Δείτε για παράδειγμα, τι συμβαίνει φέτος με τον Νάντο Ντε Κολό και τον Μίλος Τεόντοσιτς. Τους δικούς της "Splash Brothers", όπως το δίδυμο των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον στους Ουόριορς ! Ο Γάλλος γκαρντ σκοράρει 18.9 πόντους μ.ό. ανά παιχνίδι ενώ έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων στις 29 από τις τελευταίες 30 παρουσίες του στη διοργάνωση. Στα του Τεόντοσιτς, ο Σέρβος πλέι μέικερ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στις 16 από τις τελευταίες 17 συμμετοχές του στην Euroleague!

Οι "Splash Brothers" έστειλαν την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο!

"Είναι εύκολη η δουλειά μαζί τους, είναι σπουδαίοι παίκτες. Πλέον ο Μίλος είναι πιο ώριμος ως παίκτης. Πρέπει να θυμίσω πόσο σημαντικός και χρήσιμος είναι για την ομάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της στατιστικής. Είμαι όμως, πεπεισμένος πως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος" είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ιτούδης για τον Μίλος, ο οποίος έχει ρεκόρ 0/6 σε Final Four με τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Να θυμίσουμε, στο μεταξύ, ότι ο Ιτούδης δοκίμασε σχήμα χωρίς τους Τεόντοσιτς, Ντε Κολό στο Game 2 με τον Ερυθρό Αστέρα που... γύρισε το παιχνίδι με τους Σέρβους στη Μόσχα!

Οι ατυχίες με Χριάπα, Φρίλαντ

Το μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει γίνει πιο μοντέρνο, ο Ιτούδης έχει μοιράσει τους ρόλους με ξεκάθαρο τρόπο, γενικώς οι Ρώσοι έχουν ό,τι χρειάζεται για να είναι πετυχημένοι και στο φινάλε της σεζόν μολονότι αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες μέσα στη χρονιά. Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Βίκτορ Χριάπα, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι στο ματς με την Ούνικς Καζάν για την VTB United League! Κι όλα αυτά ενώ είχε σπάσει το αριστερό χέρι του στις αρχές Νοέμβρη κι έμεινε νοκ-άουτ για δυο μήνες. Σε ό,τι αφορά τον Τζόελ Φρίλαντ, ο Βρετανός σέντερ χτύπησε στον ώμο στην αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ (24/3), όπου έπαιξε μόλις 50" και παραμένει εκτός δράσης!

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ