EUROLEAGUE

Ο Ουίμς άλλαξε, μαζί με την ΤΣΣΚΑ

Ο Ουίμς άλλαξε, μαζί με την ΤΣΣΚΑ

Η Euroleague TV παρουσίασε την ιστορία του Σόνι Ουίμς στην Euroleague, με τον ίδιο να μιλά για το πάθημα του Μιλάνου, που έγινε μάθημα εν όψει Μαδρίτης.

Πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί ένας NBAer στην Euroleague; Ο Σόνι Ουίμς απαντά στο ερώτημα, τονίζοντας πως είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να γίνουν κατά τη μετάβαση ενός παίκτη από τη μία πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη.

Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στα μέρη μας, ο Αμερικανός έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε κομμάτι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της ΤΣΣΚΑ. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το γεγονός πως βρίσκεται στην πρώτη τριάδα σε πόντους, ασίστ, κλεψίματα και χρόνο συμμετοχής της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να σταθεί στη δουλειά που κάνει στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Σημασία έχει η ομαδική δουλειά, όπως αναφέρει. " Κάθε παίκτης που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο λατρεύει να σκοράρει. Φέτος έχουμε πολλά όπλα. Δεν χρειάζεται πλέον να σκοράρω όσο στο παρελθόν. Μοιραζόμαστε το σκοράρισμα με τα άλλα παιδιά. Θα βάλω πόντους όταν πρέπει. Θα το κάνω για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα", ήταν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε στην Euroleague TV.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την εμπειρία του από την Euroleague και όσα έχει βιώσει αγωνιζόμενος σε αυτή. Είχε να πει πως " την πρώτη μου χρονιά, όταν έπαιξα στη Λιθουανία με τη Ζάλγκιρις, ήταν περισσότερο μια περίοδος προσαρμογής για μένα. Προερχόμουν από το Τορόντο, έχοντας συνηθίσει να τρέχω, να πηδάω, να καρφώνω. Ξέρεις, τα τυπικά πράγματα που κάνει ένας παίκτης του ΝΒΑ. Στην Ευρώπη όμως, πρέπει να χρησιμοποιείς περισσότερο το μυαλό σου, ειδικά στο μισό γήπεδο. Δεν αρκεί να είσαι απλά αθλητής. Στη Λιθουανία βελτίωσα το παιχνίδι μου και κατάλαβα περισσότερα πράγματα για το μπάσκετ. Όταν πρωτοήρθα εδώ, νομίζω πως δεν ήξερα πολλά. Στη Λιθουανία έμαθα".

Μην του μιλάτε για Λονδίνο και Μιλάνο

Στις πρώτες δύο απόπειρες σε Final Four έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. Φέτος θέλει να είναι η τρίτη και φαρμακερή. Όσα έγιναν σε Λονδίνο και Μιλάνο έμαθαν πολλά στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι το έχουν διαρκώς στο μυαλό τους. Το παραδέχεται πως " το σκεφτόμαστε κάθε μέρα, σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά εγώ γιατί θα είναι ένα τεράστιο "συν" για την καριέρα μου. Ένας παίκτης με τέσσερα χρόνια εμπειρία. Να λένε στο ΝΒΑ πως ένας παίκτης ήρθε από εκεί στην Ευρώπη, προσαρμόστηκε και κατάφερε να πετύχει. Αυτό είναι στο μυαλό μου κάθε μέρα", πριν πει ότι:

Ο Ουίμς άλλαξε, μαζί με την ΤΣΣΚΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσουμε μέχρι το τέρμα, αλλά δεν τα καταφέρναμε για μία - δυο φάσεις. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση φέτος. Ήταν σαν μια μαχαιριά στην καρδιά αυτά που έγιναν. Το να πηγαίνεις εντυπωσιακά μέχρι το Final Four και να βγαίνεις από τις ράγες".

Σημασία έχει το τέλος, όχι η αρχή

Όπως συνέβη πέρσι και πρόπερσι, οι Ρώσοι έκαναν επίδειξη δύναμης στον δρόμο για το Final Four. Αυτό όμως δεν αρκεί αφού " αυτό που λέω στους συμπαίκτες μου είναι πως το να κερδίζεις παιχνίδια στη regular season είναι ωραίο, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Δεν σημαίνει τίποτα, για την ακρίβεια, αν δεν κατακτήσεις το τρόπαιο".

Για να ολοκληρώσει τις δηλώσεις του μιλώντας για το Μιλάνο. Εκεί όπου "όλα κρίθηκαν σε μια δυο φάσεις που δεν πήγαν καλά". Γι αυτό " φέτος όμως θα είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Είμαστε πάρα πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι. Κι αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά στο Final Four. Όχι η επίθεση, αλλά η άμυνα".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ