EUROLEAGUE

"Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν πεθαίνει..."

EUROLEAGUE / FINAL-4 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάιλ Χάινς και ο Άαρον Τζάκσον δεν κρύφτηκαν πίσω από τα λόγια τους: αποθέωσαν το πνευματικό επίπεδο και την θέληση του Ολυμπιακού και κατέληξαν ότι το εκεί θα κριθεί το παιχνίδι.

Σεβασμός. Απόλυτος σεβασμός. Η συγκεκριμένη λέξη αποτελεί το απόσταγμα των δηλώσεων των παικτών της ΤΣΣΚΑ όταν αναφέρθηκαν στον ημιτελικό της Παρασκευής και στον αντίπαλο τους, τον Ολυμπιακό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Ο Κάιλ Χάινς από τη δική του μεριά εκφράστηκε στα δυνατά σημεία των "ερυθρολεύκων" και σε αυτά που πρέπει να προσέξουν οι συμπαίκτες του: "είναι μια ομάδα που παίζει σκληρά" υπογράμμισε, χρησιμοποιώντας τη λέξη "physical". Πέρα από το αγωνιστικό, όμως, αναφέρθηκε και στο πνευματικό επίπεδο των Πειραιωτών: "είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, οπότε εμείς αν κυλήσει έτσι το παιχνίδι δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να επιστρέψουν ξανά πίσω στο ματς".

Για την αναμέτρηση της Παρασκευής τόνισε ότι "θα δοκιμαστεί η πνευματική μας ετοιμότητα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δεν πεθαίνει ποτέ". Για τον Χάινς αυτό είναι το 6ο συνεχόμενο Final Four και η δεύτερη φορά που θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα ως αντίπαλος, κυνηγώντας παράλληλα ένα μοναδικό ρεκόρ: αν κατακτήσει την Euroleague θα το κάνει για 4η φορά, τις περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλον Αμερικανό στην ιστορία της διοργάνωσης.

Θα είναι παράλληλα ο μοναδικός παίκτης με δύο back-to-back κατακτήσεις. Η προοπτική της δεύτερης "επανάληψης", όπως είχε κάνει το 2012 και το 2013 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, προφανώς και δεν τον αγχώνει: "είναι ωραία πίεση. Είναι από τα είδη της πίεσης που αρέσουν στους αθλητές. Το ξέραμε εξάλλου από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην χρονιά ως πρωταθλητές".

Τζάκσον: "Να ισοφαρίσουμε την θέλησης τους"

Για τον Άαρον Τζάκσον είναι θέμα θέλησης, κάτι που φάνηκε κι από το γεγονός πως προπονήθηκε με μπλουζάκι παραλλαγής μέσα από το φανελάκι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας . Ο Αμερικανός γκαρντ που πριν από δύο χρόνια είχε παίξει με σοβαρό πρόβλημα στο δάχτυλο κι ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό.

Αφού πρώτα στάθηκε στο παιχνίδι της "πίεσης" και του φαβορί, τον οποίο τελικά άφησε να καταλήξει στο τερέν της ΤΣΣΚΑ, τόνισε ότι το κλειδί για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι να "ματσάρουμε τη θέληση τους. Τόσο απλά".

Και συνέχισε λέγοντας: "Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή πνευματικά"

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ