EUROLEAGUE

Ο Ντε Κολό απέναντι στο παρελθόν του

Ο Ντε Κολό απέναντι στο παρελθόν του

Το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Βαλένθια θα έχει ιδιαίτερο (συναισθηματικό) χαρακτήρα για τον Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το παρελθόν του στην EuroLeague.

Από την στιγμή που η Βαλένθια πήρε το εισιτήριο για την EuroLeague, ο Νάντο Ντε Κολό ήξερε ότι θα έρθει η στιγμή που θα νιώσει άβολα. Έχει εξηγήσει άλλωστε ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν πως οι "νυχτερίδες" δεν είναι "μία ακόμη ομάδα" στην καριέρα του, αλλά ένα σπουδαίο και σημαντικό κεφάλαιο στην ίδια του τη ζωή. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με όσα έγιναν εντός παρκέ (και τον έστειλαν μέχρι το ΝΒΑ), αλλά και με το γεγονός πως επί των ημερών του στη Βαλένθια γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του.

Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, η τριετία (2009-'12) που έζησε στην ισπανική πόλη καθόρισε το μέλλον του. Αγωνιστικά και συναισθηματικά, με το 2010-'11 να είναι αυτό που τον έφερε -για τα καλά- στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, όταν είχε 10.1 πόντους (με 36.9% στα δίποντα, 27.6% στα τρίποντα, 95.7% στις βολές), 2.6 ριμπάουντ, 1.1 κλεψίματα και 1.6 ασίστ στην EuroLeague.

Ένα χρόνο αργότερα (2012) ακολούθησε το παράδειγμα του Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, για να γίνει ο δεύτερος παίκτης της Βαλένθια που αφήνει τους Ίβηρες για τους San Antonio Spurs.

Είχε λοιπόν μόνο καλά να θυμάται από το Pabellon Fuente de san Luis, αφού εκεί μπήκαν τα θεμέλια της αγωνιστικής εκτόξευσής του. Στη διετία που ακολούθησε (2012-'14) μπορεί να μην έκανε αυτά που ήθελε στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των San Antonio Spurs και των Toronto Raptors, αλλά αυτό δεν τον έφερε σε δύσκολη θέση. Το κάθε άλλο, τον έφερε πιο κοντά στην επιστροφή στα μέρη μας, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τον υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες και το 2016 να τον μετατρέπει σε έναν εκ των πλέον ακριβοπληρομένων παικτών της Ευρώπης.

Για τον ίδιο λοιπόν, η αποψινή αναμέτρηση δεν θα είναι "ένα ακόμη παιχνίδι" στην καριέρα του στην EuroLeague, αλλά η συνάντηση με μία ομάδα που έζησε (σχεδόν) τα πάντα. Η επιστροφή στα πρώτα του βήματα. Μπορεί απέναντί του να βρει λίγα γνώριμα πρόσωπα (όσον αφορά στο ρόστερ), αλλά οι τριγύρω από την ισπανική ομάδα παραμένουν "εκεί" να του θυμίζουν τα πάντα.

Όπως και να έχει, κρατήστε όλα τα παραπάνω πριν δείτε τον αγώνα, για να δικαιολογήσετε ενδεχομένως την παγωμάρα του έμπειρου γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην εκκίνηση της αναμέτρησης...

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ