EUROLEAGUE

Ντε Κολό: "Όλοι είναι έτοιμοι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας"

Ντε Κολό: "Όλοι είναι έτοιμοι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας"

Παραμονή της έναρξης των playoffs της EuroLeague, ο Νάντο Ντε Κολό μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague για τις αναμετρήσεις με την Μπασκόνια, το back to back με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το μεγαλύτερο "συν" της ομάδας του, την έδρα της.

Μία μέρα πριν την έναρξη των playoffs της EuroLeague, ο Νάντο Ντε Κολό σχολίασε στην ιστοσελίδα της EuroLeague όσα ακολουθούν για εκείνον και την ομάδα του. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει μπροστά της τους αγώνες με την Μπασκόνια, με φόντο το Final Four της Κωνσταντινούπολης, ο MVP της περσινής αγωνιστικής περιόδου μίλησε για αυτά που πρέπει να κάνει η ομάδα του, τις παγίδες που πρέπει να αποφύγει και τον βαθμό ετοιμότητας των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τέλος της regular season: "Ήταν μια regular season με πολλούς αγώνες, αλλά πιστεύω ότι κάθε παίκτης αυτό θέλει, να παίζει κάθε εβδομάδα με τους καλύτερους. Σε όλους μας αρέσει αυτό. Φυσικά υπάρχουν πολλά ταξίδια, οπότε πρέπει να βρίσκεις πάντα τρόπο να ξεκουραστείς όσο το δυνατόν καλύτερα".

Για το αν υπάρχει ομάδα που δεν είχε αντιμετωπίσει πριν τη φετινή χρονιά: "Όχι, δεν υπάρχει κάποια. Το μόνο που ήθελα φέτος, και το συζήτησα με τη γυναίκα μου, ήταν να πάρει η Βαλένθια το EuroCup. Ήταν μια νίκη μακριά από την πρόκριση στην EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, ήθελα πολύ να τους συναντήσω του χρόνου, γιατί αυτό θα μου έδινε την ευκαιρία να ξαναβρεθώ στη Βαλένθια και να παίξω σε αυτό το γήπεδο. Πέρα από αυτό, όπως είπα και πριν, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και σημαντικό, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί".

Για την Μπασκόνια: "Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει ωραίο μπάσκετ. Έχουν φιλοδοξίες για μεγάλα πράγματα εδώ και χρόνια, κι είναι γεμάτοι από ποιοτικούς παίκτες. Παίζουν με επιθετικότητα και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά".

Για το ότι είχαν χάσει στη Βιτόρια φέτος: "Η αλήθεια είναι ότι τα σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά που έρχονται. Φυσικά θα ήθελα να ξαναπαίξουμε και να τους κερδίσουμε, αλλά θα είναι μια πολύ σκληρή σειρά αυτή, ομολογουμένως. Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να παίζουμε στο γήπεδό μας είναι πιο σημαντικό από το ποιον θα αντιμετωπίσουμε, γιατί ούτως ή άλλως όλες οι ομάδες που είναι στα playoffs της EuroLeague είναι πολύ καλές. Όπως είπα, ήταν μια πολύ σκληρή χρονιά, όλες οι ομάδες πάλεψαν για τους στόχους τους, μέχρι τέλους. Το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουμε τι θα βρούμε μπροστά μας".

Για το ότι επιστρέφει στη Βιτόρια, εκεί όπου πανηγύρισε το EuroCup το 2010 με τη Βαλένθια: "Είναι κάτι ξεχωριστό, αλήθεια. Πάντα θα θυμάμαι τον τίτλο που κατέκτησα εκεί με τη Βαλένθια. Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι ότι είχα τραυματιστεί στον αστράγαλο μια εβδομάδα πριν από τον τελικό. Δεν ήταν εύκολο να είμαι έτοιμος σε τόσο σύντομο διάστημα, αλλά στο τέλος τα κατάφερα, κι όλα πήγαν καλά".

Για το ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει μόλις μία εντός έδρας ήττα σε playoffs: "Για κάθε ομάδα είναι σημαντικό να παίζει στην έδρα της. Πάντα πρέπει να κερδίζουμε, ειδικά σε αυτού του είδους τους αγώνες. Είναι επίσης σημαντικό που ξέρουν όλοι ότι παίζουμε καλά στην έδρα μας, γιατί αυτόματα γίνεται πιο δύσκολο το έργο των αντιπάλων. Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, το παρελθόν είναι παρελθόν, γιατί πάντα πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα στο παρκέ και να κερδίζεις".

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του: "Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, σε άμυνα και επίθεση. Πιστεύω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό, ειδικά σε ό,τι αφορά την άμυνά μας. Ξέρουμε ότι η Μπασκόνια έχει πολλούς αθλητικούς παίκτες, επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Αν όχι, τότε δεν θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε. Το να παίξουμε ενωμένα, ως ομάδα, είναι το μοναδικό που πρέπει να κάνουμε".

Για τη διαφορά των playoffs από τη regular season: "Δεν ξέρω πως ακριβώς είναι για τους φιλάθλους, αλλά αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά και να είμαστε έτοιμοι για τις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στο τέλος. Δεν πρέπει να βάλουμε έξτρα πίεση στους εαυτούς μας. Πρέπει να παίξουμε, όπως όλη τη χρονιά. Ξέρουμε ότι η ομάδα που το θέλει περισσότερο, θα προχωρήσει. Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνουμε στα playoffs".

Για το πόσο πεινασμένη είναι η ομάδα του: "Είναι μια άλλη σεζόν, σωστά; Έχουμε νέους παίκτες σε σχέση με πέρσι. Όπως είπα, το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στο γήπεδο. Ναι, έχουμε την εμπειρία από την περσινή κατάκτηση, αλλά το να υπερασπίζεσαι τα κεκτημένα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Έχουμε τον Κάιλ (Χάινς) στην ομάδα, που έχει κατακτήσει δύο σερί τίτλους με τον Ολυμπιακό. Πάντα μας λέει πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα, πόσο θέλουν όλοι να σε κερδίσουν. Όλοι είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Για το ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνίστησε : "Το λάτρεψα! Όπως είπα στην οικογένειά μου, αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι άφησε ωραίες εικόνες και αναμνήσεις σε μένα και την οικογένειά μου, ότι θα θυμόμαστε με χαμόγελο για πάντα τη Ρωσία. Μου άρεσε που είδα τους γονείς μου στο ντοκιμαντέρ, όπως επίσης τους φίλους μου. Θα είναι μια υπέροχη ανάμνηση σε μερικά χρόνια".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ