EUROLEAGUE

Ντε Κολό: "Ιτούδης ο... ψυχολόγος μας"

Ντε Κολό: "Ιτούδης ο... ψυχολόγος μας"

Την πρόθεση του να μείνει στην ΤΣΣΚΑ αλλά και τους λόγους που οι Ρώσοι εμφανίζονται μεταλλαγμένοι στα Final Four εξήγησε ο Νάντο Ντε Κολό σε συνέντευξη σε ρωσικό Μέσο

"Νομίζω πως η ΤΣΣΚΑ πρέπει να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και να βγάλει από το μυαλό τις αποτυχίες" ήταν τα πρώτα λόγια του Νάντο Ντε Κολό στην " sport-express" αναφερόμενος στο Final Four που είναι προ των πυλών " Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παρόν που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Κάναμε εξαιρετική σεζόν και, παρά τους τραυματισμούς, συνεχίσαμε να παλεύουμε και φτάσαμε στο Βερολίνο. Ενα χρόνο πριν, στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, παλέψαμε αλλά μόνο για 35 λεπτά και αυτό δεν ήταν αρκετό".

Η αναφορά του στο περσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έφερε την επόμενη ερώτηση που αφορούσε το διαφορετικό πρόσωπο που δείχνουν οι Ρώσοι στις τελικές φάσεις λέγοντας πως " η ψυχολογία στα σπορ είναι πολύ σημαντική. Ειδικά στο μπάσκετ, όπου το κλειδί είναι να έχεις επιθετική συμπεριφορά στο παρκέ. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ και δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως αν ένας δεν παίζει πολύ καλά στο παιχνίδι, οι υπόλοιποι μπορούν να τον βοηθήσουν".

Πολλοί θεωρούν εύκολο το έργο της ΤΣΣΚΑ να βρίσκεται στα Final Four, όμως ο Ντε Κολό έχει αντίθετη άποψη. " Εξαιτίας της συνέπειας της ομάδας, υπάρχει η εντύπωση από πολλούς ότι είναι εύκολο να φτάσουμε στο Final Four. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Πάντως, δεν ασχολούμαι με αυτά που λέει ο κόσμος και το βασικό είναι πως τα μέλη της ομάδας και ο κόουτς γνωρίζουν πόσες θυσίες έχουμε κάνει γι' αυτό το αποτέλεσμα".

Η απάντηση του Γάλλου αν στην ομάδα υπάρχει ψυχολόγος ήταν αφοπλιστική. Ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης τόνισε πως " Ο κόουτς, Δημήτρης Ιτούδης, είναι ο ψυχολόγος μας".

Το... καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Ντε Κολό, καθώς αναφερόμενος στο επαγγελματικό του μέλλον υποστήριξε ότι " Είμαι χαρούμενος στην Ευρώπη και θα ήταν πολύ ευχάριστο να συνεχίσω να παίζω στην ΤΣΣΚΑ. Η απόφασή μου θα εξαρτηθεί από το τί θα συμβεί στο Final Four και, γενικά, μέχρι το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, στο μυαλό μου έχω άλλα πράγματα και όχι το τί θα κάνω του χρόνου".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ