EUROLEAGUE

Νάντο Ντε Κολό, ο "εκτελεστής" με το αγγελικό πρόσωπο

Νάντο Ντε Κολό, ο "εκτελεστής" με το αγγελικό πρόσωπο

Η EuroLeague TV συνεχίζει τις μεγάλες παραγωγές της, παρουσιάζοντας το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Νάντο Ντε Κολό. Απολαύστε το!

Οι μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές της EuroLeague TV συνεχίζονται αφού μετά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η σκυτάλη δόθηκε στον Νάντο Ντε Κολό. Ο σούπερ σταρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είδε τη ζωή του στη ρωσική πρωτεύουσα να γίνεται ταινία, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή του να μιλούν για εκείνον.

Το μισής ώρας ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η EuroLeague το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) περιλαμβάνει εικόνες από το σπίτι του MVP της περσινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά και κουβέντες των μελών της οικογένειάς του, οι οποίοι εξήγησαν πως από μικρός είχε αποφασίσει με τι θέλει να ασχοληθεί.

" Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, που κρύβει ένα χαμόγελο για όλους", ανέφερε χαρακτηριστικά για εκείνον η σύζυγός του. Μπορεί να μην είναι ο πιο αντικειμενικός κριτής, αλλά το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο ανέφεραν επίσης οι Αντρέι Κιριλένκο και Δημήτρης Ιτούδης δείχνει ότι (μάλλον) έχει δίκιο. Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας εξήγησε χαρακτηριστικά πως " είναι ένας αθόρυβος δολοφόνος, αυτό είναι. Ξέρεις γιατί; Επειδή είναι πολύ ήσυχος, χαμηλών τόνων, αλλά πάντα θέλει να χτυπήσει στον στόχο". Λακωνικός, αλλά απόλυτα ουσιαστικός στα λεγόμενά του, όπως επίσης κι ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος εξήγησε ότι "μιλάμε για έναν απόλυτο επαγγελματία. Υψηλά στάνταρ και ηθικό και σεβασμός στη δουλειά που κάνει. Αυτό είναι".

Βέβαια δεν έμεινε εκεί, αφού φρόντισε να εξάρει την προσφορά του και τη διαδρομή που διένυσε αυτά τα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έως ότου κατακτήσει την EuroLeague και τον τίτλο του MVP του Final Four στο Βερολίνο: " Δεν ήρθε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη, ως ο πολυτιμότερος. Δούλεψε πολύ όμως και μέσα από την ομάδα τα κατάφερε. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, υπηρέτησε τη διαδικασία για να φτάσει ως την κορυφή".

Από την πλευρά του, ο Ερμάν Κουντέρ, ο προπονητής που του έδωσε πρώτος την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο, στη Σολέ, ανέφερε ότι " ήταν πολύ υπάκουος, και πολύ ταλαντούχος. Καταλάβαινε τα πάντα και ήταν πάντα σκληρός εργάτης στο παρκέ. Κι αυτό είναι ο λόγος της επιτυχίας του".

Για όλα αυτά υπάρχει βέβαια το ανάλογο οικογενειακό υπόβαθρο, αφού τόσο οι γονείς όσο και οι τρεις αδερφές του ασχολήθηκαν με το μπάσκετ παλαιότερα (ή ακόμη και τώρα). Η μητέρα του ήταν αυτή που τον μύησε στα παρκέ, αφού " τον έπαιρνα πάντα μαζί μου στο γήπεδο, είχε μαζί του μπάλες. Πίστευα ότι θέλει να παίξει μπάσκετ. Άκουγε, ισχύει ότι ήμουν πολύ αυστηρή με όλα τα παιδιά μου", με τον πατέρα του να προσθέτει πως " πάντα έλεγε ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας. Όταν ήταν τεσσάρων ή πέντε ετών έκανε ασκήσεις που έκαναν παιδιά που ήταν οκτώ χρόνια μεγαλύτερα".

Δεν ήταν όλα βέβαια τόσο ωραία, αφού -χαμογελώντας πλέον- ο Νάντο Ντε Κολό παραδέχθηκε πως " πάντα με πίεζαν οι γονείς μου για να γίνω καλύτερος, να βελτιωθώ. Θυμάμαι ότι γυρνώντας στο σπίτι, καθόμουν στο πίσω κάθισμα γιατί είχα νεύρα μαζί του γιατί οι προπονήσεις που μας έκανε ήταν πολύ σκληρές και για όλα έφταιγα εγώ, όταν έχανα ένα σουτ ή γινόταν ένα λάθος".

Κι αφού επεσήμανε ότι " όλοι στην οικογένειά μου ασχολούνταν με το άθλημα. Οι γονείς μου, οι τρεις αδερφές μου, όλοι. Οπότε ήταν φυσιολογικό για μένα να γίνω μπασκετμπολίστας", εν συνεχεία αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία, σύμφωνα με την οποία " μια φορά που ο πατέρας μου έφερε έναν προπονητή για να μου μάθει να σουτάρω με το αριστερό. Άρχισα λοιπόν να σουτάρω με το άλλο χέρι και το συνήθισα, σε σημείο που είχα... ξεχάσει πως να σουτάρω με το δεξί χέρι".

Όταν βέβαια η κουβέντα πήγε στο Final Four του Βερολίνου, στάθηκε αρχικά στη βοήθεια του Βίκτορ Χριάπα, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση μετά από δικό του άστοχο σουτ: " Δεν θυμάμαι πότε, αλλά κάποια στιγμή στο τάιμ άουτ πριν από την έναρξη της παράτασης, κοίταξα τους συμπαίκτες μου και κατάλαβα από το βλέμμα τους ότι θα κερδίσουμε το τρόπαιο".

Κι όπως εξήγησε ο Κάιλ Χάινς " νομίζω ότι ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις σε Final Four. Κουβάλησε την ομάδα όταν ήμασταν σε άσχημη κατάσταση, όταν χρειαζόμασταν πάση θυσία ένα καλάθι ή μια φάση. Μας τράβηξε προς τη νίκη. Το άξιζε αυτό που έγινε, που αναδείχθηκε πολυτιμότερος του Final Four. Ήταν πολύ αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή, δίχως να τον απασχολεί κάτι άλλο. Ήθελε να φτάσει στην κορυφή".

Απολαύστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ!

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ