EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Ύψιστη τιμή και υποχρέωση να είμαστε εκεί για τον Διαμαντίδη"

Ιτούδης: "Ύψιστη τιμή και υποχρέωση να είμαστε εκεί για τον Διαμαντίδη"

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν το παρών στο "αντίο" του Δημήτρη Διαμαντίδη και ο κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης παραχώρησε συνέντευξη, όπου αναφέρθηκε και στον Ντεμέτρις Νίκολς.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο άλλοτε βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και νυν κόουτς των Ρώσων, Δημήτρης Ιτούδης, δεν θα μπορούσαν να μην τιμήσουν με την παρουσία τους τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο τουρνουά που θα γίνει προς τιμήν του την επόμενη εβδομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην "Πράσινη" με τα καλύτερα λόγια και για τον Ντεμέτρις Νίκολς.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη συμμετοχή στο τουρνουά για τον Διαμαντίδη: "Μόλις ήρθε η πρόσκληση για να δώσουμε το ‘παρών’ στον αγώνα για το αντίο του Δημήτρη Διαμαντίδη θεωρήσαμε πως είναι ύψιστη τιμή και υποχρέωση να είμαστε εκεί. Είναι σημαντική και η συγκυρία πως είμαστε και πρωταθλητές Ευρώπης, όπως πολλάκις ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι και η Μπαρτσελόνα. Τι να πούμε για τον Δημήτρη; Του αξίζει κάθε τιμή και όλο αυτό που γίνεται γι’ αυτόν".

-τον Ντεμέτρις Νίκολς: "Ο Νίκολς είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες. Τον έφερα από τη Σαμάρα, ενώ δεν ήταν καν στο πλάνο των ομάδων της Ευρωλίγκας. Έκανε πολλές δουλειές και είχα δεθεί μαζί του, γιατί του δώσαμε τη δυνατότητα να εξελιχθεί και μας τα επέστρεψε όλα αυτά με εκπληκτικές προπονήσεις, επαγγελματικότητα, συνέπεια, δουλειά και καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει διάνα με την απόκτησή του. Παίζει στο ‘3’, παίζει στο ‘4’ και έρχεται από μια κατάσταση στην ΤΣΣΚΑ όπου είχε ιδιαίτερους ρόλους κι έγινε αποδέκτης χωρίς γκρίνια".

-το λόγο που συναίνεσε στην αποχώρησή του: "Πήραμε την απόφαση να τον αφήσουμε αν και ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει σε μας και εμείς τον θέλαμε. Έπρεπε όμως να ακολουθήσουμε μια απόφαση να προωθήσουμε Ρώσους παίκτες. Είναι απόφαση του συλλόγου να δούμε το μέλλον και πώς θα χτίσουμε σε αυτό. Μόλις εμφανίστηκε ο Αντόνοφ έπρεπε να αποχωριστούμε έναν παίκτη κι αυτός ήταν ο Νίκολς με βαριά καρδιά".

-τον φετινό Παναθηναϊκό: "Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα, προς το καλύτερο κατά την άποψή μου, με βάση το ρόστερ και τους παίκτες που έχουν έρθει. Οι προσθήκες είναι ουσιαστικές και τον κάνουν καλύτερο".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ