EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Πρέπει ντε και καλά να χάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας;"

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για μία ακόμη φορά, ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε με επικριτικό τρόπο την απόφαση της VTB League να προτιμήσει το Final Four από τα Playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο matchtv.ru για την πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην EuroLegue και τη VTB League, εστιάζοντας στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της δεύτερης και όσα αυτή φέρνει για τις ρωσικές ομάδες. Ο προπονητής της "ομάδας του στρατού" επεσήμανε για μία ακόμη φορά πως το Final Four στη VTB League δεν είναι δίκαιο ως σύστημα, εστιάζοντας στο γεγονός πως ο κόσμος θέλει ενδεχομένως απλά να βλέπει την ομάδα του να... χάνει, για να ικανοποιηθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως από φέτος ο νικητής της VTB League προκύπτει μέσω του Final Four: "Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει πως θα διοργανώνονται τα πρωταθλήματα, η δουλειά του προπονητή είναι να κερδίζει. Όποιο κι αν είναι το format, είτε μιλάμε για playoffs είτε για Final Four είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε να κατακτήσει τον τίτλο και να γίνει πρωταθλητής. Εγώ λέω ότι τα playoffs είναι το καλύτερο σύστημα για το άθλημα. Το πιο δίκαιο. Σκεφτείτε τώρα, μία ημιτελική σειρά που πάει σε πέντε αγώνες. Γεμάτα γήπεδα στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Κράσνονταρ, το Καζάν. Τώρα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Για το γεγονός πως πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει μία έκπληξη: "Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τι πρέπει να κάνει γι αυτό; Πρέπει ντε και καλά να χάσει; Αν ο σκοπό της διοργάνωσης είναι να αποτρέψει την κατάκτηση του τίτλου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γιατί δεν την αποβάλλουν από αυτή; Ας πούμε ότι στόχος είναι να μην κερδίσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. ΟΚ; Τότε όλοι θα ήταν ευτυχισμένοι, αν συνέβαινε αυτό;".

Για το γεγονός ότι το ίδιο σύστημα υπάρχει πλέον στο Ισραήλ: "Ακόμη κι έτσι, που η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχασε πέρσι τον τίτλο, ποια ομάδα είναι η καλύτερη της χώρας; Η Μακάμπι. Που θέλουν να παίξουν όλοι όταν μιλάμε για μια μεταγραφή στο Ισραήλ; Στη Μακάμπι. Αν είσαι ο καλύτερος, πηγαίνεις κάπου και κερδίζεις. Σύμφωνα με ένα δίκαιο σύστημα πάντα".

Για την πιθανότητα να αυξηθούν οι ομάδες της EuroLeague: "Νομίζω ότι αυτό θα ήταν υπέροχο. Στο μέλλον μπορούμε να σκεφτούμε ακόμη και είκοσι (20) ομάδες στη διοργάνωση. Θα είναι υπέροχο για τους φιλάθλους. Δεν είναι μυστικό πως ο κόσμος θέλει να βλέπει περισσότερα τέτοια παιχνίδια, να έρχονται μεγάλες ομάδες στη Ρωσία. Τι προτιμάμε; Ένα παιχνίδι στη VTB League με πεντακόσια άτομα στις εξέδρες ή έναν αγώνα της EuroLeague με δώδεκα χιλιάδες άτομα; Αν αυξηθούν οι ομάδες της EuroLeague, ναι θα πρέπει να υπάρξει αναδόμηση του προγράμματος. Έχω ήδη κάνει την πρότασή μου πάνω σε αυτό, αλλά πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί ξεχωριστά. Άλλη στιγμή".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ