EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Ο Διαμαντίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση"

Ιτούδης: "Ο Διαμαντίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση"

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση και τον χαρακτήρισε συνεπή, επαγγελματία και νικητή. "Ήταν τιμή για εμένα που συνεργάστηκα μαζί του", δήλωσε.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ τόνισε πως ο επί σειρά ετών παίκτης των "πρασίνων" είναι παράδειγμα προς μίμηση, τον χαρακτήρισε συνεπή, επαγγελματία και νικητή, ενώ σχολίασε πως ήταν τιμή για εκείνον που συνεργάστηκε μαζί του. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στην Αθήνα, καθώς θα λάβουν μέρος στο τουρνουά "Diamonds Are Forever".

-Κύριε Ιτούδη, ποιος είναι ο βασικός λόγος που αποδεχθήκατε την πρόσκληση του Παναθηναϊκού Superfoods για το τουρνουά προς τιμήν Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Οι λόγοι είναι δύο και απόλυτα ξεκάθαροι. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό ως σύλλογο. Ο δεύτερος αφορά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Θα είναι ένα σπουδαίο γεγονός και αποτελεί τιμή τόσο για την ΤΣΣΚΑ όσο και για μένα προσωπικά να δώσουμε το παρών σε αυτό. Σαφώς και θα είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά προπονητικού χαρακτήρα, αλλά σίγουρα αυτή η παράμετρος περνάει σε δεύτερη μοίρα για εμάς».

-Μπορείτε να μας πείτε τρεις λέξεις που να χαρακτηρίζουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Δεν ξέρω αν τρεις λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτόν τον άνθρωπο. Οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό, πάντως, είναι: ΣΥΝΕΠΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ και ΝΙΚΗΤΗΣ».

-Θυμάστε κάποια χαρακτηριστική στιγμή από την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Οι στιγμές είναι πολλές. Αποτελεί τιμή για μένα που συνεργάστηκα μαζί του και έζησα από κοντά την εξέλιξή του ως αθλητή και ως ανθρώπου. Πέραν των επιτυχιών που βιώσαμε μαζί, τον είδα να εξελίσσεται ως άνθρωπος καθώς σε αυτό το διάστημα παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά. Ο Δημήτρης αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για νέους αθλητές. Ένα πρότυπο. Όσον αφορά τις στιγμές, ήταν πολλές. Μαζί, ως μέλη της ομάδας, κατακτήσαμε αρκετούς τίτλους και ζήσαμε σπουδαίες στιγμές».

-Πόσο δύσκολο θα είναι για τον Παναθηναϊκό Superfoods και για το ελληνικό μπάσκετ συνολικότερα να βρουν έναν καινούριο Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Ο Δημήτρης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αθλητή και ανθρώπου. Ωστόσο, η ζωή προχωρά. Το μπάσκετ και συγκεκριμένα αυτός ο σύλλογος έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Οι άνθρωποι της ομάδας, η διοίκηση και οι προπονητές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να καλύψουν το μεγάλο κενό που αφήνει. Συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνουν καθώς ο Δημήτρης είναι μοναδικός, αλλά το μπάσκετ προχωρά. Η διοίκηση και οι προπονητές θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να καταφέρουν να τον αντικαταστήσουν».

-Πόσο σημαντικό θα είναι για την ομάδα σας να αγωνιστείτε σε ένα τουρνουά με τόσο δυνατούς αντιπάλους σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ;

«Όπως προανέφερα, τόσο η ΤΣΣΚΑ όσο και εγώ προσωπικά αποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση για τη συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά. Θα είναι μια περίοδος προετοιμασίας όπου θα μοντάρουμε την ομάδα μας και δεν θα είμαστε πλήρεις. Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι θα βρεθώ σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ προκαλεί αμοιβαία συναισθήματα που καθένας μπορεί να καταλάβει. Θα είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα».

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ