EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Η ιστορία δεν παίζει μπάσκετ"

Ιτούδης: "Η ιστορία δεν παίζει μπάσκετ"

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε πως ο ημιτελικός κόντρα στον Ολυμπιακό για το Final Four της EuroLeague δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους αγώνες των δύο ομάδων σε Final Four, τονίζοντας ότι δεν παίζει μπάσκετ το παρελθόν

Η ΤΣΣΚΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague. Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Final Four τα τελευταία 5 χρόνια και την τρίτη σε ημιτελικό, με τον Ολυμπιακό να έχει αναδειχθεί νικητής σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια.

Το γεγονός αυτό λοιπόν ήταν λογικό να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, στο σάιτ της EuroLeague, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει ότι δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του:

Για τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό και το αν υπάρχουν μνήμες από τον προ διετίας ημιτελικό των δύο ομάδων: " Δεν παίζει μπάσκετ η ιστορία. Πρέπει να παίξουμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα, όπου ο βασικός κορμός είναι μαζί εδώ και 6-7 χρόνια, ειδικά οι Έλληνες. Είναι πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, οργανωμένη, με σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο και ηγέτες στο παρκέ. Είναι πάντα όμορφο και αποτελεί πρόκληση να παίζουμε κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Πρέπει να παίξουμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα. Δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν. Το σέβομαι, αλλά αυτό αφορά εσάς, τους δημοσιογράφους, να γράφετε τέτοια πράγματα. Δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει. Θα παλέψουμε για να κερδίσουμε μία σπουδαία ομάδα".

Για το αν πιστεύει ότι το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ κέρδισε τους δύο αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό στην Κανονική περίοδο θα παίξει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα του ημιτελικού: " Η κανονική περίοδος δεν έχει καμία σχέση με το Final Four. Πρόκειται για ένα παιχνίδι. Θα θέλαμε το αποτέλεσμα να είναι ίδιο. Παίξαμε καλό μπάσκετ και στα δύο παιχνίδια τότε. Δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά, παίζουμε αντίπαλοι πολλά χρόνια και γνωρίζουμε ότι παίζουμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα με σπουδαίους παίκτες".

Για τις 4 ομάδες που προκρίθηκαν στο Final Four: " Πρόκειται για 4 έμπειρες ομάδες. Οι τρεις από αυτές έχουν κατακτήσει το τρόπαιο τα τελευταία χρόνια, ενώ η Φενέρμπαχτσε προκρίθηκε στα δύο προηγούμενα Final Four, έχει το πλεονέκτημα της έδρας και ακολουθεί την φιλοσοφία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εδώ και τέσσερα χρόνια. Και οι 4 ομάδες έχουν σπουδαίους αθλητές και συστήματα και πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ θεαματικό Final Four".

Για το πώς κατάφερε η ΤΣΣΚΑ να προκριθεί σε ακόμα ένα Final Four και πόσο δύσκολο είναι αυτό: " Τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή. Ανεξάρτητα πόσο πλούσιος, όμορφος ή πετυχημένος είσαι, κάθε σεζόν είναι μία νέα πρόκληση. Για εμένα, τους παίκτες και όλους στην ομάδα αποτελεί μία νέα πρόκληση αυτό το Final Four και χαιρόμαστε που προκριθήκαμε. Δεν είναι εύκολο το bakck to back, ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι είναι σημαντικό και μόνο ότι προκριθήκαμε σε τρία συνεχόμενα Final Four όσο καιρό είμαι εδώ. Ξέρουμε ότι οι προσδοκίες είναι ψηλές. αλλά το ταξίδι μέχρι εδώ και ο τρόπος που φτάσαμε μέσα από πολλά δύσκολα παιχνίδια στην EuroLeague και την VTB League ήταν ακόμα πιο δύσκολο".

Για το αν δίνει έξτρα κίνητρο στην ΤΣΣΚΑ για τον τίτλο το γεγονός ότι φέτος ήταν η πιο ανταγωνιστική EuroLeague στην ιστορία λόγω του νέου format: " Έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, με τα ταξίδια και τα back to back παιχνίδια σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική VTB League. Το ίδιο ισχύει και για τις Ισπανικές και τις Τουρκικές ομάδες, όπου το ταξίδι μεσοβδόμαδα ήταν πρόβλημα. Το σύστημα πάντως ήταν εντυπωσιακό, μου άρεσε και πιστεύω ότι θα ήταν όμορφο να γίνονται με τον ίδιο τρόπο και οι ημιτελικοί και ο Τελικός, ώστε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνονται, τόσο περισσότερο να χαίρεται ο κόσμος".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ