EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Είδα τη θέληση στα μάτια των παικτών μου"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, κάνοντας αναφορά στην σκληράδα και την αποφασιστικότητα των παικτών του να φύγουν θριαμβευτές από την Αθήνα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ , βάζοντας τέλος στο εντός έδρας αήττητο του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Δημήτρη Ιτούδη να στέκεται στην σκληράδα που έβγαλε η ομάδα του για να πάρει μια μεγάλη νίκη. Ο προπονητής της "ρωσικής αρκούδας" σημείωσε αρχικά:

" Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα γιατί πήραμε τη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, ο οποίος μετρούσε δεκαπέντε σερί νίκες. Μπροστά σε έναν τρομερό κόσμο, που δίνει μεγάλη ώθηση στον Παναθηναϊκό. Επί τη ευκαιρία να ξαναπώ "ευχαριστώ" για την υποδοχή. Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον, σκληρό. Όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα, ίσως να ήταν δίκαιο. Είχαμε διαφορετικά μομέντουμ μέσα στο σαραντάλεπτο, αλλά ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στη νίκη, να πιστεύουμε στην ανατροπή. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, τον κρατήσαμε χαμηλά σε παραγωγικότητα και αυτό είναι σπουδαίο για εμάς", για να προσθέσει:

" Αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε μάλιστα για εβδομάδα με διπλή αγωνιστική. Όπως και να έχει, είναι μια νίκη και μόνο αυτό. Είναι σημαντική, ειδικά σε ψυχολογικό επίπεδο. Το σημαντικό για μένα είναι ότι είδα στα μάτια των παικτών μου τη θέληση και την αποφασιστικότητα για τη νίκη. Ακόμη κι αν ήμασταν εκτός των σημείων στα οποία νιώθαμε άνετα. Είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα της ομάδας, η σκληράδα που έχουμε. Η νίκη απόψε, ακόμη κι οι ήττες".

Σε ό,τι αφορά στην σκληράδα που έχει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δείχνοντας πιο δυνατή σε αυτόν τον παράγοντα σε σχέση με πέρσι, απάντησε πως " όχι μόνο στις ήττες, αλλά και στις ήττες, είναι όλα σημαντικά. Κάθε τι σου μαθαίνει κάτι. Οι ήττες βοηθούν, κάποιες μεγάλες νίκες, όπως απόψε το ίδιο. Μας κάνουν πιο σκληρούς. Δείχνουμε και σε εμάς ότι έχουμε περισσότερους τρόπους να κερδίσουμε. Το αποδείξαμε κι απόψε, ότι τα καταφέραμε ακόμη κι όταν βγήκαμε από τις περιοχές που νιώθουμε άνετα στο παρκέ. Θα μπορούσε να είχε ένα καλύτερο τελείωμα για εμάς, όταν φτάσαμε στο +7, αλλά επαναλαμβάνω πως ακόμη είμαστε στην πορεία της μάθησης. Θα αναφερθώ στον παράγοντα της κούρασης, των ομάδων που είχαν αρκετούς παίκτες στις εθνικές ομάδες, είναι λογικό αυτή την περίοδο να κάνουν μια κοιλιά".

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τον Παναθηναϊκό Superfoods και τις πιθανότητες παρουσίας του στο Βελιγράδι, ανέφερε λακωνικά πως " δεν μπορώ να μιλήσω για την αντίπαλη ομάδα, παρά μόνο για τη δική μου. Μπορώ να πω όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχει τις βάσεις, παίζει καλό μπάσκετ, έχει πολύ καλή καθοδήγηση. Είναι ικανή να διεκδικήσει το καλύτερο".

Τέλος αναφορικά με ένα βασικό κομμάτι του αγώνα που χρειάστηκε η ομάδα του για να πάρει τη νίκη, ο περιορισμός των λαθών, ανέφερε: " Υπήρχαν στιγμές που μας έδωσε λύσεις ο Σέρχιο (Ροντρίγκεθ) και ο Ουίλ (Κλάιμπερν). Το σημαντικό ήταν να μειώσουμε τα λάθη μας. Θέλαμε να περιορίσουμε κάποια εξ αυτών, γιατί κάναμε λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε. Στο β' μέρος περιορίσαμε τα λάθη ως εκ τούτου είχαμε τέσσερις επιπλέον κατοχές, γιατί από τα 7 λάθη στο α' μέρος, πήγαμε στα 3 λάθη μετά την ανάπαυλα. Η ομαδική προσπάθεια έφερε τη νίκη και την επιβράβευση".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ