EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Δεν κάναμε πρόταση στον Σλούκα"

Ιτούδης: "Δεν κάναμε πρόταση στον Σλούκα"

Ο Δημήτρης Ιτούδης βρίσκεται στο Βελιγράδι, ως προσκεκλημένος της ένωσης Σέρβων προπονητών και μιλά στο Euroleague Greece για τον... πόλεμο ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Εφές, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για τους ίδιους παίκτες.

Το σαββατοκύριακο θα βρεθούν στο Βελιγράδι τα μεγαλύτερα ονόματα που εκπροσωπεί ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς ( μεταξύ αυτών οι Σπανούλης, Τελέτοβιτς, Άντιτς -μαζί με τον Ντάνστον και δεκάδες άλλους), για τον εορτασμό των 20ων γενεθλίων του πρακτορείου του (Beobasket) και το Euroleague Greece βρίσκεται στη Σερβία για να σας μεταφέρει όσα συμβούν. Μεταξύ αυτών, τα εγκαίνια του ανοιχτού γηπέδου "Spanoulis" που δημιούργησε ο εκπρόσωπος του Kill Bill, προς τιμήν του παίκτη που άλλαξε το ρου του γραφείου του -και θα παραχωρηθεί στη FIBA για αγώνες 3on3.

Όπως περιμέναμε την πτήση για το Βελιγράδι, βρήκαμε κάποιους γνωστούς στην αίθουσα αναμονής. Δυο που έχουν συνεργαστεί επί χρόνια με τον Ραζνάτοβιτς (Ντούσαν Βούκσεβιτς και Σάνι Μπετσίροβιτς, με τον τελευταίο να μας ενημερώνει πως αυτή ήταν η τελευταία σεζόν στην ενεργό δράση και ότι έχει αποφασίσει να βάλει κοστούμι -έκανε και χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια, ότι θα φορέσει γραβάτα) και δυο άλλους πολύ γνωστούς μας, που ωστόσο εκπροσωπούνται από άλλον ατζέντη: τον Δημήτρη Ιτούδη και τον άμεσο συνεργάτη του, τα δυο τελευταία χρόνια (είχαν φυσικά συνεργαστεί και στον Παναθηναϊκό), Ανδρέα Πιστιόλη. Βλέπετε, στην πρωτεύουσα της χώρας θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο και το σεμινάριο της ένωσης Σέρβων προπονητών, με τον Ιτούδη να είναι ο ειδικός προσκεκλημένος -και ζητούμενο να αποκαλύψει όσα κάνει στις προπονήσεις της ΤΣΣΚΑ.

Είναι τιμή μου που δέχθηκα αυτήν την πρόσκληση. Είναι ευκαιρία να δω τους φίλους μου, τον Ζοτς, τον Ντούντα και να δείξω τι κάνουμε στην ΤΣΣΚΑ”, μας είπε αρχικά ο Ιτούδης -ο οποίος παρέλαβε την αποσκευή του, με μια λακούβα... άξια να τακτοποιηθεί από φαναρτζή- πριν προχωρήσουμε στο παρασύνθημα και στα όσα συμβαίνουν στην “ομάδα του στρατού”.

Ιτούδης: "Δεν κάναμε πρόταση στον Σλούκα"

Για το παρελθόν, τα 'χει πει όλα (σε εκτενή βαθμό), οπότε είπαμε να ασχοληθούμε με το μέλλον. Για την ακρίβεια, με το παρόν: το “χτίσιμο” της ομάδας που θα εμφανίσει στη σεζόν 2015-16. “ Αυτή η διαδικασία είναι η πιο δύσκολη, η πιο κρίσιμη”, θύμισε.

Πριν φύγει ο Ιούνιος, η ΤΣΣΚΑ έχει υπογράψει επεκτάσεις συμβολαίων με τους Τζάκσον και Χάινς και συμβόλαιο με τον Κουρμπανόφ, ενώ ο Κιριλένκο ανακοίνωσε νωρίς νωρίς πως κρεμά τη φανέλα του.

“Πρώτα από όλα, ψάχνουμε να αντικαταστήσουμε τον Καούν. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας. Μας είχε πει από πέρυσι πως αυτή επρόκειτο να είναι η τελευταία του χρονιά. Ήταν απόφαση που είχε παρθεί οικογενειακά. Είναι πολύ σοβαρό παιδί. Η σύζυγος του είναι έγκυος, είναι Αμερικάνα και θέλει να πάει στην πατρίδα της. Μας είπε λοιπόν, ο Σάσα ότι θέλει και να δοκιμάσει στο ΝΒΑ”.

Η αγορά των ψηλών πάντα ήταν ιδιαίτερη, αλλά φέτος δείχνει... να είναι ακόμα χειρότερη.

“Η αλήθεια είναι πως είναι πάντα ιδιαίτερη και για αυτό ένα από τα βασικότερα μελήματα μας είναι να βρούμε σέντερ. Προφανώς, θα μας πάρει λίγο χρόνο. Θα ήθελα να είμαστε έτοιμοι... χθες. Αλλά αυτό είναι δύσκολο. Συνολικά, αναζητούμε τρεις παίκτες και ελπίζω ότι θα κάνουμε τις σωστές κινήσεις”.

Πάμε λοιπόν, σε αυτούς που έμειναν. Ο Τζάκσον φέτος ήταν άλλος παίκτης και σε ευχαρίστησε για αυτήν την ευκαιρία

“Ήταν ξεκάθαρο πως ήταν διαφορετικός παίκτης. Και ο ίδιος το λέει σε εμάς, και εμείς το λέμε. Θεωρώ κατ' αρχάς ότι είναι παίκτης που μας δίνει ενέργεια, εμπειρία, καλό χειρισμό μπάλας, πίεση στην μπάλα σε όλο το γήπεδο, είναι πολύ εργατικός και έχει πάντα κίνητρο”.

Προηγήθηκε ο Χάινς, για τον οποίον κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως είχε και άλλες προτάσεις

“Επίσης ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να παραμείνει. Δίνει ενέργεια, είναι πολύ δουλευταράς. Μπορεί να είναι undersized, αλλά πολλές φορές είναι μεγαλύτερος σε κορμοστασιά από άλλους που έχουν πάνω τους περισσότερα εκατοστά. Είναι πολύτιμη προσθήκη”.

Η απόφαση του Ουίμς να κάνει χρήση του NBA out δεν εξέπληξε κανέναν “ αφού επίσης, ήταν κάτι που γνωρίζαμε. Ήμασταν δηλαδή, ενήμεροι καιρό”.

Και τώρα πρέπει να βρείτε αντικαταστάτη και του Ουίμς, τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ παραδοσιακά ανήκει στην κατηγορία ομάδων που... κατά τας γραφάς θέλουν τους πάντες (γιατί μπορούν να πληρώσουν τους πάντες)

“Δεν είναι θέμα μόνο του ότι έχεις να πληρώσεις. Το πρώτιστο μέλημα μας είναι να κάνουμε σωστή δουλειά. Και σε αυτήν την κατηγορία, μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι φέτος οι Ρεάλ, η Εφές, η Φενέρ, η Μπαρτσελόνα. Ομολογουμένως, υπάρχει ανταγωνισμός. Θα έλεγα ότι είναι οι πρώτες φορές που οι ίδιες ομάδες διεκδικούν τους ίδιους παίκτες.

Θα ήθελες να πεις κάποιο χαρακτηριστικό όνομα;

“Αυτά που γράφονται πιστεύω πως φτάνουν”.

Επειδή μίλησες για όσα γράφονται, γράφτηκε και ότι υπήρχε περίπτωση εξόδου του Τεόντοσιτς.

“Η απάντηση μας είναι... στο ρόστερ. Σε αυτούς που έμειναν στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω”.

Επίσης, συνέδεσαν την ΤΣΣΚΑ και με τον Σλούκα

“Δεν κάναμε πρόταση σε αυτόν τον παίκτη”.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ