EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνειδητοποιεί τι έχασε...

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνειδητοποιεί τι έχασε...
EUROKINISSI

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσπαθεί να συνηθίσει τη ζωή χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς, με τα πρώτα δείγματα να αποτυπώνουν πόσο διαφορετική θα είναι η καθημερινότητά της δίχως εκείνον στο παρκέ.

Λένε πως όταν χάσεις κάτι, εκτιμάς την αξία του. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν χρειάστηκε να χάσει τον Μίλος Τεόντοσιτς για να αντιληφθεί πόσο πολύτιμος ήταν. Το κάθε άλλο, σε όλη αυτή την εξαετή κοινή τους πορεία, η ρωσική ομάδα έδειχνε με κάθε τρόπο πόσο απαραίτητος της είναι και τι σημαίνει για τον οργανισμό, τόσο που ο Αντρέι Βατούτιν φημολογείται πως του έδωσε λευκή επιταγή αυτό το καλοκαίρι, μήπως και τον πείσει να απαρνηθεί μια και καλή το όνειρο του ΝΒΑ. Δεν τα κατάφερε και πλέον πληρώνει το τίμημα.

Η ζωή χωρίς τον 31χρονο πλεϊμέικερ δεν είναι εύκολη κι απλή, όσο κι αν ο Δημήτρης Ιτούδης κάλυψε το κενό του με ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά το καλοκαίρι: τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο "Chacho" είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά όχι τόσο καλός όσο ο προκάτοχός του.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιχειρεί να τον εντάξει στη φιλοσοφία και τη λογική της, αλλά αυτό δεν είναι απλό, ούτε εύκολο. Στην πρεμιέρα της EuroLeague, χρειάστηκε να κάνει ρεκόρ καριέρας σε εντός παιδιάς σουτ για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει την Αρμάνι Μιλάνο, στο δεύτερο τεστ πήρε χαμηλό βαθμό συνολικά η ρωσική ομάδα. Τόσο που η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την "αρκούδα" πιο εύκολα απ ότι θα περίμενε κανείς, ακόμη κι όταν είδε -κατά σειρά- τους Όγκνιεν Κούζμιτς και Άντονι Ράντολφ να αποχαιρετούν πρόωρα το παρκέ με σοβαρά προβλήματα τραυματισμού.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το -13 της ρωσικής ομάδας, όσο με το "69" που έγραψε η επίθεση. Μιλάμε για την τρίτη χειρότερη επίδοσή της επί των ημερών του Δημήτρη Ιτούδη. Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε μία από τις τρεις φορές την τελευταία τετραετία που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σημείωσε 70- πόντους, ηττήθηκε. Από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Final Four της Μαδρίτης (68-70) μέχρι τον περσινό εκτός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα για τη regular season (67-78), η "αρκούδα" δεν μπορεί να κερδίσει σε αγώνες που πάνε τόσο χαμηλά. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο άλλωστε, σημαίνει πως το ταλέντο των παικτών της ήταν κάπως "θαμπό".

Ο Νάντο Ντε Κολό, για παράδειγμα, έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας χθες (19/10) το βράδυ στο WiZink Center. Για πρώτη φορά από την στιγμή που εγκαταστάθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν τόσο άστοχος, με 1/8 σουτ. Άλλη μια φορά είχε σημειώσει μόλις ένα εντός παιδιάς σουτ, αλλά σε τέσσερις προσπάθειες, σε εκτός έδρας νίκη επί της Λιμόζ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνειδητοποιεί τι έχασε...
TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE

Η δεύτερη χειρότερη επίδοση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην ιστορία της στην EuroLeague είναι κι η χειρότερη στο διάστημα που ο Δημήτρης Ιτούδης ηγείται της προσπάθειας για κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής. Δεν είναι συνηθισμένοι άλλωστε στην "αρκούδα" σε τόσο χαμηλά νούμερα, με την τελευταία φορά που αντίκρισαν τόσο πενιχρή συγκομιδή να είναι στον περσινό ημιτελικό του Final Four απέναντι στον Ολυμπιακό (με 7).

Όπως και να έχει, η ουσία είναι μία: η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ψάχνει να βρει τρόπους να καλύψει το κενό του Μίλος Τεόντοσιτς. Δεν είναι απλό, ούτε θα βρεθεί λύση από τη μία μέρα στην άλλη. Πρόκειται για μια διαδικασία που θέλει χρόνο και χώρο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία -αν και μοιάζει δύσκολο το κενό να καλυφθεί στο 100%. Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ικανός να βρει τρόπους για να "μπαλώσει" το κενό και να καμουφλάρει τη -μόνιμη πλέον- απουσία του επί σειράς ετών "εγκεφάλου" του στο παρκέ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει στο Sport24.gr o ατζέντης του 31χρονου πλεϊμέικερ, Νίκος Λώτσος, τον είχε χαρακτηρίσει "artist" των γηπέδων . Κι όπως και να το κάνουμε, ένας... καλλιτέχνης δεν αντικαθίσταται έτσι απλά.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ