EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απάντησε στο (περιφερειακό) ερώτημα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το προαιώνιο ερώτημα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δίνει απαντήσεις με τον πιο εμφατικό τρόπο: διαθέτει την καλύτερη περιφερειακή γραμμή, βάσει αριθμών.

Από την στιγμή που ο Μίλος Τεόντοσιτς αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, όλος ο κόσμος έθεσε το εξής ερώτημα: μπορεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς αυτόν; Όχι τόσο γιατί επρόκειτο για τη "δική του" ομάδα, ούτε γιατί το παιχνίδι της "ρωσικής αρκούδας" ήταν εγωκεντρικό. Οι ενστάσεις όλων είχαν να κάνουν με την επιρροή που είχε στο παιχνίδι ο 31χρονος πλεϊμέικερ, ο οποίος για μία εξαετία "πότισε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη φαντασία του.

Ο Δημήτρης Ιτούδης στράφηκε στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ αναφορικά με τον παίκτη που θα έπρεπε να "μπει στα παπούτσια" του, αφενός γιατί μιλάμε για μία σπουδαία προσωπικότητα της EuroLeague, αφετέρου γιατί πρόκειται για έναν επίσης εξαιρετικό δημιουργό. Έτσι, οι ισορροπίες εντός της ρωσικής ομάδας δεν θα διαταράσσονταν. Έφυγε ένας παίκτης που πάσαρε διαρκώς, ήρθε ένας άλλος που κοιτάζει πρώτα τη δημιουργία και μετά την εκτέλεση.

Ο Κόρι Χίγκινς με τον Νάντο Ντε Κολό παρέμειναν ως... θεματοφύλακες της περιφερειακής λειτουργίας, κι έτσι (αριθμητικά) η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρέμεινε ίδια και απαράλλακτη. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως παρά τη μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε στο "1" (σ.σ.: μην ξεχνάμε πως αποχώρησε κι ο Άαρον Τζάκσον, με τον Λέο Βέστερμαν να παίρνει τη θέση του), η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνέχισε να παράγει με την ίδια συχνότητα και ταχύτητα από την περιφέρεια.

Κάπως έτσι, βρίσκεται στην κορυφή σε έξι (!) διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες, σύμφωνα με το Overbasket. Δείγμα της συνέπειας που παρουσιάζει στο επιθετικό της παιχνίδι η ρωσική ομάδα και της φιλοσοφίας του Δημήτρη Ιτούδη που έχει περάσει... για τα καλά στο DNA της.

Τι αναφέρουν λοιπόν οι αριθμοί για την περιφερειακή γραμμή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

  • Είναι 1η σε ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς, με 52.5%
  • Είναι 1η στα δίποντα με 56.3%
  • Είναι 1η στα τρίποντα με 47.1%
  • Είναι 2η στις βολές με 89.2%
  • Είναι 1η σε πόντους ανά κατοχή, με 1.24 πόντους
  • Είναι 1η σε offensive ratio με 113.9 πόντους ανά εκατό κατοχές
  • Είναι 3η σε defensive ratio με 93.6 πόντους ανά εκατό κατοχές
  • Είναι 1η στο net ratio με +20.3 πόντους ανά εκατό κατοχές
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ

Το μείζον για τον Δημήτρη Ιτούδη είναι πως οι δύο "παλιοί" (Νάντο Ντε Κολό και Κόρι Χίγκινς) παρουσιάζονται τόσο σταθεροί σε εκτελεστικό επίπεδο. Οι δυο τους προσέφεραν πέρσι 28.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ φέτος δίνουν 30.7 πόντους (+2.1 ανά αγώνα δηλαδή). Κι αυτή η αύξηση αφορά στο γεγονός πως ο Κόρι Χίγκινς σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις του στην τριετία που βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο 29χρονος γκαρντ δεν έχει τη λάμψη των διόσκουρών του στην περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ούτε το εκτόπισμα και τη... λάμψη τους. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της διοργάνωσης -πάντα σε αναλογία. Γιατί μπορεί η κουβέντα για τη δύναμη της ρωσικής ομάδας να εστιάζει στους Νάντο Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έναν παίκτη που στην τρίτη του σεζόν στην EuroLeague έχει 13.8 πόντους (με 62.8% στα δίποντα, 47.7% στα τρίποντα και 83.6% στις βολές), 2.3 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΠΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ταχύτατη ένταξη του Σέρχιο Ροντρίγκεθ στη φιλοσοφία της νέας ομάδας του είναι το βασικότερο "συν" για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία παίρνει μέχρι στιγμής όσα προσδοκούσε από εκείνον. Τόσο χάρη στη δεδομένη ικανότητά του στη δημιουργία (5.2 ασίστ), όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο αφού μιλάμε για έναν παίκτη που σουτάρει με 52.2% στα δίποντα και 48.2% στα τρίποντα. Η επιβάρυνση που υφίσταται ο "Chacho" είναι μεγάλη, δεδομένης της απουσίας -λόγω τραυματισμού- του Λέο Βέστερμαν, αλλά η διαχείριση από το τεχνικό επιτελείο τού επιτρέπει να διατηρείται σε παραγωγικό επίπεδο.

Όσο για τις στατιστικές συγκρίσεις με τον Μίλος Τεόντοσιτς; Οι δυο τους δεν απέχουν πολύ, αφού οι αριθμοί τους είναι αρκετά κοντά. Συγκεκριμένα, ο νυν γκαρντ των Los Angeles Clippers είχε πέρσι 16.1 πόντους (με 55% στα δίποντα, 38.1% στα τρίποντα, 89.7% στα τρίποντα), 2.1 ριμπάουντ, 6.8 ασίστ και 3 λάθη κατά μέσο όρο, ενώ ο αντικαταστάτης του στην "ομάδα του στρατού" μετράει μέχρι στιγμής 14.4 πόντους (με 52.2% στα δίποντα, 48.2% στα τρίποντα, 87.1% στις βολές), 2.1 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 2.4 λάθη.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ