EUROLEAGUE

Επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ ο Κουρμπανόφ

Επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ ο Κουρμπανόφ

Ο Νικίτα Κουρμπανόφ επέστρεψε για τρίτη φορά στην καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά το τέλος του συμβολαίου που είχε με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2+1 χρόνια. Τι δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Στις 2/6, το Sport24.gr ενημέρωσε για τις πληροφορίες που θέλουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει τακτοποιήσει την περίπτωση του Νικίτα Κουρμπανόφ , ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην "ομάδα του στρατού" και πλέον αποτελεί την πρώτη κίνηση των Ρώσων για τη σεζόν 2015-16.

Σήμερα, λοιπόν, η ΤΣΣΚΑ ενημέρωσε ότι ο 28χρονος φόργουορντ (2μ.02) θα συνεχίσει υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, υπογράφοντας συμβόλαιο για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Ο Κουρμπανόφ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στους Μοσχοβίτες, το 2004. Έπειτα από μια σύντομη περιπέτεια στην Λοκομοτίβ Ροστόφ επέστρεψε στη Μόσχα, για να φύγει το 2008 για την Ούνικς, μετά πήγε στην Αγία Πετρούπολη και το 2009 επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ, απ' όπου ξαναέφυγε το 2012, με προορισμό ξανά την Σπαρτάκ.

Τη σεζόν 2013-14 έπαιξε στην Ούνικς Καζάν και φέτος στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, έχοντας 8.7 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 0.9 κλεψίματα σε 20 αγώνες στο Eurocup και 8.2 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 0.8 κλεψίματα σε 34 ματς στη VTB United League.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής πως "είμαστε χαρούμενοι για την επιστροφή του Νικίτα. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι αποτελεί εκ των κορυφαίων Ρώσων παικτών. Θα μας βοηθήσει στη θέση του σμολ φόργουορντ, με το μέγεθος, τη δύναμη και το κίνητρό του. Μιλήσαμε τις προηγούμενες ημέρες και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ενθουσιασμένος για την επιστροφή του".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ