EUROLEAGUE

Από τον Φορντ... στον Ντε Κολό

Από τον Φορντ... στον Ντε Κολό

Ο Νάντο Ντε Κολό κατέκτησε τον τίτλο "Αλφόνσο Φορντ", ως ο κορυφαίος σκόρερ της Euroleague για φέτος. Δείτε τα εκπληκτικά ποσοστά του κόμπο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (video).

Το νούμερο "1" που έχει στη φανέλα του συνάδει πλήρως με τον ρόλο που έχει στο παρκέ. Ο Νάντο Ντε Κολό είναι η πρώτη επιλογή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά φέτος και οδηγεί την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο Final Four του Βερολίνου. Γι αυτό άλλωστε έχει μπει στην κουβέντα για τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς, με το δίλημμα να αφορά τον ίδιο και τον Γιάννη Μπουρούση. Η μονομαχία των δύο μοιάζει εξαιρετικά ισορροπημένη.

Πριν από αυτό όμως, ο 29χρονος κόμπο γκαρντ αναδείχθηκε ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης, με τους 18.9 πόντους που σημείωνε κατά μέσο όρο σε regular season, Top 16 και playoffs. Η καλύτερη χρονιά της καριέρας του δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τους αριθμούς, απλά αυτοί (οι αριθμοί) καταδεικνύουν την αγωνιστική του πρόοδο στο πέρασμα των χρόνων. Με 55.8% στα δίποντα, 46.2% στα τρίποντα και 90.5% στις βολές, δεν είναι απλά ένας καλός σκόρερ ή σουτέρ. Είναι η επιτομή της... οικονομίας στις προσπάθειες που παίρνει σε κάθε παιχνίδι.

Γι αυτό του απονεμήθηκε το "Alphonso Ford Trophy" από την Euroleague, δείγμα του ότι ακολουθεί τα χνάρια του πρώην παίκτη του Περιστερίου, του Παπάγου και του Ολυμπιακού -σε επίπεδο σκοραρίσματος. Όπως αναφέρει μάλιστα η Euroleague, " ο Νάντο Ντε Κολό κατέγραψε τον τρίτο υψηλότερο μέσο όρο από το 2004 κι έπειτα, οπότε και θεσπίστηκε το συγκεκριμένο βραβείο, όντας μάλιστα ο μοναδικός που τα κατάφερε, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης στο Final Four".

Η στατιστική πλευρά της εξέλιξής του

Σεζόν Ομάδα Πόντοι Δίποντα Τρίποντα Βολές Ασίστ
2010-'11 Βαλένθια 10.1 36.9% 27.6% 95.7% 1.6
2014-'15 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14.4 50% 47.1% 92% 3.1
2015-'16 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 18.9 55.8% 46.2% 90.5% 4.9
TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ