EUROLEAGUE

Με Παναθηναϊκό στους "16" και περίπατο της Εφές

Με Παναθηναϊκό στους "16" και περίπατο της Εφές

Με ενδιαφέροντα παιχνίδια κι αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα πρόκρισης ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της regular season της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο ΤΟΡ 16

Σε ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά στο κοινό του ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός. Οι "πράσινοι" χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και στήνοντας ένα μικρό... πάρτι έξω από τα 6,75μ. επικράτησαν με 87-72 της Μπάγερν και εξασφάλισαν την πρόκριση τους στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Τι κι αν βρέθηκε στο -17; Η Ζαλγκίρις Κάουνας έδειξε ότι φέτος διαθέτει χαρακτήρα και μεγάλη μαχητικότητα. Οι Λιθουανοί τρέχοντας ένα επιμέρους 38-18 στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισαν με 61-55 την Νίζνι μέσα στην έδρα της.

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 έκανε η Εφές, η οποία συνέτριψε με 85-62 την Σάσαρι κι έπιασε στην κορυφή του Α' ομίλου την Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα σερί 14-0 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς την ευκαιρία να βάλει σταθερά θεμέλια νίκης.

Η Τσεντεβίτα επικράτησε εύκολα της Λιμόζ με 102-83 στο Ζάγκρεμπ, ''ανέβηκε'' στο 2-5 στον Β' όμιλο και συνεχίζει να ελπίζεi σε πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague. Ο Μίρο Μπίλαν είχε 24 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Φραν Πίλεπιτς σκόραρε 21 πόντους για την Τσεντεβίτα.

Η Αρμάνι παρατάχθηκε με 10 παίκτες στο Palau Blaugrana, κόντραρε ως το τέλος την Μπαρτσελόνα όμως οι Καταλανοί επικράτησαν με 84-80 και συνεχίζουν αήττητοι στον Γ' όμιλο της Euroleague. Ο Άντε Τόμιτς είχε 18 πόντους κι 7 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους που είχαν ''διψήφιους'' και τους Χεζόνια (13π.), Αμπρίνες (11π.) και Όλεσον (10π.).

Το όνειρο της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 είναι ακόμα ζωντανό για την Βαλένθια. Οι Ισπανοί κέρδισαν με 78-71 την Γαλατάσαραϊ και διπλασίασαν τα ροζ φύλλα τους στην Euroleague. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα 18 λάθη (έναντι 8) που υπέπεσαν οι αντίπαλοι τους.

Θυμηθείτε όσα έγιναν στα παιχνίδια της πρώτης ημέρας της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία των ομίλων

Το πρόγραμμα των ομίλων στις υπολειπόμενες αγωνιστικές

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ