EUROLEAGUE

Η Σμύρνη είναι "κάστρο"

Η Σμύρνη είναι "κάστρο"

Η Καρσίγιακα έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα της τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Σε αυτό μείζονα ρόλο παίζει η έδρα της, αφού η Halkapinar Arena δεν είναι ένα γήπεδο σαν όλα τα άλλα. Είναι το "κάστρο" της ομάδας της Σμύρνης.

Κάθε ομάδα (μικρή ή μεγάλη) που θέλει να πετύχει τους στόχους της βάζει κάποια προαπαιτούμενα. Το κυριότερο είναι να κερδίζει στην έδρα της. Με αυτό ως μπούσουλα η Καρσίγιακα έκανε ό,τι έκανε πέρσι, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στο τουρκικό πρωτάθλημα. Το αυτό θέλει να επαναλάβει φέτος, την ώρα που έχει την Euroleague να αποτελεί το... κερασάκι στην τούρτα.

Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα συνεχίζει την παράδοση που έχει ξεκινήσει από πέρσι στην Halkapinar Arena, αφού έχει κερδίσει τα 2/3 από τα παιχνίδια που έχει δώσει εκεί για την Euroleague. Μόνο η Ζάλγκιρις κατάφερε να φύγει αλώβητη από τη Σμύρνη (66-68), κι αυτό γιατί ο Τζος Κάρτερ αστόχησε στο σουτ της νίκης που πήρε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα, τόσο η Μπαρτσελόνα (71-62) όσο και η Ζιελόνα Γκόρα (77-66) ηττήθηκαν, χάνοντας τις περισσότερες από τις προσωπικές μονομαχίες που έδωσαν στη Σμύρνη.

Είναι χαρακτηριστικό πως την περσινή αγωνιστική περίοδο, η Καρσίγιακα κέρδισε το 76.2% των αγώνων που έδωσε στην έδρα της, για το τουρκικό πρωτάθλημα, την ώρα που φέτος μετρά το απόλυτο (3/3) εντός των συνόρων. Παρεμπιπτόντως, μέχρι να "λυγίσει" από τη Ζάλγκιρις (στις 29.10), η Καρσίγιακα μετρούσε μόνο νίκες για κάτι παραπάνω από έξι μήνες. Βλέπετε, η τελευταία ομάδα που κατάφερε να την κερδίσει στο "σπίτι" της ήταν η Νταρουσάφακα (στις 11/4).

Η δυναμική της τουρκικής ομάδας στη Halkapinar Arena αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, αν προσθέσουμε κάτι ακόμη στην όλη συζήτηση. Τη δεδομένη αδυναμία του Παναθηναϊκού να κερδίσει μακριά από το ΟΑΚΑ. Θυμίζουμε πως οι "πράσινοι" έχουν κάκιστη παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια που δίνουν, αφού μετρούν 7 νίκες και 25 ήττες, ήτοι ποσοστό επιτυχίας που "αγγίζει" το 28%. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια νίκη μακριά από την έδρα της ως τώρα στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ