EUROLEAGUE

Ο Γκάμπριελ, ο Παναθηναϊκός και... τα μπέργκερ

Ο Γκάμπριελ, ο Παναθηναϊκός και... τα μπέργκερ

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ο φόργουορντ της Καρσίγιακα, Κένι Γκάμπριελ, προειδοποιεί πως η ομάδα του έρχεται για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε τι δήλωσε στο Euroleague Greece.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες, ο Κένι Γκάμπριελ θα βρεθεί στη χώρα μας με την Καρσίγιακα. Μόνο που αυτή τη φορά, όσα διακυβεύονται είναι μείζονος σημασίας. Η τουρκική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (22/10, 22:00) τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να διπλασιάσει τις... εκπλήξεις στην Euroleague.

Εν αρχή ήταν άλλωστε, η Μπαρτσελόνα που κατάλαβε τι εστί Καρσίγιακα. Αλήθεια, ποια είναι η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα; " Δεν είμαστε αδύναμη ομάδα. Όσο μένουμε ενωμένοι και απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Έχουμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στους εαυτούς μας. Μας αρέσει που παίζουμε ο ένας για τον άλλον και το ευχαριστιόμαστε", τόνισε αρχικά ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, για να συνεχίσει αναφερόμενος στους στόχους της Καρσίγιακα στη φετινή διοργάνωση:

" Μπορούμε να πάμε όσο μακριά θέλουμε. Αν παίζουμε σκληρά και με ένταση, θα έχουμε τύχη. Ο αρχικός μας στόχος είναι να μπαίνουμε στη θέση να διεκδικούμε τη νίκη. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να πάμε μέχρι το Top 16 και έπειτα θα δούμε. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε όμως. Ένα παιχνίδι κάθε φορά".

Εν συνεχεία η κουβέντα πήγε στα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. " Το σουτ και το ριμπάουντ", θα απαντήσει αρχικά πριν προσθέσει πως " προσπαθώ να δίνω ενέργεια στην ομάδα. Μου αρέσει να βλέπω τους πάντες πηδάνε, η αγάπη για καρφώματα και τάπες. Αυτά βοηθούν την ομάδα να κερδίζει".

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της Καρσίγιακα στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου στην TBL πέρσι, ήταν η δυναμική της έδρα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα πριν από μία εβδομάδα. " Η έδρα μας είναι πραγματικά... θορυβώδης. Έχουμε σπουδαίους φιλάθλους. Λατρεύουν να μας βλέπουν να παλεύουμε για κάθε κατοχή. Έχουν όλοι τρομερό πάθος για το μπάσκετ. Αυτό μας δίνει ενέργεια και ώθηση. Όταν έχεις τέτοιους οπαδούς, τότε όλα γίνονται με περισσότερη χαρά", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον ρωτήσαμε για τις πολλές αλλαγές που έκανε στο ρόστερ της η ομάδα του, μετά την αποχώρηση βασικών παικτών όπως ο Μπόμπι Ντίξον κι ο Ντι Τζέι Στρόμπερι: " Οι παίκτες πάνε κι έρχονται, το μπάσκετ είναι business. Φέτος προσπαθώ να κάνω όσα περισσότερα μπορώ στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, να δίνω όλο μου το "είναι", μα πάνω απ όλα να το ευχαριστιέμαι", είπε.

Ο Γκάμπριελ, ο Παναθηναϊκός και... τα μπέργκερ

Για να επανέλθει στα της ομάδας του, η οποία " θα παλέψει για κάθε κατοχή, μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε αρκετά μακριά στη διοργάνωση. Πρέπει απλά να βγαίνουμε στο παρκέ και να το απολαμβάνουμε. Είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε ένα παιχνίδι, το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όσο αφήνουμε ό,τι έχουμε στο παρκέ, είναι βέβαιο πως θα είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα".

Τι θυμάται πιο έντονα από την παρουσία του στην Ελλάδα; " Τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Επίσης μου λείπουν τα... μπέργκερ του Άγγελου. Ήταν το αγαπημένο μου μέρος για φαγητό όσο έμενα στο Ρέθυμνο", είπε με νοσταλγία, για να ολοκληρώσει όσα είχε να πει κάνοντας μια σύγκριση του νησιού με την Σμύρνη, η οποία " είναι πιο θορυβώδης πόλη. Το Ρέθυμνο είναι ένα μέρος που μπορείς να χαλαρώσεις. Είναι πανέμορφα μέρη και τα δύο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ