EUROLEAGUE

Τζένκινς: "Ενθουσιασμένος που θα παίξω για τον Μπαρτζώκα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσαρλς Τζένκινς είναι ο νέος γκαρντ της Χίμκι και ο Αμερικανός εξέφρασε την χαρά του που θα έχει για προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην ρωσική ομάδα.

Η Χίμκι, η οποία θα αγωνιστεί στην EuroLeague της ερχόμενης σεζόν, απέκτησε από τον Ερυθρό Αστέρα τον 28χρονο Αμερικανό γκαρντ, Τσαρλς Τζένκινς, έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα και στην Αρμάνι Μιλάνο. Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής ομάδας, εξέφρασε την χαρά του που θα έχει για προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Για τους λόγους που αποφάσισε να συμφωνήσει με την Χίμκι: "Αποφάσισα να συμφωνήσω με την Χίμκι για αρκετούς λόγους. Καταρχάς, ήθελα να αποτελέσω μέρος ενός κλαμπ που θα έχω την ευκαιρία αγωνιστώ στην EuroLeague. Επίσης, γιατί ήθελα να συνεργαστώ με κόουτς Μπαρτζώκα. Έχω ακούσει αρκετά καλά πράγματα για εκείνον. Είμαι και στενός φίλος με τον Ρόμπι Χάμελ που έπαιξε για την Χίμκι στην περασμένη σεζόν και μου είπε εξαιρετικά πράγματα για την λειτουργία του συλλόγου".

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για τον Μπαρτζώκα. Ξέρω την επιτυχία που είχε στις προηγούμενες ομάδες στις οποίες και συνεργάστηκε και ελπίζω να κάνουμε κάτι παρόμοιο και στην Χίμκι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω δίπλα και σε αυτούς τους νέους συμπαίκτες".

Για το πως αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη: "Στο ΝΒΑ αγωνίστηκα μαζί με τον Τζέρεμι Πάργκο. Δεν είχαμε αρκετό χρόνο συμμετοχής και μου μίλησε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με έπεισε με τον τρόπο του πως είναι καλή επιλογή. Να το δοκιμάσω. Η εμπειρία μου στο ΝΒΑ ήταν βέβαια μικρή. Έπαιξα αρκετά μόνο στην ρούκι μου χρονιά και μετά ελάχιστα. Η παρουσία μου στον Ερυθρό Αστέρα τα τελευταία τρία χρόνια με βοήθησε ώστε να εμπεδώσω καλύτερα τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ