EUROLEAGUE

Σβεντ: "Πιο δυνατοί από Ρεάλ και Φενέρ"

Σβεντ: "Πιο δυνατοί από Ρεάλ και Φενέρ"
EVGENY SOLODOV

Ο Σβεντ βρέθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις της Χίμκι ως παίκτης της ομάδας, ενώ παραχώρησε και την πρώτη του συνέντευξη. Διαβάστε όσα είπε για την εμπειρία του ΝΒΑ αλλά και για τις φιλοδοξίες των Ρώσων

Αναμφίβολα είναι από τις μεταγραφές που απασχόλησαν περισσότερο την μπασκετική Ευρώπη. Ο Αλεξέι Σβεντ έπειτα από τρία χρόνια στο ΝΒΑ επέστρεψε στην "γηραιά" Ήπειρο για λογαριασμό της Χίμκι. Για τα τρία χρόνια συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ρώσος γκαρντ θα λάβει το ποσό των 10,5 εκατομμυρίων.

Ο Σβεντ βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά στα αποδυτήρια και τα γραφεία της ομάδας, ενώ παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Από το ΝΒΑ και τη ζωή εκεί, μέχρι την Euroleague και τις φιλοδοξίες των Ρώσων βρέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας.

"Απλά να μείνεις σπίτι και να χαλαρώσεις"

Η μεταγραφή σου στην Χίμκι έγινε συζητήθηκε έντονα. Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο για τη νέα σεζόν;

" Είναι απαραίτητο να περιμένουμε την αρχή της σεζόν. Φέτος θα συναντήσουμε πολλές δυνατές ομάδες σε πρωτάθλημα, Euroleague και VTB. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας γιατί θέλουμε να κερδίζουμε".

Πέρσι αγωνίστηκες σε 3 διαφορετικές ομάδες ΝΒΑ. Που ένιωσες πιο άνετα;

" Την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την είχα στη Νέα Υόρκη με τον κόουτς Ντέρεκ Φίσερ. Ένιωσα άνετα και την πρώτη σεζόν μου στη Μινεσότα, όμως το καλύτερο μου διάστημα στο ΝΒΑ συνδέεται με τη Νέα Υόρκη. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με το θέμα μπάσκετ κι όχι με τη ζωή γενικότερα. Στη Νέα Υόρκη είχα την καλύτερη αλληλεπίδραση με τον κόουτς".

Στη Μινεσότα έπαιξες μαζί με τον Αντρέι Κιριλένκο. Πόσο σε βοήθησε στην καριέρα σου στην απέναντι άκρη του Ατλαντικού;

" Με βοήθησε αρκετά γιατί ήμουν πρωτάρης και δεν ήξερα πολλά. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε ένα διαφορετικό μέρος εκτός Ρωσίας. είμαι ευγνώμων στον Αντρέι για την βοήθεια του. Δεν περνάγαμε πολύ χρόνο εκτός παρκέ, καθώς ουσιαστικά όλη την ώρα είχαμε προπονήσεις, αγώνες και μεγάλα ταξίδια. Μερικές φορές απλά θέλεις να μείνεις σπίτι και να χαλαρώσεις".

Εκτός από εσένα και τον Κιριλένκο στο ΝΒΑ παίζουν και οι Τιμοφέι Μοζγκόφ και Σεργκέι Καράσεφ. Πόσο συχνά επικοινωνείτε μεταξύ σας;

" Με τον Τιμοφέι Μοζγκόφ μιλάμε τακτικά και πολύ συχνά έχουμε επικοινωνία. Τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα θα μιλήσουμε".

Ποιο ήταν το πιο περίεργο πράγμα που σου συνέβη στις ΗΠΑ;

" Μάλλον όταν με έκλεψαν (γέλια); Δεν ήταν πολύ ωραίο".

Σε ένα παιχνίδι απέναντι στον Ρίκι Ρούμπιο σε είχε συμβουλέψει να αλλάξεις εκφράσεις. Θυμάσαι αυτό το επεισόδιο; Τι συνέβη τότε;

" Συνεχώς μίλαγε. Ήθελε να έρθει για να κερδίσει τον αγώνα κι εγώ ήμουν σοβαρός. Ήταν τυχερός που τότε ήμουν ρούκι (γέλια)".

"Με μία λέξη, υπέροχα"

Πηγαίνοντας στα θέματα της Χίμκι έχεις παίξει ξανά στην ομάδα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το 2007 όταν είχες έρθει ως δανεικός από την ΤΣΣΚΑ;

" Ήταν εξαιρετικά. Η μετακόμιση μου από την ΤΣΣΚΑ στην πρώτη ομάδα ήταν πολύ καλή. Οι εμπειρίες και τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά".

Στο ξεκίνημα της σεζόν η Χίμκι θεωρείται ότι έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρόστερ. Πως βλέπεις τα πράγματα με τους Ράις, Ντέιβις και Μόνια;

" Με μία λέξη, υπέροχα. Ήρθα στην Χίμκι γιατί είδα ότι θα είναι πολύ δυνατή. Ο σύλλογος έχει βάλει ψηλά τον πήχη κι αυτό σκέφτηκα όταν μου έγινε η πρόταση. Ξέρω ότι η Χίμκι θέλει να κερδίζει και αυτό θέλω κι εγώ".

Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν; Ποιοι είναι οι στόχοι;

" Δεν θέλω να βάλω πολύ ψηλά τον πήχη όπως να φτάσουμε τουλάχιστον πριν το Φάιναλ φορ. Γενικά θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Σε γενικές γραμμές δεν μου αρέσει να μιλάω για στόχους αλλά προτιμώ να αποδεικνύω τα πάντα μέσα στο γήπεδο και στη πράξη".

Πως βλέπεις τον όμιλο της ομάδας στην Euroleague; Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε είναι οι πιο δύσκολες, όμως και οι Στρασμπούρ και Μπάγερν μπορούν να γίνουν εκπλήξεις;

" Κατά την γνώμη μου έχουμε την πιο δυνατή ομάδα. Σε όλες τις αναμετρήσεις που θα δώσουμε νομίζω ότι η Χίμκι μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Θα έλεγα ότι εμείς, η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Φυσικά φαβορί για τον όμιλο είναι η Ρεάλ που πέρσι κέρδισε τον τίτλο, όμως αν παλέψουμε μπορούμε να τους κερδίσουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ