EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου"

Μπαρτζώκας: "Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε την ευθύνη για την άσχημη εμφάνιση της Χίμκι στο ΟΑΚΑ και στάθηκε στην απειρία παικτών του από τόσο σημαντικούς αγώνες της EuroLeague.

Αφού παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά απέναντι στη δική του ομάδα που έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση από νωρίς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε πως είναι πλέον δική του ευθύνη να σηκώσουν οι παίκτες του το κεφάλι τους εν όψει του επόμενου αγώνα που έρχεται σε μόλις δυο μέρες. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε αρκετά για τις δυσκολίες της διοργάνωσης, την απειρία σημαντικών παικτών του σε αγώνες σαν τον αποψινό και εξήγησε πως αυτή τη στιγμή, μετά από μόλις επτά αγώνες, δεν υπάρχουν φαβορί για το Final Four.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Χίμκι:

" Δεν είδαμε απόψε αγώνα. Υπήρχε μία ομάδα στο παρκέ κι αυτό ήταν προφανές. Εξαφανιστήκαμε από την αρχή, από κάθε τομέα του παιχνιδιού. Από το ριμπάουντ, από την εκτέλεση, δεν είχαμε υπομονή, είχαμε 3/11 βολές στο πρώτο μέρος. Μέτρησε πάνω από 10 φορές που χάσαμε λέι-απ. Ήταν φυσιολογικό αυτό που συνέβη. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως το περιμέναμε, με αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να προετοιμάσω τη δική μου ομάδα καλύτερα, ήταν δική μου η ευθύνη. Είναι επίσης δική μου ευθύνη να κρατήσω τα κεφάλια ψηλά γιατί παίζουμε ξανά σε δυο μέρες. Πολλά παιχνίδια σαν κι αυτά γίνονται οδυνηρά όταν παίζεις απέναντι σε έμπειρες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός. Αυτή είναι όμως η δουλειά μας. Δεν είμαστε έτοιμοι να κερδίζουμε κάθε εκτός έδρας ματς. Δεν είμαστε τέτοια ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε δυο σημαντικές απουσίες. Έπρεπε οι παίκτες μας να είναι προετοιμασμένοι, διότι οι ελληνικές ομάδες παίζουν physical. Δεν έπρεπε να χαλάσει το μυαλό τους. Ελπίζω να μας γίνει μάθημα. Πρέπει να έχουμε υπομονή στα συμπεράσματα που βγάζουμε. Όσοι μιλούν για φαβορί αυτή την περίοδο, είναι εκτός τόπου και χρόνου! Παίκτες μας έπαιζαν πέρυσι στην Κίνα ή το ΝΒΑ χωρίς ρόλο. Εδώ έχουμε αγώνες υπευθυνότητας. Καμιά φορά σοκάρεσαι από την ένταση. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι θα έχουμε πολλά πάνω και κάτω. Εμφανίσεις σαν την αποψινή πρέπει να μας γίνουν μάθημα, διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ