EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Δεν μετάνιωσα για την Μπαρτσελόνα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε (ξανά) για όσα έζησε στην Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως δεν μετανιώνει για την επιλογή του να υπογράψει στους "μπλαουγκράνα". Ποια ήταν η στιγμή που χάλασε το πλάνο του.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του από τη Χίμκι , ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην TV3 της Ισπανίας για όσα έζησε στην Μπαρτσελόνα. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησε και την στιγμή που άλλαξαν τα σχέδιά του, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με τους "μπλαουγκράνα".

Ο νυν τεχνικός της Χίμκι τόνισε ότι δεν μετάνιωσε για το γεγονός πως άφησε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για την Μπαρτσελόνα, ενώ εξήγησε πως τα προβλήματα ήταν πολλά, την ώρα που ο κόσμος περίμενε νίκες και τίτλους.

" Δεν μετάνιωσα που υπέγραψα στην Μπαρτσελόνα. Ήξερα από την πρώτη μέρα τι θα αντιμετωπίσω και πόσο περίπλοκη είναι η κατάσταση. Είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, παίζαμε με μισή ομάδα, κι όμως χάσαμε από τη Φενέρμπαχτσε στο σουτ", ήταν η αρχική τοποθέτησή του στην ισπανική τηλεόραση, πριν ερωτηθεί για την ατάκα του Νάτσο Ροντρίγκεθ (GM της Μπαρτσελόνα), ο οποίος είχε αφήσει υπονοούμενο για τον επαγγελματισμό που συνάντησε στην Μπαρτσελόνα φέτος: "Δεν ξέρω τι εννοούσε με αυτό που είπε".

Παράλληλα, πρόσθεσε πως " είμαι πολλά χρόνια στον χώρο, ξέρω τι συμβαίνει όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Πρέπει να βρεις αυτόν που φταίει και ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κατηγορήσεις τον προπονητή, όχι μόνο στην Μπαρτσελόνα, αλλά παντού. Αντιλαμβάνονται τη φύση της κατάστασης και γι αυτό δεν διαμαρτύρομαι για κάτι", ενώ εξήγησε ότι "πιστεύω ότι στην Ευρώπη με εκτιμούν για όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη μου δουλειά με άσχημα αποτελέσματα και στεναχωριέμαι για ό,τι έγινε".

Σε ό,τι αφορά στα εμπόδια που συνάντησε στο διάστημα της παραμονής του στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" ανέφερε πως " ήξερα από πριν ποιο θα ήταν το νέο μοντέλο, να δουλέψω αρκετά με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Τρεις ημέρες αφότου υπέγραψα όμως, χάσαμε τους δύο πιο ταλαντούχους νεαρούς παίκτες μας, τον Τόμας Σατοράνσκι και τον Άλεξ Αμπρίνες, που πήγαν στο ΝΒΑ. Ό,τι είχα στο μυαλό μου, διαλύθηκε τότε. Μετά χάσαμε τον Πάου Ρίμπας, τον Σέιν Λαουάλ και ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε πρόβλημα τραυματισμού. Ο Τζάστιν Ντόλμαν έπαιξε μόλις στο 30% των αγώνων, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σε λιγότερα από τα μισά".

Για να κλείσει λέγοντας: " Δεν μπορούσα να δουλέψω με την ομάδα όπως ήθελε, οι παίκτες ήταν κουρασμένοι και καταπονημένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε δεν υπήρχε η δυνατότητα στην προπόνηση να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Φυσικά όλοι περίμεναν νίκες και καλά αποτελέσματα την ίδια ώρα, αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ