EUROLEAGUE

Η Χίμκι θέλει να πάει στο Βερολίνο

Η Χίμκι θέλει να πάει στο Βερολίνο

Μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Euroleague στο Youtube, ο Πολ Ντέιβις φρόντισε να βάλει από νωρίς ψηλά τον πήχη για την Χίμκι. "Στόχος μας το Final Four" είπε ορθά κοφτά ο Αμερικανός σέντερ της ρωσικής ομάδας.

Μετά την κατάκτηση του Eurocup, η Χίμκι εξασφάλισε την επιστροφή της στην Euroleague. Μόνο που η συμμετοχή δεν αποτελεί κάτι απλό για τη ρωσική ομάδα. Τουλάχιστον όχι στα μάτια του Πολ Ντέιβις, ο οποίος φρόντισε να βάλει από νωρίς ψηλά τον πήχη εν όψει της αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά την Πέμπτη (15/10).

" Νιώθουμε σα να μην φύγαμε ποτέ. Έχουμε μια καλή βάση από πέρσι. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι αυτό που έρχεται. Οι νέοι παίκτες είναι εξαιρετικοί, ανυπομονούμε για να ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Αμερικανού σέντερ, που μετρά ήδη μία τριετία στη Μόσχα.

Με τα οικονομικά προβλήματα να αποτελούν, οριστικά πλέον, παρελθόν για τη Χίμκι, ο 31χρονος παίκτης τόνισε πως " τα πράγματα είναι πιο σταθερά με την ομάδα. Την πρώτη χρονιά είχαμε κάποια θέματα, αλλά πλέον όλα είναι σταθερά. Πέρσι "χτίσαμε" κάτι πολύ δυνατό. Θέλουμε να έχουμε εξαιρετική χρονιά, με στόχο να φτάσουμε μέχρι το Final Four. Σε κάθε προπόνηση αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Νομίζω ότι με τα παιδιά που έχουμε φέτος υπάρχει η απαραίτητη μίξη ώστε να έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία για να φτάσουμε μακριά", πριν σχολιάσει την παρουσία του Ρίμας Κουρτινάιτις στον πάγκο της ομάδας: " Ο κόουτς ξέρει τι χρειάζεται για να φτιάξει μια ομάδα που θα κάνει κάτι σπουδαίο. Τα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι "έδεσαν" ιδανικά μαζί μας. Τα πάμε εξαιρετικά τόσο στα αποδυτήρια όσο και στο παρκέ. Όλα κυλούν ιδανικά".

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις μεταγραφές που έκαναν φέτος οι "κυανοκίτρινοι" ο άλλοτε μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως " ο Μάρκο (Τοντόροβιτς) έχει μεγάλες δυνατότητες, πολύ ταλέντο. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξει στην Euroleague, έχοντας πολλές αρμοδιότητες. Θέλει να αποδείξει ότι έχει θέσει σε αυτό το επίπεδο. Ο Αλεξέι (Σβεντ) έχει πίεση γιατί επιστρέφει, αλλά είναι πολύ έξυπνος και ταιριάζει με την ομάδα. Θα αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Όσο για τον Ζόραν (Ντράγκιτς) θα είναι "κλειδί" στην άμυνα, με την ενέργεια που βγάζει".

Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον όμιλο που συμμετέχει φέτος η ομάδα του (με Ερυθρό Αστέρα, Στρασμπούρ, Φενέρμπαχτσε, Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης):" Κάθε όμιλος είναι δύσκολος, αλλά ξεκινώντας τη χρονιά με παιχνίδι απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Το ίδιο και με τη Φενέρμπαχτσε, που θέλει να αποδείξει πως θα επιστρέψει καλύτερη φέτος. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Eurocup και την Euroleague. Είμαστε ενθουσιασμένοι, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε ένα λεπτό φέτος. Μακάρι να φτάσουμε μέχρι το Βερολίνο".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ