EUROLEAGUE

"Η ώρα της αλήθειας για τη Χίμκι"

"Η ώρα της αλήθειας για τη Χίμκι"

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Timur Rustamov γράφει στο Euroleague Greece για το "σύνδρομο του αουτσάιντερ" της Χίμκι και τον λόγο που προσελήφθη ο Ιβάνοβιτς ενώ υπενθυμίζει τι έγινε προ τριετίας στο ΣΕΦ.

Η Χίμκι υποδέχεται απόψε (31/3, 20:45) τον Ολυμπιακό μετρώντας πέντε νίκες σε έξι εντός έδρας παιχνίδια στο Top-16 ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη πρόκληση! Όχι μόνο της εφετινής σεζόν, αλλά της ιστορία της αφού καλείται να απαλλαχθεί από τη νοοτροπία του παρελθόντος και να αποδείξει ότι ανήκει στην ελίτ.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος της sport-express.ru, Timur Rustamov, γράφει στο Euroleague Greece για το "σύνδρομο του αουτσάιντερ" που καταδιώκει τη Χίμκι λόγω της ΤΣΣΚΑ και εξηγεί ότι η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι το απόλυτο τεστ πνευματικής δύναμης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

"Υπάρχει μια συγκεκριμένη αντίληψη στη Ρωσία σε ό,τι αφορά τη Χίμκι κι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η καταδίωξη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας την έχει σημαδέψει! Το γεγονός ότι η Χίμκι ξεκινάει κάθε χρόνο τις υποχρεώσεις της με σκοπό να γκρεμίσει την μεγάλη αντίπαλό της από την κορυφή έχει γίνει… δόγμα κι εμμονή στα περίχωρα της Μόσχας. Το «σύνδρομο του αουτσάιντερ» χτυπάει ακόμα και τους νέους παίκτες, άσχετα με το αν έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν νοοτροπία νικητή στις προηγούμενες ομάδες τους! Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι δημιούργησαν έξτρα πίεση στον οργανισμό και την ομάδα.

"Η ώρα της αλήθειας για τη Χίμκι"

Στα χαρτιά, τουλάχιστον, η Χίμκι δείχνει σαν ο ιδανικός ανταγωνιστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γεμίζοντας το ρόστερ της με ταλέντο και βάθος πάγκου. Κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν, η Χίμκι λειτούργησε πραγματικά σαν μεγάλο κλαμπ. Κάθε φορά που εμφανίστηκε μια νέα πρόκληση, η διοίκηση ήταν εκεί. Ο Πολ Ντέιβις αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών; Ο Σοκόλοφ κι, εν συνεχεία, ο Μπουν μπήκαν στο μισθολόγιο. Η ομάδα φαινόταν να χάνει τον έλεγχο και την πρόκριση στα playoffs; Αλλαγή στην άκρη του πάγκου, μολονότι ο προηγούμενος κόουτς (σ.σ. Ρίμας Κουρτινάιτις) υπέγραψε πρόσφατα νέο, τριετές συμβόλαιο!

Οι άνθρωποι της ομάδας δεν προσδοκούν σε θαύματα με την πρόσληψη του Ιβάνοβιτς! Δεν έγιναν όλα σωστά σε μια στιγμή. Στο πρώτο του παιχνίδι ως πρώτος προπονητής, αυτή που πανηγύρισε τη νίκη ήταν η Μπάμπεργκ. Πλέον η ρωσική ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη πρόκληση, όχι μόνο της εφετινής σεζόν αλλά στην ιστορία της! Πριν από τρία χρόνια, η Χίμκι ήταν πολύ κοντά στην πρόκριση στα playoffs ωστόσο ηττήθηκε στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στο Top-16, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα στον Πειραιά.

Πολλοί είδαν αυτή την κατάρρευση ως επιβεβαίωση στο «σύνδρομο του αουτσάιντερ» και ως αποτέλεσμα της έλλειψης αυτοπεποίθησης. Πλέον η Χίμκι έχει μπροστά της το ίδιο τεστ-παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Το απόλυτο τεστ πνευματικής δύναμης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Υπάρχει τεράστια πίεση μέσα στην ομάδα και όλοι μπορούν να το συνειδητοποιήσουν. Η συμμετοχή στην Euroleague της επόμενης περιόδου δεν είναι εγγυημένη, για αυτό τα αφεντικά της άνοιξαν το πορτοφόλι, κάνοντας διορθωτικές κινήσεις. Πλέον όλα εξαρτώνται από τη Χίμκι, ώστε να απαλλαχθεί από τη νοοτροπία του παρελθόντος και να δείξει ότι ανήκει στην ελίτ.

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ