EUROLEAGUE

Ο τελικός και η μάχη των "αιωνίων"

Ο τελικός και η μάχη των "αιωνίων"
2016 EPSILON

Λίγο πριν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Superfoods στο "σπίτι" της ομάδας του, ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ έκανε μέσω του EuroLeague Greece την αυτοκριτική του και τόνισε πως απέναντι στο "τριφύλλι" μπορεί να ξεκινήσει ένα νικηφόρο σερί. Τι είπε για τους “αιώνιους”...

Μία νίκη μακριά από την οκτάδα της EuroLeague, βρίσκεται η Νταρουσάφακα και όπως γίνεται αντιληπτό δεν υπάρχουν περιθώρια να χάσει άλλα εντός έδρας παιχνίδια. Ως εκ τούτου, αυτό με τον Παναθηναϊκό Superfoods (3/3, 19:15) είναι ένας "τελικός", από τους πολλούς που έχει να δώσει ακόμη το σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ. Θα πρέπει βέβαια να περιορίσει τα "πάνω - κάτω" στην απόδοσή του και να βασιστεί στην έδρα του για να φτάσει μέχρι τα playoffs της διοργάνωσης.

Πόσο εύκολο είναι να μπει στην οκτάδα λίγο πριν το φινάλε της regular season; Αρκετά, αρκεί να θυμίσει την ομάδα που έκανε μαζεμένες νίκες τον Δεκέμβριο. Όπως εξήγησε μάλιστα ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ, η Νταρουσάφακα πρέπει να μπει με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα σε κάθε ένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια, προκειμένου να μην έχει άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας ανέφερε στο EuroLeague Greece πως ο χαμηλός βαθμός ετοιμότητας στο πνευματικό κομμάτι είναι ένας βασικός λόγος για την καθίζηση της ομάδας του σε πολλές περιπτώσεις.

Όπως επίσης ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι ο Παναθηναϊκός μπορούν να βρεθούν στην τετράδα της regular season, όμως για την ώρα επικεντρώνονται στη μάχη για το πλεονέκτημα της έδρας. Για την Νταρουσάφακα λοιπόν, όλα επικεντρώνονται στο ματς με την ομάδα του "τριφυλλιού" που φυσικά από την πλευρά της θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί.

- Μπραντ, πως εξηγείς τα τόσα σκαμπανεβάσματα που έχετε στη διάρκεια της σεζόν;

" Είναι δύσκολο να βρεις μια εξήγηση, μια αιτία. Είναι κάτι στο οποίο έχουμε εστιάσει και δουλεύουμε διαρκώς με σκοπό να βελτιωθούμε. Κάποιες φορές δεν προσεγγίζουμε με τον σωστό τρόπο τους αγώνες, κυρίως σε πνευματικό επίπεδο".

- Τι σας έλειπε όμως, στα παιχνίδια που δεν κατέληξαν όπως θέλατε;

" Δεν ήμασταν τόσο πρόθυμοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος, δίναμε δικαιώματα στους αντιπάλους μας να πιστέψουν στη νίκη και να ανατρέψουν την κατάσταση σε κάποιους αγώνες. Αυτό είναι κάτι που διαχωρίζει μια καλή ομάδα από μια σπουδαία ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε προκειμένου να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου".

- Τι φταίει όμως και κάποιες στιγμές δείχνετε να μην έχετε τρόπο να αντιστρέψετε μια αρνητική κατάσταση στη διάρκεια του αγώνα;

" Νομίζω πως είναι κομμάτι που αφορά το μυαλό μας. Είναι μια μεγάλη σεζόν και σε κάποιο βαθμό είναι φυσιολογικό αυτό. Θα ξαναπώ όμως ότι πρέπει να είσαι το ίδιο συγκεντρωμένος ανεξαρτήτως αντιπάλου, ειδάλλως αυτές που νομίζεις για αδύναμες ομάδες, θα σε εκθέσουν. Το έχουμε ζήσει αρκετές φορές φέτος αυτό. Μπαίναμε σε παιχνίδια τα οποία θεωρούσαμε εύκολα ή, τέλος πάντων, του "χεριού" μας και την πατήσαμε. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να είμαστε καλύτεροι στο κομμάτι της συνέπειας. Πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο, γι αυτό χρειάζεται λίγος χρόνος προκειμένου να ωριμάσεις τόσο πνευματικά όσο και σωματικά".

- Η μία νίκη διαφορά είναι μικρή απόσταση, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε αρκετές πιθανότητες να βρεθείτε στην οκτάδα.

" Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος. Έχουμε καλό σύνολο, είμαστε καλή ομάδα και θα πρέπει να το αποδείξουμε στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι τα τελευταία παιχνίδια της regular season, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη. Κάθε ένα είναι τελικός και μπορεί να καθορίσει τα πάντα για τα playoffs".

- Τι θα καθορίσει την παρουσία σας στην οκτάδα, εν τέλει;

" Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ξέρεις, κάποιες φορές καθόμαστε και ασχολούμαστε με το που πρέπει να χάσει μια ομάδα, τι πρόγραμμα έχει ένας αντίπαλος και άλλα τέτοια. Αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί όμως. Σημασία έχει να κερδίζουμε εμείς και εφόσον τα καταφέρνουμε, πιστεύω ότι θα είμαστε στην οκτάδα".

- Όσο για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που θα αντιμετωπίσετε μέσα σε λίγες εβδομάδες;

" Κι οι δύο είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή και παλεύουν για το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Εύχομαι καλή τύχη και στους δύο. Είναι ιστορικές ομάδες".

TAGS EUROLEAGUE ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ