EUROLEAGUE

Με ανατροπή η Νταρουσάφακα στην Σμύρνη

Με ανατροπή η Νταρουσάφακα στην Σμύρνη

Η Καρσίγιακα απείλησε την Νταρουσάφακα με νέα ήττα, αλλά το δίδυμο των Σκότι Ουίλμπεκιν (27π.) και Μπραντ Ουάναμεϊκερ (28π., 7ασ.) ήταν "εκεί" για να χαρίσει στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ τη νίκη (95-90).

Για κάτι παραπάνω από τρεις περιόδους, η Νταρουσάφακα τα είχε βρει "σκούρα" στην Σμύρνη, απέναντι στην Καρσίγιακα. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και με την άμυνά τους να αποδίδει κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στο ημίχρονο (42-29), δείχνοντας ικανοί για τη νίκη. Σταδιακά όμως, το μομέντουμ άλλαξε πλευρά. Ή, αν προτιμάτε, η Νταρουσάφακα άρχισε να... πατάει το γκάζι.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ άλλαξε άρδην την εικόνα της στο β' μέρος του αγώνα, με τους Σκότι Ουίλμπεκιν (27π.) και Μπραντ Ουάναμεϊκερ (28π.) να συμβάλλουν αποφασιστικά σε αυτό. Οι δυο τους άλλωστε, μαζί με τον Τζέιμς Άντερσον (14π., 11ριμπ.), ήταν η βασική αιτία της ανατροπής και, εν τέλει, της εκτός έδρας νίκης (95-90), που διατηρεί την ομάδα τους στην τετράδα του τουρκικού πρωταθλήματος.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι Μάικλ Γκριν (33π.), Νταχουάν Σάμερς (24π.) και Μουχάμεντ Μπαϊγκιούλ (15π., 6ασ.) για την Καρσίγιακα, ήταν αδύνατο να σταματήσουν την... ορμή των "πρασίνων", που έδειξαν πως δεν είναι απόλυτα έτοιμοι εν όψει των μονομαχιών με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της EuroLeague. Τουλάχιστον αμυντικά, γιατί επιθετικά είναι σε καλό φεγγάρι.

Οι πόντοι της Νταρουσάφακα: Ουίλμπεκιν 27 (8/9 δίπ., 3/6 τρίπ., 2/2 βολ.), Γιαγκμούρ, Μπατούκ 6 (2), Ουάναμεϊκερ 28 (5/8 δίπ., 2/6 τρίπ., 12/13 βολ., 7 ασ.), Κλάιμπερν 5 (7 ριμπ.), Ουλουμπάι, Αλντεμίρ 4, Άντερσον 14 (3 τρίπ., 11 ριμπ.), Ζίζιτς 2, Χαρανγκόντι 9 (1).

TAGS EUROLEAGUE ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ