EUROLEAGUE

Βούγιασιτς: ''Έμαθα πολλά από τον Kobe!''

Βούγιασιτς: ''Έμαθα πολλά από τον Kobe!''

Ο Σάσα Βούγιασιτς εξηγεί τι πρέπει να κάνει η Λαμποράλ Κούτσα κόντρα στον Ολυμπιακό, αποκαλύπτει τον λόγο που άργησε να βρει συμβόλαιο και μιλάει για την επικοινωνία (στα ιταλικά) με τον Kobe Bryant!

O Σάσα Βούγιασιτς έζησε τις τελευταίες ''καλές'' μέρες των Lakers, ως μέλος της ομάδας που κατέκτησε τους back2back τίτλους στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο τη διετία 2009-'10.

Μάλιστα το 16ο λάβαρο στην οροφή του Staples Center οφείλεται, εν πολλοίς, στον Σλοβένο γκαρντ ο οποίος σφράγισε τη νίκη επί των Celtics στο Game 7, το 2010. Τον τελευταίο μήνα ο Βούγιασιτς κατοικοεδρεύει στη Χώρα των Βάσκων, ως μέλος της Λαμποράλ Κούτσα. Απόψε (27/10, 21:45) η Μπασκόνια υποδέχεται τον Ολυμπιακό και ο πρώην ΝΒΑer παραδέχεται στο Euroleague Greece ότι οι Πειραιώτες ''ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν''.

Παράλληλα μίλησε για τη σχέση του με τον Kobe Bryant κι αποκάλυψε τον ιταλικό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους! Βλέπετε, ο Βούγιασιτς αγωνίστηκε στην Ούντινε την περίοδο 2001-04, πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει στους Lakers ενώ ο σούπερ σταρ των Καλιφορνέζων μεγάλωσε στην Ιταλία, ακολουθώντας τον πατέρα του.

Το 2010 ''κλείδωσες'' το πρωτάθλημα των Lakers με δυο κρίσιμες βολές στο Game 7 της σειράς με τους Celtics. Πλέον βρίσκεσαι στη Χώρα των Βάσκων για να ηγηθείς μιας νεανικής ομάδας όπως η Λαμποράλ Κούτσα. Τελικά, τι είναι πιο… δύσκολο;
''Το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποιες αλλαγές (σ.σ. Ιμπόν Ναβάρο αντί Μάρκο Κρέσπι στην τεχνική ηγεσία) και πλέον όλοι μας προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα συστήματα ώστε η Λαμποράλ να παρουσιάσει στο γήπεδο αυτά που μπορεί να κάνει. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα! Θέλουμε να αφήνουμε τη ψυχή μας στο παρκέ κι αυτό θα κάνουμε κόντρα στον Ολυμπιακό''.

Ο Kobe Bryant σε εμψύχωσε πριν από τις συγκεκριμένες βολές, μιλώντας στα ιταλικά! Μπορείς να μας περιγράψεις το περιστατικό και τη σχέση σου με τον Kobe;
''Λοιπόν, με τον Kobe ξεκινήσαμε να μιλάμε στα ιταλικά από την πρώτη μέρα που βρέθηκα στο Λος Άντζελες! Όλα ήταν καλά μεταξύ μας, είχαμε μια εξαιρετική σχέση. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, μιλούσαμε πολύ μαζί κι έμαθα πράγματα από αυτόν στους Lakers''

Συμφώνησες με τη Λαμποράλ Κούτσα στα τέλη Οκτώβρη. Γιατί άργησες τόσο να βρεις νέο συμβόλαιο μετά τη Βενέτσια; Δεν σε ικανοποιούσαν οι προτάσεις που είχες;
''Περίμενα τη σωστή πρόταση! Δούλεψα σκληρά το καλοκαίρι και ήθελα να παίξω μπάσκετ σε ένα υγιές μέρος. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάποια πρόταση από το ΝΒΑ. Όταν όμως έχεις παίξει εφτά χρόνια εκεί, ξέρεις τις δυνατότητές σου, ξέρεις τι θέλεις και κυρίως γνωρίζεις τι μπορείς να προσφέρεις. Προσωπικά, είχα προτεραιότητα κάποια ομάδα που έχει βλέψεις πρωταθλητισμού ή παίζει στα playoffs. Είχα κάποιες προτάσεις από την Ευρώπη όμως η περίπτωση της Λαμποράλ ήταν η πιο ενδιαφέρουσα, αυτή που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που παίζει στην Euroleague, είναι ένα κλαμπ με σπουδαία παράδοση, ένας οργανισμός που θέλει να κερδίζει''.

Βούγιασιτς: ''Έμαθα πολλά από τον Kobe!''

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μια ομάδα με ιστορία στην Euroleague που πλέον ψάχνει το come back. Πόση πίεση υπάρχει εκεί, λίγο πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό;
''Υπάρχει μεγάλη πίεση όμως εξαρτάται από εμάς ώστε να δουλέψει υπέρ μας. Έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα. Παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Παιχνίδι της Εβδομάδας στην Euroleague και δεν είναι μυστικό ότι πρέπει να κερδίσουμε. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό όμως περιμένουμε επιτέλους το… ξεπέταγμα στο γήπεδό μας! Περιμένουμε από τον κόσμο να μας δώσει ώθηση. Όπως προανέφερα, αν αφήσουμε τη ψυχή μας στο παρκέ, μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα''.

Τι είναι λοιπόν η Μπασκόνια για σένα; Το προσωπικό σου στοίχημα; Μια ευκαιρία ώστε να αποδείξεις ότι μπορείς να σταθείς στο πιο υψηλό επίπεδο ή το βήμα για κάτι καλύτερο στο μέλλον;
''Αυτή τη στιγμή, η Λαμποράλ Κούτσα είναι το σπίτι μου! Το μέρος που επέλεξα να έλθω για να παίξω μπάσκετ. Έγιναν κάποιες αλλαγές όμως σε αυτό το σημείο της χρονιάς δεν έχουμε περιθώρια να προβληματιζόμαστε. Όλα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα. Η μετάβαση δεν είναι εύκολη όμως είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας να κάνουμε κάτι καλό και να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο''.

Η γνώμη σου για τη Liga Endesa, όσον αφορά τον ανταγωνισμό και το αγωνιστικό επίπεδο;
''Νομίζω πως πρόκειται για την καλύτερη και πιο δύσκολη διοργάνωση στην Ευρώπη, μετά την Euroleague. Μου αρέσει πολύ, προσπαθώ να προσαρμοστώ, να κάνω αυτά που μου έχει ζητήσει ο κόουτς και να δείξω τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Κάθε μέρα, τόσο στην ισπανική λίγκα όσο και στην Euroleague''.

Έχεις αγωνιστεί τόσο στην Euroleague, όσο και στο ΝΒΑ. Οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες, όσο τα προηγούμενα χρόνια;
''Όταν ξεκινούν τα playoffs στο ΝΒΑ, δεν συγκρίνονται με τίποτα στον κόσμο! Βέβαια η Euroleague είναι σπουδαίος θεσμός, με πολλούς καλούς παίκτες που αγωνίζονται εδώ και κάνουν τη διοργάνωση πιο απολαυστική κι ενδιαφέρουσα. Επομένως ναι, πιστεύω ότι η Euroleague έρχεται κάθε χρόνο όλο και πιο κοντά στο ΝΒΑ''.

Ο Ολυμπιακός είναι ο επόμενος αντίπαλος της Λαμποράλ Κούτσα. Η γνώμη σου για την ελληνική ομάδα;
''Ο Ολυμπιακός είναι ένα σπουδαίο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία. Δεν θέλω να αναφερθώ ατομικά αλλά οι παίκτες του παίζουν απίστευτο ομαδικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν και κατανοούν τους ρόλους τους μέσα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στον όμιλό μας, όμως ελπίζω αυτή η κατάσταση να αλλάξει.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ