EUROLEAGUE

Βεζένκοφ: "Ψάχνουμε το... μπαμ"

Βεζένκοφ: "Ψάχνουμε το... μπαμ"

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο EuroLeague Greece για το ματς κόντρα στον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό και επεσήμανε πως η Μπαρτσελόνα ψάχνει το αγωνιστικό... μπαμ για να κάνει την διαφορά.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ύστερα από μία γεμάτη τετραετία στον Άρη (2011-2015), διανύει την δεύτερη του σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Ο 21χρονος (6/8/1995) Βούλγαρος πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, φέτος έχει ενεργή συμμετοχή στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας προπονητής τον εμπιστεύεται, του έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες και ο Σάσα Βεζένκοφ φέτος έχει μέσο όρο 7 πόντους (65.9% δίποντα, 48.4% τρίποντα, 92.9% βολές), 3.8 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά παιχνίδι, σε 17 λεπτά συμμετοχής. Ο ρόλος του Βούλγαρου φόργουορντ αναβαθμίστηκε ύστερα από τους συνεχείς τραυματισμούς των Καταλανών, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνεχίζει να τον ανταμείβει με ενεργή παρουσία, ακόμη και τώρα που επέστρεψαν οι Τζάστιν Ντόλμαν και Βίκτορ Κλαβέρ, καθώς βλέπει τον παίκτη του να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις.

Η κορυφαία φετινή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ σημειώθηκε κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο στην Βαρκελώνη, όταν και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 13 πόντους (4/4δ, 1/4τρ), 4 ριμπάουντ 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ ήταν εξαιρετικός και απέναντι στην Ζάλγκιρις (12π, 2/3δ, 2/3τρ, 2//2β, 5ρ).

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει κερδίσει την θέση του στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τόσο εκείνον, όσο και τα μέλη της Μπαρτσελόνα, είναι το να αναρριχηθεί η ομάδα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, καθώς τώρα βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 7 νίκες και 9 ήττες.

Ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ, ο οποίος μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα, έχοντας γεννηθεί στην Λεμεσό και ζήσει σε Κύπρο και Ελλάδα, μίλησε στο EuroLeague Greece τόσο για την φετινή ομάδα της Μπαρτσελόνα, όσο και για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη του Σάσα Βεζένκοφ στο EuroLeague Greece

Βεζένκοφ: "Ψάχνουμε το... μπαμ"

-Πως εξηγείς τα αρκετά σκαμπανεβάσματα της Μπαρτσελόνα μέσα στην σεζόν;

"Είχαμε όντως αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, αλλά και στην εικόνα μας σαν ομάδα, καθώς από το ξεκίνημα της σεζόν ταλαιπωρηθήκαμε με πολλούς και σημαντικούς τραυματισμούς. Ξεκίνησε η σεζόν και είχαμε 5-6 παίκτες εκτός με προβλήματα. Είναι λογικό να επηρεαστείς καθώς ταράσσονται οι ισορροπίες και οι ρόλοι. Ακολούθως ένας-ένας επέστρεφε και προσπαθούσε να μπει στην προσαρμογή της ομάδας και ο καθένας ήταν λογικό να θέλει τον χρόνο του. Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε από την αρχή ως "ένα", καθώς ήταν συνεχόμενα τα προβλήματα και οι απουσίες. Αργήσαμε να βρούμε τον ρυθμό μας, λοιπόν, αλλά πιστεύω πως τώρα που έχουν αρχίσει και επιστρέφουν όλα τα παιδιά, δουλεύοντας παράλληλα πολύ σκληρά στις προπονήσεις, όντας ενωμένοι, θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το... μπαμ που θέλουμε και ψάχνουμε, ώστε να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα".

-Ήρθε το ματς με τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη, τι πρέπει να κάνει σωστά η Μπαρτσελόνα για να νικήσει;

"Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, γιατί όλοι ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό. Πρέπει πάση-θυσία να ματσάρουμε την ενέργεια του που βγάζει σαν ομάδα. Είναι μαχητική ομάδα και έχει νοοτροπία νικητή. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα μας, να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε μαχητικοί σε κάθε κατοχή μπάλας, σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα.

Πρέπει να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες που αρκετές φορές κρίνουν αυτά τα παιχνίδια. Νομίζω πως θα είναι ένα ματς που θα κριθεί στο ποιος θέλει περισσότερο την νίκη, στα ψυχικά αποθέματα που θα δείξουν οι δύο ομάδες. Πρέπει ο κάθε παίκτης που μπαίνει από την ομάδα μας στο παρκέ να δώσει το 110% των δυνατοτήτων του. Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά θέλουμε την νίκη, θέλουμε την νίκη μέσα στο "σπίτι" μας και θέλουμε πάση-θυσία να προστατέψουμε την έδρα μας. Πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που ξέρει να τιμωρεί τα λάθη του αντιπάλου".

Βεζένκοφ: "Ψάχνουμε το... μπαμ"

-Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού και για το μπάσκετ που παίζει;

"Όπως ανέφερα, ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες στην Ευρώπη. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ομάδα που παίζει σκληρά, που παλεύει κάθε φορά δυνατά και πιεστικά στην άμυνα, μία ομάδα που ποντάρει στην ενέργεια των παικτών της. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί εξαιρετικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση μπορούν να σκοράρουν όλοι οι παίκτες του.

Έχει βάθος στον πάγκο και αρκετές επιλογές. Διαθέτει ποιότητα. Έχει πολλές πηγές σκοραρίσματος, κάθε φορά όλο και κάποιος άλλος παίκτης είναι ικανός να σου δημιουργήσει πρόβλημα, οπότε δεν γίνεται να επικεντρωθείς σε δύο-τρεις παίκτες. Διαθέτει χημεία και ομοιογένεια, έχει παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί και η συνοχή του σαν σύνολο του προσφέρει μία έξτρα δυναμική. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, κάτι που αποτυπώνεται και από την βαθμολογική του θέση, καθώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης".

-Πως είναι το να συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Σε βοηθά το γεγονός πως είναι Έλληνας;

"Είναι ένας προπονητής που έχει απαιτήσεις, όπως και κάθε κόουτς. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες. Προσπαθώ πάντα να του αποδεικνύω πως αξίζω την κάθε ευκαιρία που μου δίνει. Προσπαθώ να δίνω των 100% των δυνατοτήτων μου και να τον δικαιώνω, προσπαθώ να ανταποκρίνομαι με τον καλύτερο τρόπο σε αυτά που ζητά από εμένα. Έχουμε μία καλή συνεργασία και επικοινωνία, έχει την φιλοσοφία του και όσο περνά ο καιρός η ομάδα θα βελτιώνεται και θα γίνεται ακόμη καλύτερη.

Σιγά-σιγά βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, με επιτυχίες και διακρίσεις και τον σέβομαι. Πάντα είναι ευχάριστο όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και έχεις ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σου και μιλούν την γλώσσα σου, καθώς πέρα από τον κόουτς και τους συνεργάτες του, υπάρχει και ο Στράτος Περπέρογλου. Το σίγουρο είναι πως Βαρκελώνη ακούγονται και ελληνικά. Η Μπαρτσελόνα είναι ένας τεράστιος σύλλογος, είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, είμαι χαρούμενος εδώ και χαίρομαι που υπάρχουν μαζί μου και Έλληνες".

Βεζένκοφ: "Ψάχνουμε το... μπαμ"

-Η Μπαρτσελόνα έχει ρεκόρ 7 νίκες και 9 ήττες στην EuroLeague και βρίσκεται στην 11η θέση. Πιστεύεις πως τώρα που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος, έχοντας πίσω και τους τραυματίες, θα καταφέρετε να φτάσετε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης;

"Σίγουρα και αυτό είναι το ζητούμενο από εδώ και πέρα. Θέλουμε από εδώ και πέρα να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, τόσο στο γήπεδο μας, όσο και εκτός έδρας, να κάνουμε το... αγωνιστικό μπαμ που θέλουμε και να φτάσουμε ψηλά στην κατάταξη. Θέλουμε, λοιπόν, να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, να πετύχουμε μία σημαντική νίκη και ακολούθως να φέρουμε νίκες και στα επόμενα ματς. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, η σεζόν είναι μεγάλη και πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Νιώθουμε σιγά-σιγά γεμάτοι με τις επιστροφές των παικτών που μας έλειψαν και είναι θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό και διάρκεια. Το ξέρουμε πως έχουμε μείνει λίγο πίσω, έχουμε χάσει έδαφος και θέλουμε νίκες για να τονωθεί η ψυχολογία μας, αλλά και για να ανέβουμε ψηλότερα στην κατάταξη. Με τις επιστροφές των τραυματιών που είχαμε, θα βρούμε σιγά-σιγά την χημεία μας και τους αυτοματισμούς μας και πιστεύω πως θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα που όλοι θέλουμε. Μας κόστισαν οι απουσίες, αλλά είμαι αισιόδοξος πως στην συνέχεια θα παρουσιαστούμε αρκετά βελτιωμένοι και περισσότερο αποτελεσματικοί".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ