EUROLEAGUE

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Δεν με ενδιαφέρει το ΣΕΦ"

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Δεν με ενδιαφέρει το ΣΕΦ"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο Μάικ Τζέιμς δεν μιλάει πολύ. Αφήνει τις πράξεις του να μιλήσουν για εκείνον. Στη media day του Παναθηναϊκού όμως, είπε πολλά κι ενδιαφέροντα. Για την απόφασή του να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, τον Γιάννη Μπουρούση και το ΣΕΦ!

Είναι μόλις 1μ85, αλλά κοιτάζει τον κόσμο από πολύ ψηλότερα. Ας όψονται τα εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα κι η αυτοπεποίθησή του που τον έχουν βοηθήσει σημαντικά να αναρριχηθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στην ελίτ. Από τον Κολοσσό στον Παναθηναϊκό, μέσα σε μια τριετία. Κοινώς, αυτό που άλλοι χρειάζονται... μια καριέρα και κάτι για να το πετύχουν, ο ίδιος το κατάφερε σε μια τριετία!

Δεν το βλέπει όμως έτσι, όπως εξήγησε στο EuroLeague Greece. Αντίθετα, πιστεύει πως όλα θα μπορούσαν να είχαν γίνει ακόμη πιο γρήγορα. Ποιος νοιάζεται όμως; Ο στόχος επετεύχθη! Βρέθηκε σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, με στόχο να το βοηθήσει να βάλει το έβδομο αστέρι του, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο βραχύσωμος πλεϊμέικερ ανέφερε αρχικά πως " δεν ξέρω αν είναι γρήγορα. Πέρασαν τρία χρόνια από την εποχή που έπαιζα στον Κολοσσό, μου μοιάζει ένα μεγάλο ταξίδι. Δεν θα έλεγα πως έγιναν γρήγορα τα πράγματα, αλλά ότι πήραν χρόνο. Δεν ήξερα τι θα γίνει, τι να περιμένω τότε. Πήγα στον Κολοσσό με τη λογική να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν και ξαφνικά προέκυψε η πρόταση από τη Λαμποράλ Κούτσα, τον Δεκέμβριο. Κι από εκεί κέρδισα μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού".

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Δεν με ενδιαφέρει το ΣΕΦ"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Αλήθεια, θυμάται το πρώτο του παιχνίδι στην Ελλάδα; Ήταν απέναντι στην ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, με τον Κολοσσό να γνωρίζει την ήττα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος σημείωσε 34 πόντους. " Θυμάμαι κάποια πράγματα, όχι πόσους πόντους έβαλα προφανώς. Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι χάσαμε. Πέρασα πολύ ωραία στη Ρόδο, έκανα καλούς φίλους και απόλαυσα το διάστημα που έμεινα εκεί. Αγαπώ τη Ρόδο", θα απαντήσει με το χαμόγελο στα χείλη.

Κι αφού... μπήκαμε στο ψητό, η κουβέντα "φούντωσε" από εκεί και πέρα, κι αφού ο νεοαποκτηθείς πλεϊμέικερ έδειχνε να νιώθει ακόμη πιο άνετα.

"Όλα ήταν θέμα timing"

- Με το ΝΒΑ τι έγινε; Έφτασες τόσο κοντά όσο γράφτηκε;

" Είχα μια - δυο προτάσεις, αλλά όχι κάτι που με κάλυπτε σημαντικά. Είχα προσφορές, αλλά δεν ήταν αυτό που θα με έπειθε να πάω στο ΝΒΑ. Σκέφτηκα να παραμείνω στην Ευρώπη για μια χρονιά ακόμη, κι ύστερα θα δούμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Με ενδιαφέρει το ότι φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή".

- Πως προέκυψε η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό;

" Μετά το Final Four νομίζω ότι τα πράγματα κύλησαν γενικά πολύ γρήγορα. Άρχισα να έχω διαρκώς νέες προτάσεις από ομάδες που με ήθελαν. Πολλές εξ αυτών όμως τις απέρριψα γιατί δεν πίστευα ότι ήταν το ιδανικό, αυτό που περίμενα. Έκανα υπομονή έως ότου βρω αυτό ακριβώς που ήθελα και με κάλυπτε από όλες τις απόψεις. Όλα ήταν θέμα timing. Χαίρομαι πολύ που προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και βρίσκομαι εδώ".

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Δεν με ενδιαφέρει το ΣΕΦ"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

"Είπα στον Μπουρούση ότι θέλω να έρθει στον Παναθηναϊκό"

- Υπήρχε κάποιος με τον οποίο μίλησες για να σε πείσει να υπογράψεις στον Παναθηναϊκό;

" Δεν θα σου πω πολλά σχετικά με αυτό. Αρκεί να κοιτάζει κανείς την οροφή του ΟΑΚΑ και να αντιλαμβάνεται το μέγεθος αυτού του συλλόγου. Ήξερα πολλά για τον Παναθηναϊκό από πριν, οπότε δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κάτι παραπάνω. Γνώριζα κάποια παιδιά, όπως τον Γιάννη (Μπουρούση) και τον Τζέιμς (Γκιστ). Ειδικά με τον πρώτο είχαμε διαρκώς επαφή, μιλάγαμε για τις επιλογές που είχαμε. Συζητούσαμε το που θα πάει ο ένας, για να τον ακολουθήσει κι άλλος (γέλια). Ήταν πολλές οι κουβέντες που κάναμε".

- Προσπάθησε ο ένας να "ψήσει" τον άλλον για να συνεργαστείτε πάλι φέτος;

" Όταν πήρα την απόφαση να υπογράψω στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης ήταν από τους πρώτους που ενημέρωσα. Και του είπα "θέλω να έρθεις κι εσύ". Μου απάντησε πως θα μου πει σε τρεις ημέρες τι θα κάνει. Έτσι κι έγινε. Τη Δευτέρα μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό, μετά από μερικές ημέρες. Είχε συμφωνήσει με την ομάδα κι απέμενε το τυπικό. Απλά του ζήτησα να μου το ανακοινώνει όταν κλείσει όλο το θέμα. Δεν ξέρω αν έπαιξα ρόλο στην απόφασή του, αυτό που ξέρω είναι ότι είχαμε πολύ καλή χημεία πέρσι. Εύχομαι να έχουμε μια εξίσου επιτυχημένη σεζόν φέτος. Είμαστε σε πιο μεγάλη... σκηνή πλέον, κι αυτό είναι ευχάριστο".

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Δεν με ενδιαφέρει το ΣΕΦ"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

- Πως τα καταφέρατε πέρσι στη Λαμποράλ Κούτσα; Από την άποψη πως βρεθήκατε πολλά νέα πρόσωπα στην ίδια ομάδα.

" Όλα είναι θέμα χημείας. Ταιριάξαμε πολύ με τα υπόλοιπα παιδιά και γι αυτό κάνε αυτά που κάναμε. Λειτούργησαν όλα ιδανικά".

- Λες να έχετε την ίδια επιτυχημένη πορεία (και) φέτος με τον Παναθηναϊκό;

" Πιστεύω πως μπορούμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό στον Παναθηναϊκό. Προφανώς δεν είμαστε τέλειοι ή στην κατάσταση που θα θέλαμε αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε τόσο ταλέντο που στο τέλος θα βρούμε τον τρόπο να τα καταφέρουμε. Χρόνο και υπομονή χρειάζεται".

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Δεν με ενδιαφέρει το ΣΕΦ"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

"Δεν μας επηρεάζει η πίεση"

- Κι όλη αυτή η πίεση; Δεν σας προσθέτει έξτρα βάρος;

" Θέλουμε όλα τα τρόπαια, οπότε η πίεση δεν είναι κάτι που να μας επιβαρύνει. Ξέρουμε τι πρέπει και τι οφείλουμε να κάνουμε. Από μόνοι μας προσθέτουμε πίεση γιατί έχουμε στόχους και όνειρα για κάτι μεγάλο. Αν μας επηρέαζε η πίεση από τώρα, τότε θα είχαμε πρόβλημα".

- Με το "καλησπέρα" της νέας σεζόν, θα δώσετε εξετάσεις στο ΣΕΦ. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι ο πιο απλός τρόπος να ξεκινήσετε τη φετινή σας προσπάθεια.

" Έπαιξα πέρσι στο ΣΕΦ, οπότε ξέρω την κατάσταση. Γνωρίζω καλά επίσης την ατμόσφαιρα που υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια, δεν είναι κάτι που θα μου κάνει έκπληξη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει ποια θα είναι η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Νομίζω ότι παίζω καλύτερα όταν βρίσκομαι σε γήπεδα που έχουν τόσο κόσμο, ειδικά όταν είναι εναντίον μου. Κι εδώ, στο ΟΑΚΑ, πέρσι στον τρίτο προημιτελικό ένιωθα πολύ καλά. Έχει... πλάκα να παίζεις σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα συναντήσουμε, πως θα είναι το ΣΕΦ".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ