EUROLEAGUE

Σβεντ: "Μπορούσε στο ΝΒΑ ο Σπανούλης"

Σβεντ: "Μπορούσε στο ΝΒΑ ο Σπανούλης"

Το... πρώτο βιολί της Χίμκι, ο Αλεξέι Σβεντ, μιλάει στο Euroleague Greece για τον αγώνα που έρχεται με τον Ολυμπιακό, τα τρία χρόνια που πέρασε στην Αμερική αλλά και για τους Έλληνες παίκτες που είναι "εξαιρετικοί"

Όντας το "βαρύ πυροβολικό" στην επίθεση (17.1 πόντους μ.ο. στην Euroleague) και όντας μπροστάρης στην άμυνα (1.4 κλεψίματα μ.ο.) ο Αλεξέι Σβεντ αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη μίας άκρως ταλαντούχας ομάδας. Της Χίμκι.

Ο Ρώσος γκαρντ έπειτα από τρία χρόνια στο ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε με τις φανέλες των Μινεσότα, Φιλαδέλφια, Χιούστον και Νικς πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Η απόφαση του να μην επιλέξει κάποια από τις πρωτοκλασάτες ομάδες της "γηραιάς" Ηπείρου αλλά να δεχτεί την πρόταση της Χίμκι ξένισε πολλούς, ωστόσο ο ίδιος δείχνει να ήξερε τι κάνει.

Ο εκ των κορυφαίων γκαρντ της φετινής Euroleague, Αλεξέι Σβεντ, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μίλησε στο Euroleague Greece για τις δυσκολίες του αγώνα με τους "ερυθρόλευκους", για τον Βασίλη Σπανούλη που θα μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ αλλά και για το πως έζησε το "american dream" στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Σβεντ: "Μπορούσε στο ΝΒΑ ο Σπανούλης"

Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε αυτό το ματς και να φτάσετε στο 5-1;

" Έχουν πολλούς παίκτες κι έχουν πάει στα πολλά final four άρα είναι μία έμπειρη ομάδα. Αυτή την περίοδο δεν παίζουν όπως θα ήθελαν. Για να τους κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά, να ακούμε τον προπονητή μας και σίγουρα να παίξουμε σκληρά".

Θα αντιμετωπίσεις τον Σπανούλη που θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Ποια είναι η άποψη σου γι αυτόν; Θεωρείς ότι θα μπορούσε να παίξει στο NBA?

" Ο Σπανούλης είναι εξαιρετικός παίκτης, όμως δεν πιστεύω ότι τώρα θέλει να παίξει στο ΝΒΑ. Με τον τρόπο που παίζει σίγουρα θα μπορούσε να το έχει κάνει στο παρελθόν με μεγαλύτερη επιτυχία από αυτή που είχε όταν πήγε".

Βρίσκεστε στο ΤΟΡ 16 και σε έναν δύσκολο όμιλο πάτε εξαιρετικά. Που στοχεύει η Χίμκι στην φετινή Euroleague και στη VTB;

" Φυσικά και θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα γι αυτό και κοιτάμε ξεχωριστά όποιο ματς έχουμε μπροστά μας. Θα δούμε στο μέλλον μέχρι που θα φτάσουμε γιατί τώρα πάμε πολύ καλά".

"Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα"

Σβεντ: "Μπορούσε στο ΝΒΑ ο Σπανούλης"
2012 NBAE

Τι θα έλεγες για τα όσα έζησες στην Αμερική; Μετανιώνεις για κάτι;

" Είχα τρία υπέροχα χρόνια στις ΗΠΑ. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία για εμένα. Τα όσα έζησα εκεί με βοηθάνε ακόμα και σήμερα κι αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως όσα πέρασα στο ΝΒΑ με έκαναν πολύ δυνατότερο σε σχέση με αυτό που ήμουν όταν έφυγα από την Ρωσία".

Έπειτα από τρία χρόνια στο ΝΒΑ αποφάσισες να επιστρέψεις στην Ευρώπη. Ήταν εύκολη απόφαση και τι σε έκανε να επιλέξεις της Χίμκι;

" Θεώρησα ότι η Χίμκι ήταν η καλύτερη επιλογή για να παίξω επιστρέφοντας από το ΝΒΑ. Έχουμε εξαιρετική ομάδα, έναν εξαιρετικό κόουτς και μπορούμε αν δουλέψουμε σκληρά να κάνουμε μεγάλα πράγματα φέτος αλλά και στα χρόνια που έρχονται".

Σβεντ: "Μπορούσε στο ΝΒΑ ο Σπανούλης"

Οι διαφορές μεταξύ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και του ΝΒΑ είναι τόσο μεγάλες όσο φαίνεται;

" Το επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στο ΝΒΑ οι ομάδες παίζουν περισσότερο το ένας εναντίον ενός, ενώ και το μπάσκετ είναι αρκετά γρηγορότερο σε σύγκριση με εδώ".

Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

" Πάντα έχουν καλές ομάδες και παίζουν καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Έλληνες παίκτες είναι καλοί και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πω γι αυτούς εκτός απ' ότι είναι εξαιρετικοί".

Σβεντ: "Μπορούσε στο ΝΒΑ ο Σπανούλης"

Twitter: @Karamousadakis

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ